Naminis, burnoje tirpstantis medaus pyragas

 (17)
Tikrai sunku atsispirti paskanauti gabalėliu jau klasika tapusio medaus pyrago. O jeigu jį pasigamintumėte namuose? Galbūt dar neragavote tokio skanumyno karšto? Puiki proga išbandyti!
© tastyart.lt nuotr.

Jums reikės:

Pagrindui:

– 75 g sviesto
– 5 v.š. medaus
– 200 g cukraus (geriau rudojo)
– 2 kiaušiniai
– 75 g arba nepilnai pusė stiklinės pieno
– 750 g miltų.

Kremui:

– 300 g grietinės
– apie 700 g grietinėlės
– 3 v.š. cukraus
– 1 a.š. vanilinio cukraus
– 25 g želatinos (paprastos, be priedų)
– šlakelis citrinos sulčių

Gaminame

* Iš pagrindui skirtų produktų reikia paruošti tešlą: ištirpinti sviestą, sudėti medų, supilti pieną bei cukrų. Atvėsnti ir tik tada įmušti 1 kiaušinį.

* Tuomet berti miltus ir maišyti, minkyti. Ji neturėtų tapti labai kieta. Išminkius tešlą, iš sviestinio popieriaus iškirpti apskritimus pyrago pagrindo dydžio. Ant jų paskleistą tešlą kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 10-15 minučių, kol pagels.

* Kremui paruošti reikia keletoje šaukštų grietinėlės ištirpinti želatiną, o likusią – standžiai išplakti. Želatiną pilti į grietinėlę, supilti grietinę, įspausti citrinos bei įberti vanilinio cukraus pagal skonį.
Iškeptus biskvitus sluoksniuoti pertepant paruoštu kremu. Galima valgyti dar šiltą, arba pasilikti kitai dienai ir skanauti su arbata atvėsintą.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Čeburekai su mėsa

Paprastai įdarui naudojamas kiaulienos faršas, bet šį kartą išbandžiau su kalakutienos faršu. Tešlą paruošite labai greitai ir dirbti su ja buvo vienas malonumas.

Labai skanūs mėsos kukuliai baltame padaže (7)

Tobulas receptas šeimos pietums.

Citrinų keksas

Skanus citrinų keksas su citrinų sirupu.

Trapūs naminiai žagarėliai (1)

Palepinkite vaikus ir pasilepinkite patys savaitgalį puikiu žagarėlių receptu. Paprasta ir skanu.

Obuolių pyragas (be kiaušinių) (6)

Šio pyrago pavadinimų radau įvairių - vienur vadinamas vengrišku, kitur Varšuvos obuolių pyragu. Įdomiausia yra tai, kad šis pyragas kepamas be tešlos!

Česnakinės bandelės

Bandelės mano virtuvėje karaliavo seniai, o ypač mielinės tešlos. Ta proga, kad šiandien gaminau čili troškinį, tad vietoje pirktinio prancūziško batono, iškepiau pikantiškų gardėsių. Bandelės labai skanios, paviršius traškus, o vidus purus ir minkštas. Jau senai norėjau jas kepti, bet tik dabar atėjo laikas, vis kažkoks kitas kepinys jas išstumdavo, bet ne šiandien!

Kepta vištiena garstyčių marinate

Nesudėtingas, bet labai skanus marinatas, o vištiena bus pikantiško skonio.

Varškės sausainiai "Bučinukai"

Receptas, kurį rasite turbūt kiekviename receptų tinklaraštyje, bet aš populiarius receptus dažniausiai išbandau paskutinė. Kitą kartą į vidų įdėčiau tarkuoto obuolio.

Bananiniai varškėtukai

Minkštučiai bananiniai varškėtukai! Purūs, minkšti ir žinoma labai skanūs!

Mielinis pyragas su obuoliais ir uogiene

Mielinei tešlai galima būtų skirti atskirą rubriką, tiek daug yra jos paruošimo receptų ir patarimų. Labai mėgstu gaminti tešlą su šviežiomis mielėmis, tada taip gražiai tešla pučiasi, lipa lauk iš puodo. Tačiau yra ir daug paprastesnių ir greičiau paruošiamų tešlų, ir štai viena jų yra obuolinė–brukninė variacija.

Paprasti keksiukai

Bazinis keksiukų receptas.

Sūrio sriuba su pievagrybiais (4)

Tai išties viena skaniausių sriubų.

Veganiška pica – ją pasigaminti galite ir jūs

Duris atvėrusi vienintelė Baltijos šalyse veganiška picerija žada nustebinti klientus, ir ne tik veganus.

2 kulinaro patarimai, kaip paruošti tobulus barščius. RECEPTAS (1)

Nors barščių sriubos pagrindą sudaro burokėliai, tačiau, kaip byloja lietuvių priežodis, „barščiai vienu vardu, bet ne visi gardu“. Vadinasi, šios sriubos skonis priklauso ne tik nuo šeimininko, kuris sukasi virtuvėje, bet ir nuo ingredientų bei prieskonių, kurie yra naudojami. Kaip pasigaminti tobulus barščius?