Moliūgu įdaryti makaronai

Atrodo, kad moliūgai net saulės spalvą sugeria. Gal todėl taip ilgai ir žiemoja, – kai kurie, laukdami savo pasirodymo virtuvėje, net sulaukia pavasario. Žiemoti mėgaujantis moliūgais labai gardu.
© Žurnalas "Moteris" (G. Barauskienės nuotr.)

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

4 porcijos

Reikės:

500 g moliūgo be žievės ir sėklų (supjaustyto kubeliais)
2 pakelių (po 250 g) šviežių makaronų lakštų
500 ml pomidorų (šviežių ar konservuotų) tyrės
400 g špinatų
300 g fetos
200 g rikotos
100–200 ml vandens (arba daržovių sultinio)
100 g sviesto
5 skiltelių česnako (smulkiai sukapotų)
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
50 g tarkuoto parmezano
0,5 šaukštelio tarkuotų muskatų riešutų
0,5 šaukštelio džiovintų čiobrelių
0,5 šaukštelio cinamono
druskos, šviežiai maltų pipirų pagal skonį
saujelės šviežių bazilikų

Keptuvėje įkaitinkite 50 g sviesto, sumeskite špinatus. Pamaišydami kepkite ant nesmarkios ugnies, iki sukris, o tada įmaišykite muskatus, įberkite druskos. Iš keptuvės sukrėskite į kiaurasamtį ir nusunkite (sunką išsaugokite).
Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, įdėkite dvi skilteles česnako ir kepkite maždaug 2 min. ant nesmarkios ugnies. Tada sumeskite moliūgą ir pamaišydami kepkite ant vidutinio karštumo ugnies, iki suminkštės. Užberkite cinamoną, čiobrelius, druskos, pipirų. Viską sukrėskite į dubenį, kai pravės, sutrinkite iki košės.
Fetą sutrinkite ir sumaišykite su rikota.
Išmaišykite špinatų sunką, vandenį ir pomidorų tyrę.
Orkaitėje kepti tinkamoje keptuvėje (troškintuve) su likusiu aliejumi maždaug 2 min. pakepkite likusį česnaką, supilkite 2/3 pomidorų tyrės. Nukelkite nuo viryklės.
Ant sušlapinto makaronų lakšto paskleiskite ploną sluoksnį moliūgų, špinatų, fetos ir rikotos mišinio. Suvyniokite lakštą kaip vyniotinį ir padalinkite į tris lygias dalis. Jas sustatykite į keptuvę su tyre. Tą patį padarykite su likusiais lakštais. Įpilkite tyrės – kad beveik apsemtų sustatytus makaronų suktinukus – ir pašaukite į 180 °C orkaitę. Kepkite apie 20 min. Tada ant suktinukų sudėkite sviesto gabaliukus ir kepkite dar apie 20 min. Baigiant kepti, suberkite parmezaną. Skanaukite su bazilikais.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Karamelinis riešutų pyragas

Riešutai ir karamelė - ar gali būti tobuliau? Mūsų šeimoje švenčių be šio pyrago nebūna, o kartais kepu jį dovanoms.

Soti ir skani sūrio sriuba su vištiena

Labai švelnaus skonio sriuba. Kadangi ji pakankamai tiršta, tad yra labai soti.

Naminė pica su dešrelėmis ir daržovėmis

Ne kartą teko įsitikinti, kad namie kepta pica visuomet pateisina lūkesčius, nes tai tik jūsų pasirinkti mėgstami ingridientai. Ir nors kartais atrodo dedi tą patį, bet kas kartą ji gaunasi vis skirtinga.

Pyragėliai su obuoliais

Prieš kelias savaites dalyvavau TV laidoje apie maisto gamybą, ir žinote ką? Galutinai užsitvirtinau sau, kad tai, ką gaminu aš, iš šono daugeliui atrodo labai sudėtinga. Gaila, kad montažo metu prapuolė keletas esminių dalykų, kuriuos pasakojau apie tai, kodėl man viskas taip paprasta.

Kiaulienos pjausniai

Tai gana paprastas, nesudėtingas kiaulienos pjausnių receptas.

Gardieji grietinėčiai

Paprasti, minkšti, trapūs grietinėčiai su varške.

Kondensuoto pieno pyragas su persikais

Minkštas, skanus, paprastas kondensuoto pieno pyragas su konservuotais persikais.

Sūriu pagardintas bulvių plokštainis

Jeigu norėsite sotesnio ir aromatingesnio plokštainio, šis variantas kaip tik tai ko ieškote.

Traškieji sezamų sausainiai

Paprasti, greiti, pigūs, traškūs ir labai skanūs sezamų sausainiai.

Tradicinis tinginys be pieno produktų (4)

Naminį tinginį aš labai mėgstu, laaaabai, bet pradėjus riboti pieno produktus, supratau, kad šito skanėsto teks atsisakyti.