Naminis Kijevo kotletas

Kijevo kotletas man visada atrodė kaip mįslė, kurią, atrodė, kažkada gal ir įminsiu, bet tikrai ne dabar… Kol viena damos žodžiai “kaip gali nemokėti, jei niekada nebandei?” privertė susigėsti ir pasiraitoti rankoves. Kadangi šiaip Kijevo kotletą dievinu, tai nieko nelaukus ėmiausi darbo.

Dviems žmonėms reikės:

1 vištienos krūtinėlės,
1 kiaušinio,
džiūvėsėlių (aš naudojau sumaltus Kellogs’us),
2 rutuliukų sviesto (dydį siūlau rinktis patiems),
žolelių, aš naudojau: raudonėlį, baziliką,
druskos, pipirų.

Kaip gaminti

* Kadangi neturėjau “muštuko”, vištienos krūtinėlę, perpjautą pusiau, vanojau kočėlo smailiuoju galu. Nesigavo super plona, bet ką padarysi.

* Sviestą pašildžiau rankose ir sumaišiau su žolelėmis. Suformavusi rutuliuką suvyniojau į vištieną.

Savaitės skaitomiausi straipsniai:
- Diagnozavus krūties vėžį, draugai surengė už širdies griebiančią staigmeną
- Ginekologė: yra naujas ginklas prieš senėjimą ir menopauzės simptomus
- Horoskopas kovo 13-20: situacija gerės sulig kiekviena diena

* Sumaliau "Kellogs" dribsnius - iki džiuvėsėlių. Kiaušinį išplakiau su druska ir pipirais.

* Suvyniotą vištieną mirkiau kiaušinio plakinyje, tada džiūvėsiuose ir taip du kartus. Kepiau įkaitintame aliejuje.

* Patiekiau su salotomis (pomidorai, svogūnas, grietinė, druska, pipirai) ir bulvėmis - jas apviriau, suklojau skardoje, apibarsčiau įvairiausiais prieskoniais, apšlaksčiau aliejumi ir pakepinau orkaitėje (190 C) ~10 min.

* SKANAUS!

skanestai.wordpress.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis