Naujas agurkų konservavimo būdas – žiemą valgysite lyg ką tik paraugtus

 (72)
Žiemą valgyti kaip šviežiai raugtus agurkus – vienas malonumas, o jie būtent tokie ir gaunasi.
© Shutterstock nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Šį receptą man papasakojo draugė, gyvenanti Rusijoje, tai jos mamos firminis receptas. Iš tiesų, niekada nebuvau girdėjusi apie tokį, pernai išbandžiau ir šiemet paruošiu žymiai daugiau stiklainių.

Reikės:

krapų žiedynų
vyšnių lapų
juodųjų serbentų lapų
česnako skiltelių
0,5 kg rupios, nejoduotos druskos

Gaminame

* Pirmiausiai išplaunu ir iškaitinu stiklainius, nuplikau verdančiu vandeniu užsukamus dangtelius. Tuomet imuosi prieskonių – karštam vandeny gerai išplaunu krapų žiedynus, vyšnių lapus, juodųjų serbentų lapus.

Vienam stiklainiui skaičiuoju po vieną žiedyną, 3-4 vyšnių ir 2 serbentų lapus. Taip pat stiklainiui pasiruošiu po 2-3 česnako skilteles.

* Agurkams nupjaunu uodegas ir sudedu juos į stiklainius.

* 5 l puode užverdu 3 l vandens ir jam užvirus suberiu 0,5 kg rupios, nejoduotos druskos.

* Druskai ištirpus, skystį pilu ant agurkų, pridengiu dangteliais (neužsukant) ir palieku kambario temperatūroje 2-3 dienoms. Po tų kelių dienų skystį nupilu į kriauklę ir agurkus užpilu vandeniu – arba verdančiu iš virdulio, arba labai šaltu. Tikrai taip, TIESIOG vandeniu. Tada jau stipriai užsuku dangtelius ir verčiu aukštyn kojom. Po kelių valandų nešu rūsin.

3 l sūrymo užsipila apie 7-9 700 ml stiklainiai su agurkais.

Patarimas – kemšant agurkus prisiminkite, kad turi likti bent 2 cm tarpas iki dangtelio, agurkai turi būti pilnai užpilti skysčiu.

P. S. Gaunu daug klausimų apie šį receptą, atsakysiu į keletą aktualiausių:

- Jei agurkai gavosi per sūrūs, vadinasi, neištirpinta druska, pilant sūrymą pirmą kartą, tuomet druskos lieka stiklainyje ir, žinoma, agurkai gaunasi per sūrūs.

- Dar viena klaida – per ilgai sūryme laikomi agurkai, jei kambaryje labai šilta, užteks 2 dienų, jei vėsiau – gali pabūti ir tris, nors aš linkusi visada perpilti po 2 dienų.

- Kokiu vandeniu užpilti antrą kartą – arba verdančiu iš virdulio ar šaltu iš krano/šulinio.

kumutesvirtuve.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Obuolių pyragas su razinomis ir migdolais

Turiu išsisaugojusi kelis dar nė karto nebandytus obuolių pyragų receptus.

Skanusis plokštainis „Magdė“ (5)

Senovinis trapios tešlos plokštainis-pyragas „Magdė“, perteptas marmeladu, cinamonu ir kakaviniu kremu su želatina.

Ryžių salotos su daržovėmis ir kepenėlėmis

Daugelis kepenėles troškina su grietinėle, bet iš jų galima puikiai pagaminti skanias salotas. Būtinai išbandykite.

Kitokie traškūs bulviniai blynai (4)

Dviejų tarkių bulviniai blynai.

A. Užkalnis: koks yra pagrindinis gero restorano uždavinys (2)

Andrius Užkalnis išduoda, kodėl į vienus restoranus žmonės grįžta, o į kitus – ne.

Sūrio sriuba su pievagrybiais (1)

Tai išties viena skaniausių sriubų.

Morkų sriuba su jogurtu ir kmynais (2)

Ši „šilkinė“ morkų sriuba gardinta tik įprastais prieskoniais ir patiekta su jogurtu. Sriuba lengva, greitai paruošiama.

Morkų pyragas su razinomis ir kakavine glazūra (4)

Rudeninių spalvų turtingo skonio pyragas.

Tiršta kokosų sriuba su daržovėmis ir mėsa

Tirštos ir sočios sriubos pačios tinkamiausios, kai orai savo šiluma nebelepina. Išbandykite.

Tortas „Paukščių Pienas“ (1)

Torto receptą radau vienoje socialinuio tinklo grupėje. Tortą aš pakeičiau taip, kaip man apasirodė, kad bus skaniau ir paprasčiau.