Nekeptas braškių tortas

Labai greitai pagaminamas, gana gaivus. Sausainiai ‘Damų piršteliai’ puikiai atlieka biskvito vaidmenį, o ir atrodo puikiai. Kol dar yra braškių, siūlau bėgti į virtuvę. Būtų puikus braškių sezono uždarymas.

- Savaitės ikona. O. Pikul-Jasaitienė: nėščiųjų drabužių pasirinkimas Lietuvoje labai menkas
- Niekada nepaleiskite moters, turinčios šias 12 savybių
- Senstu ir gražėju. Ką patarią dietologė toms, kam per 40
- Sveikų ir žvilgančių plaukų paslaptis – natūralios plaukų kaukės
- Kaip įsimyli kiekvienas Zodiako ženklas – kuris jų atkakliausias
- Mišrainė su krabais, kiaušiniais ir skrebučiais

Geriausia, kad visi produktai būtų kambario temperatūros.

g-blogas.lt nuotr.

Reikės:

Sausainių „Damų piršteliai“ tortinei iškloti;
500 g maskarponės sūrio;
400 g kokosų pieno;
200 ml cukraus;
1 a.š. vanilės ekstrakto;
2 v.š. želatinos miltelių;
500 g braškių;
pakelio greitai paruošiamos braškinės želė.

Gaminame

* Į tortinę, maniškė 26cm skersmens, įklojame kepimo popieriaus. Dugne išdėliojame sausainius.

* Želatiną užpilame šiltu vandeniu, kad apsemtų, ir paliekame išbrinkti. Kai išbrinksta, virš karštų garų, ją ištirpiname iki vientisos masės ir kelioms minutėms atidedame.

* Maskarponę gerai suplakame su kokosų pienu, cukrumi ir vanilės ekstraktu. Įplakame ištirpintą želatiną. Gautą masę supilame į tortinę, ant sausainių. Kremas skystokas, o sausainiukai lengvi, nenustebkite, jei keli iškils į paviršių.

* Braškes supjaustome taip smulkiai, kaip tik norime. Suberiame ant pradėjusio stingti kremo. Pastatome į šaldytuvą galutinai sustingti.

* Greitai paruošiamą želė užpilame verdančiu vandeniu, maišome, kol ištirpsta. Paliekame atvėsti. Supilame ant braškių. Pastatome į šaldytuvą, kad pilnai sutvirtėtų ir skanaujame.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis