N. Degutienės knygos pristatyme svečiai ragavo 55 kilogramų tuną iš Indijos vandenyno

Antradienio vakarą žuvies mėgėjai bei jūros gėrybių gurmanai rinkosi į Nidos Degutienės kulinarinės knygos pristatymą „Žuvis pasaulio virtuvėse“.

Renginio šeimininkai - Kaune naujai duris atvėrusi specializuota žuvies parduotuvė „Šiaurės jūra“ svečiams surengė netradicinę gurmanišką vakarienę, specialiai šiam vakarui užsakę 55 kilogramų tuną, pagautą Indijos vandenyne, ir kitus įspūdingus laimikius.

Organizatorių nuotr.

Į renginį susirinkę verslo bei pramogų pasaulio atstovai turėjo galimybę pamaloninti savo skonio receptorius neįprastais žuvies patiekalų skoniais. Čia pat, parduotuvėje, tarp daugybės žviežios žuvies ir egzotiškų jūros gėrybių buvo dorojamas, pjaustomas ir gaminamas didžiulis tunas. Svečiams šefas Gintaras Krutkevičius patiekė patiekalus iš žalios žuvies, o taip pat ir iš trumpai kepto tuno. Specialiai šiam renginiui iš Šiaurės ir Norvegijos jūrų bei Islandijos krantų atkeliavo 14 kg svorio europinis jūrų velnias, 37 kg atlantinis paltusas, 4,5 kg dygioji raja ir kiti laimikiai.

Organizatorių nuotr.

Žinoma keliautoja, tinklaraštininkė ir antrosios kulinarinės knygos autorė N. Degutienė pasakoja, kad kelionėse ji visada stengiasi išbandyti būtent žuvies patiekalus, nes Lietuvoje daugelio jų iki šiol nebuvo galimybės paragauti ar pasigaminti. Savo knygos pristatymą „Žuvis pasaulio virtuvėse“ N. Degutienė pradėjo nuo pasakojimų apie gastronomines keliones. Anot kulinarės, daugelyje šalių žuvis užimą labai svarbią mitybos raciono dalį, o atskiri žuvies turgūs Portugalijoje, Prancūzijoje ar P. Korėjoje tiesiog apsuka galvą nuo didžiulio asortimento ir nematytų jūros gyventojų.

Organizatorių nuotr.

„Pastebėjau, jog lietuviai vis drąsiau neria į naujų žuvies skonių atradimus. Labai svarbu, kad renkantis žuvis ar jūrų gėrybės, jos būtų šviežios, nes tik tada geriausia atsiskleidžia tikrasis jų skonis. Knygoje galima rasti daugybę receptų, pagardų ir patarimų, kaip pasigaminti įvairius jūrinės žuvies patiekalus patiems namuose,“ – apie naująją knygą pasakojo N. Degutienė. „Ruošdama knygą džiaugiausi, kad lietuviai pagaliau gali gauti visus reikalingus šviežius patiekalų ingredientus“, – apie draugystę su „Šiaurės jūra“ sakė ji.

Organizatorių nuotr.

Pasaulinės organizacijos duomenimis, žuvį svarbu valgyti mažiausiai du kartus per savaitę, iš kurios gauname reikiamą omega 3 riebalų rūgščių dozę, tai svabus ingredientas žmogaus smegenų, širdies veiklai ir imuninei sistemai stiprinti.

Organizatorių nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis