Močiutės varškės pyragas

 (6)
Tiesiog paprastas, drėgnas, ne per saldus. Puikiai tinka pusryčiams, kaip koks pagerintas varškės apkepas.
© g-blogas.lt nuotr.

Praėjusią savaitę gavau dovanų knygą - „Gyventi skanu“, kurioje surinkti geriausi tinklaraštininkų receptai (knyga išleista 2012 m.). Iškart susidomėjau keliais pyragais, kuriuos jau spėjau ir iškepti. Vienas jų - Močiutės varškės pyragas.

Originaliame recepte reikėjo saujelės vyšnių be kauliukų, o aš panaudojau džiovintas spanguoles. Tiko. Manau, kad kaip knygoje ir patariama, būtų gardu ir su aguonomis!

Pyrago pagrindui:

3 didelių kiaušinių;
250 g miltų;
110 g cukraus;
1,5 a.š. kepimo miltelių;
1 a.š. vanilės ekstrakto;
150 g sviesto;
2 v.š. grietinės.

Varškės masei:

800 g varškės (aš naudojau kreminę);
3 v.š. grietinės;
3 kiaušinių;
160 g cukraus;
1 citrinos;
saujos džiovintų spanguolių.

Gaminame

* Pasiruošiame pyrago pagrindą. Cukrų išsukame su sviestu ir vanilės ekstraktu. Po vieną įplakame kiaušinius. Įmaišome miltus, kepimo miltelius ir grietinę. Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą skardą.

* Įdarui skirtą varškę dedame į dubenį kartu su grietine, kiaušiniais, cukrumi. Įspaudžiame citrinos sultis ir viską gerai suplakame. Įmaišome spanguoles.

* Varškės masę paskleidžiame ant paruoštos pyrago tešlos.

* Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie valandą.

Su meile, Gabrielė

g-blogas.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Čili sriuba–troškinys

Čili sriuba-troškinys yra kilęs iš Teksaso patiekalas. Žiemos metu norisi sušildyti skrandukus karšta, deginančia aštrumu sriubyte.

Greitai ir skaniai – bulviniai kukuliai (2)

Paprasčiausias receptukas, kai lieka iš vakaro virtų bulvių. Jei neturite, galima tiesiog išvirti bulvių (geriau su lupenomis).

Kitokie. Plikytos tešlos koldūnai

Tešla elastinga, minkšta, koldūnai lengvai formuojami ir nepasileidžia. Aš dariau su varškės įdaru, nurodau ir mėsos įdarą, bet tešlos kiekis skirtas tik vienai įdaro rūšiai.

Grikių kotletai (1)

Tradiciniai paprasti grikių kotletukai!

Mielinės bandelės su cinamonu (2)

Kai norisi ir pasilepinti, ir namus iškvėpinti cinamono aromatu…

Paprastas kefyro pyragas su kriaušėmis (4)

Pyragas itin paprastai pagaminamas, greitas, neįmantrus. Toks, kokį galima greitai sumeistrauti ir ragauti.

Sočioji žirnių ir perlinių kruopų sriuba

Vėsesniam orui ypač tinkanti sriuba.

Sūrio sausainiai-žvaigždutės

Labai greitai ir lengvai iškepami sūrio sausainiai.

Greitai paruošiami grietininiai sausainiukai (3)

Šiai tešlai nereikia nei kiaušinių, nei cukraus...

Ryžių užkepėlė su vištiena ir sūriu

Šią užkepėlę lengva „paversti“ vegetariška, nededant į ją vištienos. Be to, tai puikus būdas panaudoti keptą vakarykščią vištieną arba pakeisti ją kepta/virta vištienos krūtinėle.

Gardusis varškinės tešlos obuolių pyragas (2)

Iki šiol mano favoritas buvo Perlinis obuolių pyragas. Dabar į pirmą vietą iškyla šis. Ypač skanus pyrago viršus - cukrus karamelizuojasi į traškią plutelę.

Kakavinis varškės pyragas (2)

Paprastas, labai kakavinis, nesaldus varškės pyragas.

Naujųjų stalui - 4 užkandžių receptai (1)

Net jei orkaitėje kepa antis ar keptuvėje čirška kepsniai, ant stalo reikės ir šaltų užkandžių.

Šventėms - orkaitėje kepta antis su obuoliais (3)

Išbandžiau savo draugės mėgstamą receptą. Ji į kepimo indą nepila vandens, bet kepamą antį pridengia 2 sluoksniais folijos, kad ši kepdama aukštoje temperatūroje neprarastų drėgmės, neprikeptų prie kepimo indo.