Moliūgu įdaryti makaronai

Atrodo, kad moliūgai net saulės spalvą sugeria. Gal todėl taip ilgai ir žiemoja, – kai kurie, laukdami savo pasirodymo virtuvėje, net sulaukia pavasario. Žiemoti mėgaujantis moliūgais labai gardu.
© Žurnalas "Moteris" (G. Barauskienės nuotr.)

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

4 porcijos

Reikės:

500 g moliūgo be žievės ir sėklų (supjaustyto kubeliais)
2 pakelių (po 250 g) šviežių makaronų lakštų
500 ml pomidorų (šviežių ar konservuotų) tyrės
400 g špinatų
300 g fetos
200 g rikotos
100–200 ml vandens (arba daržovių sultinio)
100 g sviesto
5 skiltelių česnako (smulkiai sukapotų)
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
50 g tarkuoto parmezano
0,5 šaukštelio tarkuotų muskatų riešutų
0,5 šaukštelio džiovintų čiobrelių
0,5 šaukštelio cinamono
druskos, šviežiai maltų pipirų pagal skonį
saujelės šviežių bazilikų

Keptuvėje įkaitinkite 50 g sviesto, sumeskite špinatus. Pamaišydami kepkite ant nesmarkios ugnies, iki sukris, o tada įmaišykite muskatus, įberkite druskos. Iš keptuvės sukrėskite į kiaurasamtį ir nusunkite (sunką išsaugokite).
Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, įdėkite dvi skilteles česnako ir kepkite maždaug 2 min. ant nesmarkios ugnies. Tada sumeskite moliūgą ir pamaišydami kepkite ant vidutinio karštumo ugnies, iki suminkštės. Užberkite cinamoną, čiobrelius, druskos, pipirų. Viską sukrėskite į dubenį, kai pravės, sutrinkite iki košės.
Fetą sutrinkite ir sumaišykite su rikota.
Išmaišykite špinatų sunką, vandenį ir pomidorų tyrę.
Orkaitėje kepti tinkamoje keptuvėje (troškintuve) su likusiu aliejumi maždaug 2 min. pakepkite likusį česnaką, supilkite 2/3 pomidorų tyrės. Nukelkite nuo viryklės.
Ant sušlapinto makaronų lakšto paskleiskite ploną sluoksnį moliūgų, špinatų, fetos ir rikotos mišinio. Suvyniokite lakštą kaip vyniotinį ir padalinkite į tris lygias dalis. Jas sustatykite į keptuvę su tyre. Tą patį padarykite su likusiais lakštais. Įpilkite tyrės – kad beveik apsemtų sustatytus makaronų suktinukus – ir pašaukite į 180 °C orkaitę. Kepkite apie 20 min. Tada ant suktinukų sudėkite sviesto gabaliukus ir kepkite dar apie 20 min. Baigiant kepti, suberkite parmezaną. Skanaukite su bazilikais.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Labai paprastas ir greitas pyragas su braškėmis

Pustrapės tešlos pyragas su citrininiu kremu ir braškėmis.

Labai gardus nekeptas karamelinis pyragas

Paprastas, skanus, karamelinis sūrio pyragas su Snickers šokoladukais.

Krevečių ir agurkų salotos

Krevečių ir agurkų salotos su aštriu jogurto užpilu.

Traškūs ir labai gardūs vištienos sparneliai

Tai yra tikrai dėmesio vertas patiekalas. Sparneliai traškūs, mėsytė minkštutė, lengvai nusinerianti nuo kauliukų, o padažas lipnus, saldžiai rūgštus ir vaisinis, su malonia ugnele.

Purus ir minkštas vyniotinis su uogiene

Minkštas, saldus, purus vyniotinis su uogiene.

Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai

Pradedame ruošti atsargas žiemai.

Gaivi vasariška agurkų sriuba

Labai gaivi, šalta, vasariška sriuba. O su keptomis apskrudusiomis bulvėmis – tikras skanumėlis.

Naminiai maskarponės sūrio ledai

Tai švelnūs, riebūs, tiršti, labai skanūs ir baisiai geri ledai.

Bananiniai keksiukai su šokolado lašeliais

Šilti šie keksiukai skaniausi. Ne bent nelieka jų greičiausiai.

Greitai pagaminami, maistingi ir sveiki pietūs

Ne visada turime daug laiko sukiotis prie viryklės. Tokiomis dienomis stengiuosi, kad nei mano pačios, nei šeimos mityba nenukentėtų ir visgi pietums valgytume sveiką bei maistingą maistą. Šiandien dalinuosi tokiu greitu receptuku, kuris mane dažnai išgelbėja. Tikiu, jis pravers ir jums.