Naujųjų stalui - 4 užkandžių receptai

Net jei orkaitėje kepa antis ar keptuvėje čirška kepsniai, ant stalo reikės ir šaltų užkandžių.

LIETINIŲ IR LAŠIŠOS UŽKANDŽIAI

Lietiniams reikės:
2 kiaušinių,
300 ml nenugriebto pieno,
100 g miltų,
žiupsnelio druskos,
aliejaus - 1 valgomojo šaukšto į tešlą bei dar šiek tiek kepimui,

Įdarui reikės:
200 ml rikotos,
150 g rūkytos arba sūdytos lašišos,
2-3 agurkų,
pluoštelio salotų lapų,
raudonos saldžiosios paprikos,
šviežiai maltų pipirų.

Kaip gaminti
* Išplakite kiaušinius su druska. Supilkite aliejų ir pieną, vėl išplakite. Suberkite miltus ir vėl išplakite.
* Po samtį miltų pilkite į keptuvę su trupučiu įkaitinto aliejaus. Lietinius apkepkite iš abiejų pusių.
* Ant kiekvieno lietinio užtepkite po šaukštą rikotos, užklokite po keletą nuplautų ir nudžiovintų salotų lapų, uždėkite po juostelę lašišos, paprikos, agurko, užberkite pipirų ir suvyniokite.
* Suvyniotus lietinius supjaustykite gabaliukais. Jeigu patiekalas skirtas vakarėlio vaišėms, gabalėlius galima sutvirtinti mediniais iešmeliais.

SŪRIO RUTULIUKAI

Reikės:
150 parmezano,
8 kiaušinių,
200 batono,
1/2 stiklinės pieno arba grietinėlės,
3 šaukštų sviesto,
1 stiklinės grietinės,
džiūvėsėlių,
1 šaukšto miltų,
krienų,
druskos pagal skonį,
aliejaus kepti.

Kaip gaminti
* Karštame piene ar grietinėlėje užmerkite batono minkštimą, nuspauskite ir atvėsinkite.
* Kiaušinių trynius išsukite su ištirpdytu sviestu. Sūrį sutarkuokite, sudėkite į kiaušinių masę ir gerai išmaišykite. Sudėkite batoną ir miltus. Visas sudėtines dalis galite sumaišyti elektriniu maišytuvu.
* Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į sūrio tešlą. Ją padalykite vienodais nedideliais gabaliukais, formuokite rutuliukus ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Išdėliokite ant pjaustymo lentos ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai pusvalandžiui.
* Gilioje keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų, dėkite rutuliukus ir virkite 1–2 minutes. Patiekite su padažu – išplakite grietinę su krienais ir žiupsneliu druskos.

KRABŲ LAZDELĖS TEŠLOJE

Reikės:

300 g krabų lazdelių;
3 kiaušinių;
3 v.š. majonezo;
100 g miltų;
1 a.š. raudonosios paprikos miltelių;
žiupsnelio šviežių krapų;
druskos;

padažui:

4 v.š. majonezo;
1 v.š. grietinės;
1 išspaustos skiltelės česnako.

Gaminame

* Į dubenį įmuškite kiaušinius, sudėkite majonezą, miltus, paprikos miltelius, pjaustytus krabus, pagardinkite druska ir viską gerai išplakite. Tešla gaunasi tiršta.

* Krabų lazdeles perpjaukite išilgai, apvoliokite tešloje ir kepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus iš abiejų pusių kol gražiai apskrus. Sudėkite ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalų perteklius.
Patiekite su padažu.

Skanaus.

P.S. neskubėkite išpilti likusios tešlos, o iš jos blynelius iškepkite.

VIENO KĄSNIO SUMUŠTINUKAI SU SKUMBRE IR KIAUŠINIU

Šiems užkandukams reikės:

karšto rūkymo skumbrės,
kelių kietai virtų kiaušinių,
poros š. mėgstamo majonezo,
tešlos “šaukštelių” vieno kąsnio sumuštinukams.

Kaip gaminti

* Paruošiame skumbrę – kruopščiai išrenkame kaulelius, susmulkiname šakute. Kiaušinius smulkiai sutarkuojame. Viską sumaišome su keliais šaukštais majonezo.

* Masę dedame į vieno kąsnio sumuštinukams skirtus “šaukštelius” arba tepame ant mėgstamų sūrių krekerių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis