Naminis žemės riešutų sviestas - neįtikėtinai paprasta!

Jau gana seniai turėjau minčių pasigaminti naminį žemės riešutų sviestą. Kadangi iki šiol nesidomėjau, kaip jis daromas, įsivaizdavau, kad tai gana sudėtingas procesas...

Skaitomiausi šių dienų straipsniai:
- Geriausias visų laikų pratimas norintiems atsikratyti antsvorio
- A. Sabonis. Piršlybų nebuvo, sužadėtuvių žiedą Ingrida rado ant klozeto dangčio
- Savaitės ikona. M. Linkytė: „eurovizinis“ įvaizdis mums patiko, deja
- Ar tikrai vyrams reikia tik sekso?
- Vištienos kepsnys su sūriu ir pomidorais

Išties buvo sunku patikėti, kad tai taip paprastai pagaminamas skanumynas! Apie riešutų naudą ir maistingumą turbūt nė rašyti nereikia - visi viską puikiai žinote!

Išeiga - apie 300 ml.

Reikia

500 g žemės riešutų be luobelių „Arimex“
2 a.š. aliejaus (geriausia kokosų, makadamijų riešutų, ar kt. riešutų, arba bet kokio, išskyrus alyvuogių)
druskos (pagal skonį)
cukraus pudros (pagal skonį)

Gaminame

* Riešutus 10-15 min. paskrudiname 180°C orkaitėje. Teliko juos sumalti! Malti galima virtuviniu kombainu arba blenderiu. Malame nedideliu greičiu, karts nuo karto nugramdome nuo sienelių prilipusią riešutų masę ir vėl malame, kol riešutai taps drėgni, t.y. iš jų pradės skirtis aliejus. Jei turite gerą kombainą ar blenderi, tai teužims 3-5 min.

* Šiame etape, kad pagreitintume procesą, supilame aliejų (jei norite, pagal skonį pasaldinkite arba įberkite druskos), ir dar pamalame kelias minutes iki norimos konsistencijos. Kuo ilgiau malsime, tuo skystesnis bus sviestas. Skanaus!

P.S. Jokių konservantų, jokių dirbtiniu priedų - pats geriausias naminis riešutų sviestas per keliolika minučių!

aj-receptai.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis