Moliūgu įdaryti makaronai

Atrodo, kad moliūgai net saulės spalvą sugeria. Gal todėl taip ilgai ir žiemoja, – kai kurie, laukdami savo pasirodymo virtuvėje, net sulaukia pavasario. Žiemoti mėgaujantis moliūgais labai gardu.
© Žurnalas "Moteris" (G. Barauskienės nuotr.)

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

4 porcijos

Reikės:

500 g moliūgo be žievės ir sėklų (supjaustyto kubeliais)
2 pakelių (po 250 g) šviežių makaronų lakštų
500 ml pomidorų (šviežių ar konservuotų) tyrės
400 g špinatų
300 g fetos
200 g rikotos
100–200 ml vandens (arba daržovių sultinio)
100 g sviesto
5 skiltelių česnako (smulkiai sukapotų)
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
50 g tarkuoto parmezano
0,5 šaukštelio tarkuotų muskatų riešutų
0,5 šaukštelio džiovintų čiobrelių
0,5 šaukštelio cinamono
druskos, šviežiai maltų pipirų pagal skonį
saujelės šviežių bazilikų

Keptuvėje įkaitinkite 50 g sviesto, sumeskite špinatus. Pamaišydami kepkite ant nesmarkios ugnies, iki sukris, o tada įmaišykite muskatus, įberkite druskos. Iš keptuvės sukrėskite į kiaurasamtį ir nusunkite (sunką išsaugokite).
Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, įdėkite dvi skilteles česnako ir kepkite maždaug 2 min. ant nesmarkios ugnies. Tada sumeskite moliūgą ir pamaišydami kepkite ant vidutinio karštumo ugnies, iki suminkštės. Užberkite cinamoną, čiobrelius, druskos, pipirų. Viską sukrėskite į dubenį, kai pravės, sutrinkite iki košės.
Fetą sutrinkite ir sumaišykite su rikota.
Išmaišykite špinatų sunką, vandenį ir pomidorų tyrę.
Orkaitėje kepti tinkamoje keptuvėje (troškintuve) su likusiu aliejumi maždaug 2 min. pakepkite likusį česnaką, supilkite 2/3 pomidorų tyrės. Nukelkite nuo viryklės.
Ant sušlapinto makaronų lakšto paskleiskite ploną sluoksnį moliūgų, špinatų, fetos ir rikotos mišinio. Suvyniokite lakštą kaip vyniotinį ir padalinkite į tris lygias dalis. Jas sustatykite į keptuvę su tyre. Tą patį padarykite su likusiais lakštais. Įpilkite tyrės – kad beveik apsemtų sustatytus makaronų suktinukus – ir pašaukite į 180 °C orkaitę. Kepkite apie 20 min. Tada ant suktinukų sudėkite sviesto gabaliukus ir kepkite dar apie 20 min. Baigiant kepti, suberkite parmezaną. Skanaukite su bazilikais.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Obuolių pyragas su razinomis ir migdolais

Turiu išsisaugojusi kelis dar nė karto nebandytus obuolių pyragų receptus.

Skanusis plokštainis „Magdė“ (5)

Senovinis trapios tešlos plokštainis-pyragas „Magdė“, perteptas marmeladu, cinamonu ir kakaviniu kremu su želatina.

Kitokie traškūs bulviniai blynai (4)

Dviejų tarkių bulviniai blynai.

A. Užkalnis: koks yra pagrindinis gero restorano uždavinys (2)

Andrius Užkalnis išduoda, kodėl į vienus restoranus žmonės grįžta, o į kitus – ne.

Sūrio sriuba su pievagrybiais (1)

Tai išties viena skaniausių sriubų.

Morkų sriuba su jogurtu ir kmynais (2)

Ši „šilkinė“ morkų sriuba gardinta tik įprastais prieskoniais ir patiekta su jogurtu. Sriuba lengva, greitai paruošiama.

Morkų pyragas su razinomis ir kakavine glazūra (4)

Rudeninių spalvų turtingo skonio pyragas.

Tiršta kokosų sriuba su daržovėmis ir mėsa

Tirštos ir sočios sriubos pačios tinkamiausios, kai orai savo šiluma nebelepina. Išbandykite.

Tortas „Paukščių Pienas“ (1)

Torto receptą radau vienoje socialinuio tinklo grupėje. Tortą aš pakeičiau taip, kaip man apasirodė, kad bus skaniau ir paprasčiau.

Žuvies pyragas su bulvių košės plutele (1)

Nerealiai skanu! Nežinau, ar manim kas betikės, nes kasdien rėkiu, koks fatastiškas patiekalas.