Naujas agurkų konservavimo būdas – žiemą valgysite lyg ką tik paraugtus

 (69)
Žiemą valgyti kaip šviežiai raugtus agurkus – vienas malonumas, o jie būtent tokie ir gaunasi.
© Shutterstock nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Šį receptą man papasakojo draugė, gyvenanti Rusijoje, tai jos mamos firminis receptas. Iš tiesų, niekada nebuvau girdėjusi apie tokį, pernai išbandžiau ir šiemet paruošiu žymiai daugiau stiklainių.

Reikės:

krapų žiedynų
vyšnių lapų
juodųjų serbentų lapų
česnako skiltelių
0,5 kg rupios, nejoduotos druskos

Gaminame

* Pirmiausiai išplaunu ir iškaitinu stiklainius, nuplikau verdančiu vandeniu užsukamus dangtelius. Tuomet imuosi prieskonių – karštam vandeny gerai išplaunu krapų žiedynus, vyšnių lapus, juodųjų serbentų lapus.

Vienam stiklainiui skaičiuoju po vieną žiedyną, 3-4 vyšnių ir 2 serbentų lapus. Taip pat stiklainiui pasiruošiu po 2-3 česnako skilteles.

* Agurkams nupjaunu uodegas ir sudedu juos į stiklainius.

* 5 l puode užverdu 3 l vandens ir jam užvirus suberiu 0,5 kg rupios, nejoduotos druskos.

* Druskai ištirpus, skystį pilu ant agurkų, pridengiu dangteliais (neužsukant) ir palieku kambario temperatūroje 2-3 dienoms. Po tų kelių dienų skystį nupilu į kriauklę ir agurkus užpilu vandeniu – arba verdančiu iš virdulio, arba labai šaltu. Tikrai taip, TIESIOG vandeniu. Tada jau stipriai užsuku dangtelius ir verčiu aukštyn kojom. Po kelių valandų nešu rūsin.

3 l sūrymo užsipila apie 7-9 700 ml stiklainiai su agurkais.

Patarimas – kemšant agurkus prisiminkite, kad turi likti bent 2 cm tarpas iki dangtelio, agurkai turi būti pilnai užpilti skysčiu.

P. S. Gaunu daug klausimų apie šį receptą, atsakysiu į keletą aktualiausių:

- Jei agurkai gavosi per sūrūs, vadinasi, neištirpinta druska, pilant sūrymą pirmą kartą, tuomet druskos lieka stiklainyje ir, žinoma, agurkai gaunasi per sūrūs.

- Dar viena klaida – per ilgai sūryme laikomi agurkai, jei kambaryje labai šilta, užteks 2 dienų, jei vėsiau – gali pabūti ir tris, nors aš linkusi visada perpilti po 2 dienų.

- Kokiu vandeniu užpilti antrą kartą – arba verdančiu iš virdulio ar šaltu iš krano/šulinio.

kumutesvirtuve.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Obuolių trupiniuotis

Pyragas, kuriam, mano nuomone, labiausiai tinka rūgštūs obuoliai. Aš apskritai kažkaip per mažai jų įpjausčiau, norėjosi daugiau drėgno sluoksnio. Kitą kartą obuolių naudosiu daugiau.

Aštrūs agurkai, marinuoti pagal bulgarišką receptą (3)

Šiuo receptu gaminti agurkai yra ypatingi – didelis kiekis cukraus, užgesintas actu, čili pipirai – nuostabus derinys, jei nebijote didelio kiekio konservantų ir mėgstate vadinamą “bulgarišką” marinuotų agurkų skonį.

Burnoje tirpstantis pyragas su avietėmis (1)

Purus, tirpstantis burnoje pyragas. Su traškia migdolų plutele ir avietine rūgštele! Nieko, ko būtų galima nemėgti.

Cukinijų uogienė su apelsinais

Saldi, skani cukinijų uogienė su apelsinais.

Specialistai pataria: kaip neapsigauti perkant žuvį

Manoma, kad žuvis, o ypač šviežia, žmogaus racione turėtų atsirasti bent kartą per savaitę. Kaip išsirinkti kokybišką žuvį ir kuo skiriasi jų rūšys?

Slyvų tyrė su cinamonu (1)

Ši uogienė bus nepakeičiama šalia blynų ar naminės varškės.

Naminė duona – raugo, maišinio ir tešlos receptas (1)

Duona yra neatsiejama nuo dažno lietuvio virtuvės. Dar skanesnė ji yra tuomet, kai kepta namuose.

Mielinis aguonų vyniotinis

Šiuo saldžiu vyniotiniu džiaugsis visa šeima – jis ypač skanus su pienu!

Naminė varškė – užtruksite vos kelias minutes (2)

Šis paprastas receptas leis džiaugtis ypatingo skonio namine varške, o ją pagaminti užtruks vos kelias minutes.

Troškintos triušių šlaunelės su grietinėlės padažu

Šis patiekalas – tai gardus palikimas, primenantis maistą, ragautą vaikystėje, pas mamą ar močiutę.

Silpnai raugintų agurkų receptai – TOP 5 (1)

Turbūt nerasime žmogaus, kuriam nepatiktų traškūs šviežiai parauginti agurkai. Parinkome jums kelis įdomius šio vasariško garnyro receptus. Palepinkite save ir artimuosius.

Naujas agurkų konservavimo būdas – žiemą valgysite lyg ką tik paraugtus (69)

Žiemą valgyti kaip šviežiai raugtus agurkus – vienas malonumas, o jie būtent tokie ir gaunasi.

Paskelbtas 30 geriausių šalies restoranų Lietuvoje reitingas

Susumavus Gero maisto akademijos narių balsus šiemet buvo sudarytas 30 geriausių restoranų sąrašas, o pirmosios 5 vietos buvo paskelbtos renginio metu Pirklių namuose Vilniuje, į kurį susirinko daugybė gastronomijos profesionalų, gurmanų, politikų.

Grilio meistrė: mėsainiai ant grilio – patys skaniausi! RECEPTAI

Įsibėgėjus vasarai vis dažniau maistą gaminame lauke. Kepti ant grilio tapo neatsiejama veikla iškylaujant gamtoje, sodyboje ar net mieste. Tai ne tik būdas skaniai pasigaminti įvairius patiekalus, bet ir puikus laiko praleidimas ir proga pabendrauti su draugais, ypač jei maisto gaminimas suburia bendrai veiklai.

Karameliniai ledai – prireiks tik kelių ingredientų!

Vis privengdavau gaminti naminius ledus, nors ir turiu ledų gaminimo mašinėlę. Prisiminimai likę prastoki. Mano mašinėlės talpa labai nedidelė, tai pamenu, prisidarau ledų masės, po paros ištraukiu atšalusį mašinėlės indelį, kol vieni ledai gaminasi, sukasi, ūžia - likusi masė laukia šaldytuve.