Naminis, burnoje tirpstantis medaus pyragas

 (17)
Tikrai sunku atsispirti paskanauti gabalėliu jau klasika tapusio medaus pyrago. O jeigu jį pasigamintumėte namuose? Galbūt dar neragavote tokio skanumyno karšto? Puiki proga išbandyti!
© tastyart.lt nuotr.

Jums reikės:

Pagrindui:

– 75 g sviesto
– 5 v.š. medaus
– 200 g cukraus (geriau rudojo)
– 2 kiaušiniai
– 75 g arba nepilnai pusė stiklinės pieno
– 750 g miltų.

Kremui:

– 300 g grietinės
– apie 700 g grietinėlės
– 3 v.š. cukraus
– 1 a.š. vanilinio cukraus
– 25 g želatinos (paprastos, be priedų)
– šlakelis citrinos sulčių

Gaminame

* Iš pagrindui skirtų produktų reikia paruošti tešlą: ištirpinti sviestą, sudėti medų, supilti pieną bei cukrų. Atvėsnti ir tik tada įmušti 1 kiaušinį.

* Tuomet berti miltus ir maišyti, minkyti. Ji neturėtų tapti labai kieta. Išminkius tešlą, iš sviestinio popieriaus iškirpti apskritimus pyrago pagrindo dydžio. Ant jų paskleistą tešlą kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 10-15 minučių, kol pagels.

* Kremui paruošti reikia keletoje šaukštų grietinėlės ištirpinti želatiną, o likusią – standžiai išplakti. Želatiną pilti į grietinėlę, supilti grietinę, įspausti citrinos bei įberti vanilinio cukraus pagal skonį.
Iškeptus biskvitus sluoksniuoti pertepant paruoštu kremu. Galima valgyti dar šiltą, arba pasilikti kitai dienai ir skanauti su arbata atvėsintą.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Paprastas ir skanus varškės apkepas (6)

Labai lengvai pagaminamas, paprastas, skanus varškės apkepas.

Amerikietiški blynai

Purūs, minkšti, saldūs kefyro blynai.

Šokoladinis karamelinis tortas su lazdyno riešutais

Kartais tai, kas labai skanu ir gražu, gimsta spontaniškai... Taip nutiko su šiuo tortu. Visai nesiruošiau tokio torto kepti, apskritai tą vakarą nesiruošiau nieko daugiau daryti. Jau ruošiausi ilsėtis, tačiau smalsumas nugalėjo.

Gardieji „Pūkučiai“

Faršas, faršas, faršas…ką gi iš jo pagaminti? Juk neretai pritrūksta idėjų, o kotletai, apkepai ir visi kiti populiarieji patiekalai iš faršo taaaip pabosta, kad net žodis „kotletas“ tampa lyg keiksmažodis!

Čili sriuba–troškinys (8)

Čili sriuba-troškinys yra kilęs iš Teksaso patiekalas. Žiemos metu norisi sušildyti skrandukus karšta, deginančia aštrumu sriubyte.

Greitai ir skaniai – bulviniai kukuliai (2)

Paprasčiausias receptukas, kai lieka iš vakaro virtų bulvių. Jei neturite, galima tiesiog išvirti bulvių (geriau su lupenomis).

Kitokie. Plikytos tešlos koldūnai

Tešla elastinga, minkšta, koldūnai lengvai formuojami ir nepasileidžia. Aš dariau su varškės įdaru, nurodau ir mėsos įdarą, bet tešlos kiekis skirtas tik vienai įdaro rūšiai.

Grikių kotletai (1)

Tradiciniai paprasti grikių kotletukai!

Mielinės bandelės su cinamonu (2)

Kai norisi ir pasilepinti, ir namus iškvėpinti cinamono aromatu…

Paprastas kefyro pyragas su kriaušėmis (4)

Pyragas itin paprastai pagaminamas, greitas, neįmantrus. Toks, kokį galima greitai sumeistrauti ir ragauti.

Sočioji žirnių ir perlinių kruopų sriuba

Vėsesniam orui ypač tinkanti sriuba.

Sūrio sausainiai-žvaigždutės

Labai greitai ir lengvai iškepami sūrio sausainiai.

Greitai paruošiami grietininiai sausainiukai (3)

Šiai tešlai nereikia nei kiaušinių, nei cukraus...

Ryžių užkepėlė su vištiena ir sūriu

Šią užkepėlę lengva „paversti“ vegetariška, nededant į ją vištienos. Be to, tai puikus būdas panaudoti keptą vakarykščią vištieną arba pakeisti ją kepta/virta vištienos krūtinėle.