Moliūgu įdaryti makaronai

Atrodo, kad moliūgai net saulės spalvą sugeria. Gal todėl taip ilgai ir žiemoja, – kai kurie, laukdami savo pasirodymo virtuvėje, net sulaukia pavasario. Žiemoti mėgaujantis moliūgais labai gardu.
© Žurnalas "Moteris" (G. Barauskienės nuotr.)

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

4 porcijos

Reikės:

500 g moliūgo be žievės ir sėklų (supjaustyto kubeliais)
2 pakelių (po 250 g) šviežių makaronų lakštų
500 ml pomidorų (šviežių ar konservuotų) tyrės
400 g špinatų
300 g fetos
200 g rikotos
100–200 ml vandens (arba daržovių sultinio)
100 g sviesto
5 skiltelių česnako (smulkiai sukapotų)
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
50 g tarkuoto parmezano
0,5 šaukštelio tarkuotų muskatų riešutų
0,5 šaukštelio džiovintų čiobrelių
0,5 šaukštelio cinamono
druskos, šviežiai maltų pipirų pagal skonį
saujelės šviežių bazilikų

Keptuvėje įkaitinkite 50 g sviesto, sumeskite špinatus. Pamaišydami kepkite ant nesmarkios ugnies, iki sukris, o tada įmaišykite muskatus, įberkite druskos. Iš keptuvės sukrėskite į kiaurasamtį ir nusunkite (sunką išsaugokite).
Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, įdėkite dvi skilteles česnako ir kepkite maždaug 2 min. ant nesmarkios ugnies. Tada sumeskite moliūgą ir pamaišydami kepkite ant vidutinio karštumo ugnies, iki suminkštės. Užberkite cinamoną, čiobrelius, druskos, pipirų. Viską sukrėskite į dubenį, kai pravės, sutrinkite iki košės.
Fetą sutrinkite ir sumaišykite su rikota.
Išmaišykite špinatų sunką, vandenį ir pomidorų tyrę.
Orkaitėje kepti tinkamoje keptuvėje (troškintuve) su likusiu aliejumi maždaug 2 min. pakepkite likusį česnaką, supilkite 2/3 pomidorų tyrės. Nukelkite nuo viryklės.
Ant sušlapinto makaronų lakšto paskleiskite ploną sluoksnį moliūgų, špinatų, fetos ir rikotos mišinio. Suvyniokite lakštą kaip vyniotinį ir padalinkite į tris lygias dalis. Jas sustatykite į keptuvę su tyre. Tą patį padarykite su likusiais lakštais. Įpilkite tyrės – kad beveik apsemtų sustatytus makaronų suktinukus – ir pašaukite į 180 °C orkaitę. Kepkite apie 20 min. Tada ant suktinukų sudėkite sviesto gabaliukus ir kepkite dar apie 20 min. Baigiant kepti, suberkite parmezaną. Skanaukite su bazilikais.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Specialistai pataria: kaip neapsigauti perkant žuvį

Manoma, kad žuvis, o ypač šviežia, žmogaus racione turėtų atsirasti bent kartą per savaitę. Kaip išsirinkti kokybišką žuvį ir kuo skiriasi jų rūšys?

Slyvų tyrė su cinamonu (1)

Ši uogienė bus nepakeičiama šalia blynų ar naminės varškės.

Naminė duona – raugo, maišinio ir tešlos receptas (1)

Duona yra neatsiejama nuo dažno lietuvio virtuvės. Dar skanesnė ji yra tuomet, kai kepta namuose.

Mielinis aguonų vyniotinis

Šiuo saldžiu vyniotiniu džiaugsis visa šeima – jis ypač skanus su pienu!

Naminė varškė – užtruksite vos kelias minutes

Šis paprastas receptas leis džiaugtis ypatingo skonio namine varške, o ją pagaminti užtruks vos kelias minutes.

Troškintos triušių šlaunelės su grietinėlės padažu

Šis patiekalas – tai gardus palikimas, primenantis maistą, ragautą vaikystėje, pas mamą ar močiutę.

Silpnai raugintų agurkų receptai – TOP 5 (1)

Turbūt nerasime žmogaus, kuriam nepatiktų traškūs šviežiai parauginti agurkai. Parinkome jums kelis įdomius šio vasariško garnyro receptus. Palepinkite save ir artimuosius.

Naujas agurkų konservavimo būdas – žiemą valgysite lyg ką tik paraugtus (67)

Žiemą valgyti kaip šviežiai raugtus agurkus – vienas malonumas, o jie būtent tokie ir gaunasi.

Paskelbtas 30 geriausių šalies restoranų Lietuvoje reitingas

Susumavus Gero maisto akademijos narių balsus šiemet buvo sudarytas 30 geriausių restoranų sąrašas, o pirmosios 5 vietos buvo paskelbtos renginio metu Pirklių namuose Vilniuje, į kurį susirinko daugybė gastronomijos profesionalų, gurmanų, politikų.

Grilio meistrė: mėsainiai ant grilio – patys skaniausi! RECEPTAI

Įsibėgėjus vasarai vis dažniau maistą gaminame lauke. Kepti ant grilio tapo neatsiejama veikla iškylaujant gamtoje, sodyboje ar net mieste. Tai ne tik būdas skaniai pasigaminti įvairius patiekalus, bet ir puikus laiko praleidimas ir proga pabendrauti su draugais, ypač jei maisto gaminimas suburia bendrai veiklai.

Karameliniai ledai – prireiks tik kelių ingredientų!

Vis privengdavau gaminti naminius ledus, nors ir turiu ledų gaminimo mašinėlę. Prisiminimai likę prastoki. Mano mašinėlės talpa labai nedidelė, tai pamenu, prisidarau ledų masės, po paros ištraukiu atšalusį mašinėlės indelį, kol vieni ledai gaminasi, sukasi, ūžia - likusi masė laukia šaldytuve.

Karštos salotos su vištiena ir feta

Pavasaris ragina ieškoti žalios spalvos, virtuvėje ji, žinoma, atsiranda žalumynų, pirmų ilgavaisių agurkų formomis.

Varškės ir maskarponės pyragas

Po mano gaminto varškės pyrago su braškėmis, liko apie pusė kibirėlio kreminės varškės ir dar papildomi 250 g maskarponės. Reikėjo kažką sumąstyti. Na, o „Oreo“ sausainių mano namuose rasite visada.

Pyragas su avietėmis (1)

Purus, tirpstantis burnoje pyragas. Su traškia migdolų plutele ir avietine rūgštele! Nieko, ko būtų galima nemėgti.

Nekeptas braškinis varškės tortas

Labai gradus ir gaivus tortukas, kuris šaldytuve pilnai sustingsta per porą valandų, todėl, jei pasidarbuosite pirmoje dienos pusėje, antroje jau galėsite skanauti.