Močiutės varškės pyragas

 (6)
Tiesiog paprastas, drėgnas, ne per saldus. Puikiai tinka pusryčiams, kaip koks pagerintas varškės apkepas.
© g-blogas.lt nuotr.

Praėjusią savaitę gavau dovanų knygą - „Gyventi skanu“, kurioje surinkti geriausi tinklaraštininkų receptai (knyga išleista 2012 m.). Iškart susidomėjau keliais pyragais, kuriuos jau spėjau ir iškepti. Vienas jų - Močiutės varškės pyragas.

Originaliame recepte reikėjo saujelės vyšnių be kauliukų, o aš panaudojau džiovintas spanguoles. Tiko. Manau, kad kaip knygoje ir patariama, būtų gardu ir su aguonomis!

Pyrago pagrindui:

3 didelių kiaušinių;
250 g miltų;
110 g cukraus;
1,5 a.š. kepimo miltelių;
1 a.š. vanilės ekstrakto;
150 g sviesto;
2 v.š. grietinės.

Varškės masei:

800 g varškės (aš naudojau kreminę);
3 v.š. grietinės;
3 kiaušinių;
160 g cukraus;
1 citrinos;
saujos džiovintų spanguolių.

Gaminame

* Pasiruošiame pyrago pagrindą. Cukrų išsukame su sviestu ir vanilės ekstraktu. Po vieną įplakame kiaušinius. Įmaišome miltus, kepimo miltelius ir grietinę. Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą skardą.

* Įdarui skirtą varškę dedame į dubenį kartu su grietine, kiaušiniais, cukrumi. Įspaudžiame citrinos sultis ir viską gerai suplakame. Įmaišome spanguoles.

* Varškės masę paskleidžiame ant paruoštos pyrago tešlos.

* Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie valandą.

Su meile, Gabrielė

g-blogas.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Vištienos kepsneliai su žiediniais kopūstais, paprika ir žalumynais (4)

Labai skanūs kepsneliai, su daug daržovių, prie kurių praktiškai daržovių garnyras ir nereikalingas.

Orkaitėje kepta sultinga kiauliena (4)

Šiuo būdu paruošta ir iškepta kiauliena tiesiog tirpo burnoje, nors didelių pastangų visai nereikėjo. Kepiau kiaulienos paslėpsnius, bet marinatas puikiai tiks ir kiaulienos šoninei.

Obuolių spurgutės

Minkštos cinamonu kvepiančios spurgutės su obuoliais.

B. Nicholson: 2 savaičių mitybos planas, kuris leis per dieną suvartoti iki 1400 kcal ir nejausti alkio (8)

Beata Nicholson pristato naują praktišką knygą visiems, norintiems tapti lengvesniais.

Bandelės su lašinukais (2)

Jau ne kartą gamintos bandelės, kurios retai kada sulaukia rytojaus. Pirmą kartą jas gaminau būdama kaime. Įprastai bandeles visada kepdavo močiutė, tačiau šį kartą ją pavadavau aš. Bandeles noriai valgė ir senelis, matyt, tikrai skanios! O ypač ką tik iškeptos... mmm… Nesusigundėt?

Nesudėtingas jautienos troškinys (1)

Šiam lengvai paruošiamam jautienos troškiniui reikės vos keleto ingredientų, kurių šaldytuve greičiausiai rasite be išankstinių specialių produktų paieškų. Tereikia turėti pačios jautienos.

Grikių salotos su cukinija ir morkomis

Labai mėgstu grikius, todėl progai pasitaikius, būtinai juos verdu. Šį kartą – lengvos ir skanios salotos.

Užkandėlė: bulvės su šonine ir padažu (2)

Dar vienas skanus patiekalas su bulvėmis, ypač tinkantis patiekti kaip užkandį.

Trapūs naminiai žagarėliai

Palepinkite vaikus ir pasilepinkite patys puikiu žagarėlių receptu. Paprasta ir skanu.

Tobulos amerikietiškos spurgos. VIDEO pamoka

Tobulų, minkštų amerikietiškų spurgų receptas + VIDEO.

Avižinių dribsnių blyneliai su bananais (3)

Pasmaližiaukime šį kartą sveikiau ir vietoj įprastinių miltų naudokite avižinius dribsnius. Turiu pasakyti, kad labai skanūs ir sotūs.

Makaronų salotos su avinžirniais ir daržovėmis (1)

Daugelis šiuos makaronus maišo su ryžiais, nes jie panašūs savo forma. Jie labai tinka naudoti sriuboms ir salotoms.

Raudonojo aksomo tortas

Labai skanus, minkštas, drėgnas Raudonojo Aksomo (Red Velvet) tortas.

Mišrainė su krabais, kiaušiniais ir skrebučiais

Labai mėgstu mišraines su skrebučiais – jie valgant suteikia kažkokį lengvumo pojūtį, nors salotos yra pakankamai sočios. Skrebučius dėkite prieš pat patiekiant, kitaip jie suminkštės.

Makaronai su vištiena, grybais ir špinatais

Labai skanūs itališki „Fettuccine“ makaronai su vištiena, grybais, špinatais ir baltu padažu.