Naminis, burnoje tirpstantis medaus pyragas

 (17)
Tikrai sunku atsispirti paskanauti gabalėliu jau klasika tapusio medaus pyrago. O jeigu jį pasigamintumėte namuose? Galbūt dar neragavote tokio skanumyno karšto? Puiki proga išbandyti!
© tastyart.lt nuotr.

Jums reikės:

Pagrindui:

– 75 g sviesto
– 5 v.š. medaus
– 200 g cukraus (geriau rudojo)
– 2 kiaušiniai
– 75 g arba nepilnai pusė stiklinės pieno
– 750 g miltų.

Kremui:

– 300 g grietinės
– apie 700 g grietinėlės
– 3 v.š. cukraus
– 1 a.š. vanilinio cukraus
– 25 g želatinos (paprastos, be priedų)
– šlakelis citrinos sulčių

Gaminame

* Iš pagrindui skirtų produktų reikia paruošti tešlą: ištirpinti sviestą, sudėti medų, supilti pieną bei cukrų. Atvėsnti ir tik tada įmušti 1 kiaušinį.

* Tuomet berti miltus ir maišyti, minkyti. Ji neturėtų tapti labai kieta. Išminkius tešlą, iš sviestinio popieriaus iškirpti apskritimus pyrago pagrindo dydžio. Ant jų paskleistą tešlą kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 10-15 minučių, kol pagels.

* Kremui paruošti reikia keletoje šaukštų grietinėlės ištirpinti želatiną, o likusią – standžiai išplakti. Želatiną pilti į grietinėlę, supilti grietinę, įspausti citrinos bei įberti vanilinio cukraus pagal skonį.
Iškeptus biskvitus sluoksniuoti pertepant paruoštu kremu. Galima valgyti dar šiltą, arba pasilikti kitai dienai ir skanauti su arbata atvėsintą.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Vištienos kepsneliai su žiediniais kopūstais, paprika ir žalumynais (4)

Labai skanūs kepsneliai, su daug daržovių, prie kurių praktiškai daržovių garnyras ir nereikalingas.

Orkaitėje kepta sultinga kiauliena (2)

Šiuo būdu paruošta ir iškepta kiauliena tiesiog tirpo burnoje, nors didelių pastangų visai nereikėjo. Kepiau kiaulienos paslėpsnius, bet marinatas puikiai tiks ir kiaulienos šoninei.

Obuolių spurgutės

Minkštos cinamonu kvepiančios spurgutės su obuoliais.

B. Nicholson: 2 savaičių mitybos planas, kuris leis per dieną suvartoti iki 1400 kcal ir nejausti alkio (8)

Beata Nicholson pristato naują praktišką knygą visiems, norintiems tapti lengvesniais.

Bandelės su lašinukais (2)

Jau ne kartą gamintos bandelės, kurios retai kada sulaukia rytojaus. Pirmą kartą jas gaminau būdama kaime. Įprastai bandeles visada kepdavo močiutė, tačiau šį kartą ją pavadavau aš. Bandeles noriai valgė ir senelis, matyt, tikrai skanios! O ypač ką tik iškeptos... mmm… Nesusigundėt?

Nesudėtingas jautienos troškinys (1)

Šiam lengvai paruošiamam jautienos troškiniui reikės vos keleto ingredientų, kurių šaldytuve greičiausiai rasite be išankstinių specialių produktų paieškų. Tereikia turėti pačios jautienos.

Grikių salotos su cukinija ir morkomis

Labai mėgstu grikius, todėl progai pasitaikius, būtinai juos verdu. Šį kartą – lengvos ir skanios salotos.

Užkandėlė: bulvės su šonine ir padažu (2)

Dar vienas skanus patiekalas su bulvėmis, ypač tinkantis patiekti kaip užkandį.

Trapūs naminiai žagarėliai

Palepinkite vaikus ir pasilepinkite patys puikiu žagarėlių receptu. Paprasta ir skanu.

Tobulos amerikietiškos spurgos. VIDEO pamoka

Tobulų, minkštų amerikietiškų spurgų receptas + VIDEO.

Avižinių dribsnių blyneliai su bananais (3)

Pasmaližiaukime šį kartą sveikiau ir vietoj įprastinių miltų naudokite avižinius dribsnius. Turiu pasakyti, kad labai skanūs ir sotūs.

Makaronų salotos su avinžirniais ir daržovėmis (1)

Daugelis šiuos makaronus maišo su ryžiais, nes jie panašūs savo forma. Jie labai tinka naudoti sriuboms ir salotoms.

Raudonojo aksomo tortas

Labai skanus, minkštas, drėgnas Raudonojo Aksomo (Red Velvet) tortas.

Mišrainė su krabais, kiaušiniais ir skrebučiais

Labai mėgstu mišraines su skrebučiais – jie valgant suteikia kažkokį lengvumo pojūtį, nors salotos yra pakankamai sočios. Skrebučius dėkite prieš pat patiekiant, kitaip jie suminkštės.

Makaronai su vištiena, grybais ir špinatais

Labai skanūs itališki „Fettuccine“ makaronai su vištiena, grybais, špinatais ir baltu padažu.