Nekeptas braškinis varškės tortas

Labai gradus ir gaivus tortukas, kuris šaldytuve pilnai sustingsta per porą valandų, todėl, jei pasidarbuosite pirmoje dienos pusėje, antroje jau galėsite skanauti.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Nieko mandro čia nesugalvojau, visą darbą padaro želatina, todėl tiek varškę, tiek maskarponę laisvai galite pakeisti kuo nors kitu. Pavyzdžiui grietinėle, ar rikota. Nors… man su varške vistiek atrodo geriausias variantas. Galite rinktis rupesnę, arba naudoti desertinę varškę, tik pagal skonį pareguliuokite cukraus kiekį. Na, o braškės, žinoma, geriausiai saldžios, naminės.

Naudojau 26 cm skersmens tortinę.

Reikės:

250 g sausainių su vaniliniu pertepimu (Tiks „Disko“, arba kiti, tokio pačio tipo);
50 g kambario temperatūros sviesto;
500 g pertrintos varškės;
1 a.š. vanilės ekstrakto;
1 puodelio cukraus;
250 g maskarponės;
10 g želatinos miltelių;
1 kg braškių.

Gaminame

* Sausainius sumalame ir sumaišome su sviestu. Gautus drėgnus trupinius suberiame į kepimo popieriumi išklotą tortinę ir suslegiame torto padą rankomis.

* Želatiną užpilame šlakeliu vandens, arba pieno. Kai išbrinksta, ištirpiname dubenėlyje virš karštų garų, atidedame ir leidžiame pravėsti.

* Varškę suplakame su cukrumi, vanile ir maskarpone. Greitai įplakame pravėsusią želatiną.

* Braškes nuplauname, nuimame kotelius ir supjaustome ketvirčiais. Įmaišome į varškės masę. Viską supilame ant sausaininio pagrindo. Paviršių išlyginame šaukštu ir statome į šaldytuvą pilnai sustingti.

Skanaus, Gabrielė

g-blogas.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Obuolių trupiniuotis

Pyragas, kuriam, mano nuomone, labiausiai tinka rūgštūs obuoliai. Aš apskritai kažkaip per mažai jų įpjausčiau, norėjosi daugiau drėgno sluoksnio. Kitą kartą obuolių naudosiu daugiau.

Aštrūs agurkai, marinuoti pagal bulgarišką receptą (3)

Šiuo receptu gaminti agurkai yra ypatingi – didelis kiekis cukraus, užgesintas actu, čili pipirai – nuostabus derinys, jei nebijote didelio kiekio konservantų ir mėgstate vadinamą “bulgarišką” marinuotų agurkų skonį.

Burnoje tirpstantis pyragas su avietėmis (1)

Purus, tirpstantis burnoje pyragas. Su traškia migdolų plutele ir avietine rūgštele! Nieko, ko būtų galima nemėgti.

Cukinijų uogienė su apelsinais

Saldi, skani cukinijų uogienė su apelsinais.

Specialistai pataria: kaip neapsigauti perkant žuvį

Manoma, kad žuvis, o ypač šviežia, žmogaus racione turėtų atsirasti bent kartą per savaitę. Kaip išsirinkti kokybišką žuvį ir kuo skiriasi jų rūšys?

Slyvų tyrė su cinamonu (1)

Ši uogienė bus nepakeičiama šalia blynų ar naminės varškės.

Naminė duona – raugo, maišinio ir tešlos receptas (1)

Duona yra neatsiejama nuo dažno lietuvio virtuvės. Dar skanesnė ji yra tuomet, kai kepta namuose.

Mielinis aguonų vyniotinis

Šiuo saldžiu vyniotiniu džiaugsis visa šeima – jis ypač skanus su pienu!

Naminė varškė – užtruksite vos kelias minutes (2)

Šis paprastas receptas leis džiaugtis ypatingo skonio namine varške, o ją pagaminti užtruks vos kelias minutes.

Troškintos triušių šlaunelės su grietinėlės padažu

Šis patiekalas – tai gardus palikimas, primenantis maistą, ragautą vaikystėje, pas mamą ar močiutę.

Silpnai raugintų agurkų receptai – TOP 5 (1)

Turbūt nerasime žmogaus, kuriam nepatiktų traškūs šviežiai parauginti agurkai. Parinkome jums kelis įdomius šio vasariško garnyro receptus. Palepinkite save ir artimuosius.

Naujas agurkų konservavimo būdas – žiemą valgysite lyg ką tik paraugtus (69)

Žiemą valgyti kaip šviežiai raugtus agurkus – vienas malonumas, o jie būtent tokie ir gaunasi.

Paskelbtas 30 geriausių šalies restoranų Lietuvoje reitingas

Susumavus Gero maisto akademijos narių balsus šiemet buvo sudarytas 30 geriausių restoranų sąrašas, o pirmosios 5 vietos buvo paskelbtos renginio metu Pirklių namuose Vilniuje, į kurį susirinko daugybė gastronomijos profesionalų, gurmanų, politikų.

Grilio meistrė: mėsainiai ant grilio – patys skaniausi! RECEPTAI

Įsibėgėjus vasarai vis dažniau maistą gaminame lauke. Kepti ant grilio tapo neatsiejama veikla iškylaujant gamtoje, sodyboje ar net mieste. Tai ne tik būdas skaniai pasigaminti įvairius patiekalus, bet ir puikus laiko praleidimas ir proga pabendrauti su draugais, ypač jei maisto gaminimas suburia bendrai veiklai.

Karameliniai ledai – prireiks tik kelių ingredientų!

Vis privengdavau gaminti naminius ledus, nors ir turiu ledų gaminimo mašinėlę. Prisiminimai likę prastoki. Mano mašinėlės talpa labai nedidelė, tai pamenu, prisidarau ledų masės, po paros ištraukiu atšalusį mašinėlės indelį, kol vieni ledai gaminasi, sukasi, ūžia - likusi masė laukia šaldytuve.