Naminis, burnoje tirpstantis medaus pyragas

 (16)
Tikrai sunku atsispirti paskanauti gabalėliu jau klasika tapusio medaus pyrago. O jeigu jį pasigamintumėte namuose? Galbūt dar neragavote tokio skanumyno karšto? Puiki proga išbandyti!
Naminis, burnoje tirpstantis medaus pyragas
© tastyart.lt nuotr.

Jums reikės:

Pagrindui:

– 75 g sviesto
– 5 v.š. medaus
– 200 g cukraus (geriau rudojo)
– 2 kiaušiniai
– 75 g arba nepilnai pusė stiklinės pieno
– 750 g miltų.

Kremui:

– 300 g grietinės
– apie 700 g grietinėlės
– 3 v.š. cukraus
– 1 a.š. vanilinio cukraus
– 25 g želatinos (paprastos, be priedų)
– šlakelis citrinos sulčių

Gaminame

* Iš pagrindui skirtų produktų reikia paruošti tešlą: ištirpinti sviestą, sudėti medų, supilti pieną bei cukrų. Atvėsnti ir tik tada įmušti 1 kiaušinį.

* Tuomet berti miltus ir maišyti, minkyti. Ji neturėtų tapti labai kieta. Išminkius tešlą, iš sviestinio popieriaus iškirpti apskritimus pyrago pagrindo dydžio. Ant jų paskleistą tešlą kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 10-15 minučių, kol pagels.

* Kremui paruošti reikia keletoje šaukštų grietinėlės ištirpinti želatiną, o likusią – standžiai išplakti. Želatiną pilti į grietinėlę, supilti grietinę, įspausti citrinos bei įberti vanilinio cukraus pagal skonį.
Iškeptus biskvitus sluoksniuoti pertepant paruoštu kremu. Galima valgyti dar šiltą, arba pasilikti kitai dienai ir skanauti su arbata atvėsintą.

tastyart.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Virtuvė

Energijos užtaisas - bananų ir braškių kokteilis (2)

Karštis gerai, bet šaltas gaivinantis gėrimas karštą dieną yra dar geriau. Kaip aš džiaugiuosi, kad pagaliau prasidėjo braškių sezonas. Anądien turguje jau gavau lietuviškų braškyčių. Matyt, pradėsiu į turgų važinėti kasdien ir kaskart namo grįšiu saldžių raudonų uogų pilnais maišais. Vasara !!!

Špinatų pesto

Tradicinis itališkas pesto daromas su bazilikais, bet aš turėjau špinatų, kuriuos reikėjo sunaudoti - man patiko dar labiau, nei su bazilikais. Riešutus galite naudoti ir kitus, pvz. anakardžių.

Cinamoninis rabarbarų pyragas

Greitas ir skanus pyragas, ypač šiltas ir su ledu kaušeliu!

Renkatės putojantį vyną prie patiekalo? Atkreipkite dėmesį į cukrų

Visi putojantys vynai turi tam tikrą cukraus kiekį. Todėl jie skirstomi į saldų, pusiau sausą, sausą ir briutą.

Minkštas ir purus vyniotinis su uogiene

Minkštas, saldus, purus vyniotinis su uogiene.

Tuno užtepėlė (1)

Skanūs sumuštinukai vėlyviems pusryčiams, lengvai vakarienei ar šiaip kokiai progai, kai galite ją patiekti ant mažų skrebučių, kaip vieno kąsnio užkandėlę.

Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai (14)

Šis marinatas pagal receptą buvo naudojamas cukinijoms, bet tinka ir agurkams bei kitoms daržovėms – agurkai bus saldžiarūgščiai.

Varškės apkepas

Labai lengvai pagaminamas, paprastas, skanus varškės apkepas.

Vištienos troškinys su pupelėmis ir kukurūzais (1)

Įvairūs troškinukai ypač tinkami vėsesniu oru, todėl šiandien siūlau pasigaminti gardų ir šiek tiek aštrų vištienos troškinuką.

Varškės pyragas (1)

Paprastas varškės pyragas, pagardintas „Twix“ saldainiais. Labai skanu, tik kitą kartą saldainių dėčiau dvigubai daugiau. Galima dėti ir kitokių saldainių ar šokoladukų, o galima ir visai nedėti.

Silpnai parauginti agurkai – TOP 3 (1)

Dieną ar dvi parauginti agurkai – kas gali būti skaniau!

Naujas virtuvės šefo Liutauro Čepracko iššūkis

R‘amen. Nuo šiol taip susitikę sveikinsis ilgai Vilniuje lauktų japoniškų ramen makaronų gerbėjai.

Norvegiškas rabarbarų pyragas (5)

Pyragas labai paprastas, lyg ir niekuo neišsiskiriantis, bet tiesiog skanus. Minkštas, traškia plutele, saldus, bet tuo pačiu turintis rabarbarų rūgštelės. Man labai patiko.

Varškės sausainiai (3)

Žinote, padariau tikrai nemažą nuodėmę, oj ne, net keletą. Pirmoji tai, kad tik dabar išbandžiau šių sausainių receptą, vis delsiau. O štai ir antroji - gaminau tik iš vienos porcijos. Sausainiai dingo akimirksniu.
Pr bir. 27d.
16°...26°
An bir. 28d.
13°...24°
Tr bir. 29d.
13°...26°
Kt bir. 30d.
16°...29°
Pn lie. 01d.
17°...29°