Naminės Cezario salotos

Cezario salotų baisiai užsimaniau dar vakar ryte. Todėl per pietus kavinėje neliko nieko kito, kaip tik jų užsisakyti. Nepradžiugino. Mėsytė buvo skani, bet padažas buvo spalvotas vanduo. Todėl šiandien neliko nieko kito, kaip tik pasigaminti pačiai. Oi, kaip buvo skanu!

Populiariausi šių dienų straipsniai:
- 51 kg numetusios L. Tamulytės-Stončės patarimai lieknėjančioms
- Kokia kontracepcija rekomenduojama 45-55 m. moterims
- Patarimai, kaip įsirengti terasą
- Kauno gatvės mada ir madingiausios šio sezono spalvos (FOTO)
- Riešutiniai sausainiai

Reikės:

400 gramų vištienos filė;
romaninių salotų;
5 riekelių ciabatta’os;
4 skiltelių česnako;
poros saujų tarkuoto kietojo sūrio (geriausia, aišku, parmezanas, bet aš šaldytuve turėjau “Džiugo”);
4 gabaliukų ančiuvių filė (naudojau tą, kur aliejuje);
3 šaukštų majonezo;
1 šaukštelio Dižono garstyčių;
alyvuogių aliejaus (poros šaukštų duonai ir vištienai apšlakstyti, maždaug 1/5 stiklinės padažui gaminti);
2 šaukštelių baltojo vyno acto;
šlakelio vandens;
prieskonių (naudojau druską, maltus juoduosius pipirus, prieskonius vištienai ir Viduržemio jūros prieskonių mišinį).

Gaminau taip:

* Duoną supjausčiau kubeliais, sudėjau į dubenėlį, apšlaksčiau keliais šaukštais alyvuogių aliejaus ir išmaišiau. Kepimo skardą išklojau kepimo popieriumi, subėriau kubelius ir vis pamaišydama kepiau orkaitėje, kol sukietėjo ir gražiai apskrudo.

* Vištieną supjausčiau mažesniais gabaliukais. Susmulkinau dvi skilteles česnako, jas sumaišiau su vištienos prieskoniais, Viduržemio jūros prieskoniais ir žiupsneliu pipirų. Prieskonių mišiniu įtryniau vištieną, apšlaksčiau alyvuogių aliejumi. Mėsytę suvyniojau į foliją ir orkaitėje kepiau apie pusvalandį. Prieš baigiant kepti atidengiau, kad šiek tiek apskrustų.

* Padažas. Sūris, pora susmulkintų česnako skiltelių, majonezas, garstyčios, ančiuviai, alyvuogių aliejus, baltojo vyno actas keliavo į trintuvę ir pavirto į vientisą masę. Tada dar įbėriau žiupsnelį druskos ir įpyliau šlakelį vandens, kad padažas būtų kiek skystesnis. Šitų ingredientų kiekį siūlau keisti pagal skonį. Man patinka, kai labai jaučiasi ančiuviai, jums gal labiau patiks, jei jausit daugiau garstyčių ar pan.

* Dabar jau galima gaminti salotas. :) Salotų lapus supjaustom ar suplėšom (kaip kam labiau patinka), sumaišom su skrebučiais, užpilam padažo ir išmaišom. Tai padaryti bent man patogiausia rankoms. Dedam į lėkštes. Ant viršaus užberiam dar šiek tiek skrebučių, uždedam tarkuoto kietojo sūrio ir „patupdom“ porą vištienos gabalėlių.

Skanaus!

P. S. Iš tokio produktų kiekio išeina dvi didelės arba trys mažesnės porcijos.

tinginiumaistas.wordpress.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis