Nekeptas braškinis varškės tortas

Labai gradus ir gaivus tortukas, kuris šaldytuve pilnai sustingsta per porą valandų, todėl, jei pasidarbuosite pirmoje dienos pusėje, antroje jau galėsite skanauti.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Nieko mandro čia nesugalvojau, visą darbą padaro želatina, todėl tiek varškę, tiek maskarponę laisvai galite pakeisti kuo nors kitu. Pavyzdžiui grietinėle, ar rikota. Nors… man su varške vistiek atrodo geriausias variantas. Galite rinktis rupesnę, arba naudoti desertinę varškę, tik pagal skonį pareguliuokite cukraus kiekį. Na, o braškės, žinoma, geriausiai saldžios, naminės.

Naudojau 26 cm skersmens tortinę.

Reikės:

250 g sausainių su vaniliniu pertepimu (Tiks „Disko“, arba kiti, tokio pačio tipo);
50 g kambario temperatūros sviesto;
500 g pertrintos varškės;
1 a.š. vanilės ekstrakto;
1 puodelio cukraus;
250 g maskarponės;
10 g želatinos miltelių;
1 kg braškių.

Gaminame

* Sausainius sumalame ir sumaišome su sviestu. Gautus drėgnus trupinius suberiame į kepimo popieriumi išklotą tortinę ir suslegiame torto padą rankomis.

* Želatiną užpilame šlakeliu vandens, arba pieno. Kai išbrinksta, ištirpiname dubenėlyje virš karštų garų, atidedame ir leidžiame pravėsti.

* Varškę suplakame su cukrumi, vanile ir maskarpone. Greitai įplakame pravėsusią želatiną.

* Braškes nuplauname, nuimame kotelius ir supjaustome ketvirčiais. Įmaišome į varškės masę. Viską supilame ant sausaininio pagrindo. Paviršių išlyginame šaukštu ir statome į šaldytuvą pilnai sustingti.

Skanaus, Gabrielė

g-blogas.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Gardieji Kijevo kotletai

Skanių nekasdieniškų kotletų receptas.

Baltojo šokolado putėsiai su damų piršteliais

Su charizmatiškaisiais virtuvės virtuozais Ali Gadžijevu ir Gian Luca Demarco pasigaminkite vasariškų, Viduržemio jūros dvasia alsuojančių patiekalų.

Morkų pyragas su sūrio glaistu

Dalinuosiu šauniu morkų pyrago receptu. Išbandytas ir įvertintas artimųjų jau ne vieną kartą. Minkštutis, purus, lengvai pagaminamas.

Gaivios smidrų salotos

Gaivios ir lengvos salotos nebijantiems eksperimentuoti. Jos puikiai įsitaisys prie bet kurio mėsos patiekalo.

Minkštas ir purus varškės apkepas su razinomis

Esu išbandžius įvairiausių varškės apkepo receptų, kol eksperimentuodama galiausiai atradau tą patį pačiausią savo skoniui. Minkštas, purus - tiesiog tirpstantis burnoje.

Kinų virtuvė: kalakutiena su anakardžių riešutais

Jeimegstate kinų virtuvės patiekalus, Jums būtinai reikia pabandyti pagaminti patiekalą pagal šį receptą. Nesudėtinga ir skanu.

Pikantiška mišrainė su vištiena, pupelėm ir česnakiniais duonos skrebučiais

Soti, išraiškingo skonio mišrainė, labai tiksianti vakarėliams ir šventėms. Jei mišrainės iš karto nevalgote, skrebučius dėkite prieš patiekdami, nes jie suminkštės.

Keksiukai su šokolado gabaliukais (1)

Minkšti, purūs, labai gardūs keksiukai su šokolado gabaliukais.

Kokius prieskonius geriausia rinktis kepant mėsą ant grotelių?

Termometro stulpeliams pranašaujant vasarišką šilumą, artėjantis savaitgalis puikiai tinka skelbti grilio sezono pradžią. Ant grotelių paruoštas maistas – puiki alternatyva kasdien keptuvėje gaminamiems patiekalams. Nors mėsą rekomenduojama valgyti kelis kartus per savaitę, tačiau norint, kad ji organizmui atiduotų visas gerąsias savybes, reikia pasirinkti tinkamą mėsos rūšį, kiekį bei paruošimo būdą.

Daržovės tempuroje

„Kai už lango pilka, noras prisivalgyti žalumos tampa nevaldomas. Traškūs salotų, špinatų lapai, sultingi ridikėliai, paprikos, brokoliai ir kitos daržovės nuspalvina dieną artėjančio pavasario spalvomis“, – sako šios rubrikos autorė ir fotografė Giedrė Barauskienė.