Nekeptas braškinis varškės tortas

Labai gradus ir gaivus tortukas, kuris šaldytuve pilnai sustingsta per porą valandų, todėl, jei pasidarbuosite pirmoje dienos pusėje, antroje jau galėsite skanauti.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Nieko mandro čia nesugalvojau, visą darbą padaro želatina, todėl tiek varškę, tiek maskarponę laisvai galite pakeisti kuo nors kitu. Pavyzdžiui grietinėle, ar rikota. Nors… man su varške vistiek atrodo geriausias variantas. Galite rinktis rupesnę, arba naudoti desertinę varškę, tik pagal skonį pareguliuokite cukraus kiekį. Na, o braškės, žinoma, geriausiai saldžios, naminės.

Naudojau 26 cm skersmens tortinę.

Reikės:

250 g sausainių su vaniliniu pertepimu (Tiks „Disko“, arba kiti, tokio pačio tipo);
50 g kambario temperatūros sviesto;
500 g pertrintos varškės;
1 a.š. vanilės ekstrakto;
1 puodelio cukraus;
250 g maskarponės;
10 g želatinos miltelių;
1 kg braškių.

Gaminame

* Sausainius sumalame ir sumaišome su sviestu. Gautus drėgnus trupinius suberiame į kepimo popieriumi išklotą tortinę ir suslegiame torto padą rankomis.

* Želatiną užpilame šlakeliu vandens, arba pieno. Kai išbrinksta, ištirpiname dubenėlyje virš karštų garų, atidedame ir leidžiame pravėsti.

* Varškę suplakame su cukrumi, vanile ir maskarpone. Greitai įplakame pravėsusią želatiną.

* Braškes nuplauname, nuimame kotelius ir supjaustome ketvirčiais. Įmaišome į varškės masę. Viską supilame ant sausaininio pagrindo. Paviršių išlyginame šaukštu ir statome į šaldytuvą pilnai sustingti.

Skanaus, Gabrielė

g-blogas.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Bulvių kroketai su varške ir sūriu

Tinka kaip patiekalas arba garnyras.

Tradiciniai Kijevo kotletai

Skanių nekasdieniškų kotletų receptas.

Koldūnų apkepas su špinatais ir sūriu

Koldūnus, užuot išvirus, galima apkepti su dviejų rūšių sūriu ir špinatais ir gauti labai neblogą rezultatą. O jei dar virtinukai naminiai…

Mielinės pusryčių bandelės

Šias bandeles kepu, tešlą paruošusi iš vakaro. Būtinai valgome šviežias, ką tik iš orkaitės ištrauktas.

Firminis obuolių pyragas

Obuoliai krituoliai tiesiog prašosi į krepšį, o išsiilgusieji rudeninio obuolinio skonio tiesiog reikalauja šio pyrago. Kasdien.

Kaip pasigaminti moliūgų tyrę (1)

Šį rudenį nusprendžiau būtinai bent keletą kepinių išbandyti su moliūgais. Niekada nebuvau ragavusi ir kepusi kažką iš moliūgo. Gamindavau tik trintą sriubą, kuri beje, labai labai skani.

Persikų duonelė su graikiniais riešutais

Visiems persikų ir persikinių kepinių mėgėjams. Duonelė drėgna, minkštutė, kvapni. Tiek vaisių, tiek riešutų kiekį galite pakeisti pagal savo skonį. Aš mielai šiuo receptu pasinaudosiu dar kartą!

Purus, trapus ir drėgnas varškės pyragas (5)

Purus, trapus, gana drėgnas ir labai draugiškas (gaunasi tokio dydžio, kad visus draugus pavaišinsit) pyragas!

Traškieji bulvių ir sūrio blynai (1)

Tarkuotų bulvių blynų iki šiol net nemokėjau kepti. Bandymų buvo, bet nesėkmingų. Tai prisvildavo, tai subyrėdavo, tai skonis neįtikdavo - prėska, nuobodu, per paprasta. Iki šio recepto...

Perlinių kruopų troškinys su daržovėmis ir antiena

Jei tik mėgstate troškinius, tuomet ir šis patiekalas neabejotinai Jums patiks. Tereikia viską sudėti į kepimo indą ir pašauti į orkaitę.