Naujas agurkų konservavimo būdas – žiemą valgysite lyg ką tik paraugtus

 (72)
Žiemą valgyti kaip šviežiai raugtus agurkus – vienas malonumas, o jie būtent tokie ir gaunasi.
© Shutterstock nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Šį receptą man papasakojo draugė, gyvenanti Rusijoje, tai jos mamos firminis receptas. Iš tiesų, niekada nebuvau girdėjusi apie tokį, pernai išbandžiau ir šiemet paruošiu žymiai daugiau stiklainių.

Reikės:

krapų žiedynų
vyšnių lapų
juodųjų serbentų lapų
česnako skiltelių
0,5 kg rupios, nejoduotos druskos

Gaminame

* Pirmiausiai išplaunu ir iškaitinu stiklainius, nuplikau verdančiu vandeniu užsukamus dangtelius. Tuomet imuosi prieskonių – karštam vandeny gerai išplaunu krapų žiedynus, vyšnių lapus, juodųjų serbentų lapus.

Vienam stiklainiui skaičiuoju po vieną žiedyną, 3-4 vyšnių ir 2 serbentų lapus. Taip pat stiklainiui pasiruošiu po 2-3 česnako skilteles.

* Agurkams nupjaunu uodegas ir sudedu juos į stiklainius.

* 5 l puode užverdu 3 l vandens ir jam užvirus suberiu 0,5 kg rupios, nejoduotos druskos.

* Druskai ištirpus, skystį pilu ant agurkų, pridengiu dangteliais (neužsukant) ir palieku kambario temperatūroje 2-3 dienoms. Po tų kelių dienų skystį nupilu į kriauklę ir agurkus užpilu vandeniu – arba verdančiu iš virdulio, arba labai šaltu. Tikrai taip, TIESIOG vandeniu. Tada jau stipriai užsuku dangtelius ir verčiu aukštyn kojom. Po kelių valandų nešu rūsin.

3 l sūrymo užsipila apie 7-9 700 ml stiklainiai su agurkais.

Patarimas – kemšant agurkus prisiminkite, kad turi likti bent 2 cm tarpas iki dangtelio, agurkai turi būti pilnai užpilti skysčiu.

P. S. Gaunu daug klausimų apie šį receptą, atsakysiu į keletą aktualiausių:

- Jei agurkai gavosi per sūrūs, vadinasi, neištirpinta druska, pilant sūrymą pirmą kartą, tuomet druskos lieka stiklainyje ir, žinoma, agurkai gaunasi per sūrūs.

- Dar viena klaida – per ilgai sūryme laikomi agurkai, jei kambaryje labai šilta, užteks 2 dienų, jei vėsiau – gali pabūti ir tris, nors aš linkusi visada perpilti po 2 dienų.

- Kokiu vandeniu užpilti antrą kartą – arba verdančiu iš virdulio ar šaltu iš krano/šulinio.

kumutesvirtuve.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Labai paprastas ir greitas pyragas su braškėmis

Pustrapės tešlos pyragas su citrininiu kremu ir braškėmis.

Labai gardus nekeptas karamelinis pyragas

Paprastas, skanus, karamelinis sūrio pyragas su Snickers šokoladukais.

Krevečių ir agurkų salotos

Krevečių ir agurkų salotos su aštriu jogurto užpilu.

Traškūs ir labai gardūs vištienos sparneliai

Tai yra tikrai dėmesio vertas patiekalas. Sparneliai traškūs, mėsytė minkštutė, lengvai nusinerianti nuo kauliukų, o padažas lipnus, saldžiai rūgštus ir vaisinis, su malonia ugnele.

Purus ir minkštas vyniotinis su uogiene

Minkštas, saldus, purus vyniotinis su uogiene.

Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai

Pradedame ruošti atsargas žiemai.

Gaivi vasariška agurkų sriuba

Labai gaivi, šalta, vasariška sriuba. O su keptomis apskrudusiomis bulvėmis – tikras skanumėlis.

Naminiai maskarponės sūrio ledai

Tai švelnūs, riebūs, tiršti, labai skanūs ir baisiai geri ledai.

Bananiniai keksiukai su šokolado lašeliais

Šilti šie keksiukai skaniausi. Ne bent nelieka jų greičiausiai.

Greitai pagaminami, maistingi ir sveiki pietūs

Ne visada turime daug laiko sukiotis prie viryklės. Tokiomis dienomis stengiuosi, kad nei mano pačios, nei šeimos mityba nenukentėtų ir visgi pietums valgytume sveiką bei maistingą maistą. Šiandien dalinuosi tokiu greitu receptuku, kuris mane dažnai išgelbėja. Tikiu, jis pravers ir jums.