Minkštutis, purus, lengvai pagaminamas morkų pyragas

Dalinuosiu šauniu morkų pyrago receptu. Išbandytas ir įvertintas artimųjų jau ne vieną kartą.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Minkštutis, purus, lengvai pagaminamas. Tik sūrio glaistas labai saldus. Man gardu, bet kas nemėgsta ypatingai saldžiai – nedėkite tiek daug cukraus pudros. Aš asmeniškai nieko nekeisčiau.

Minkštutis, purus, lengvai pagaminamas morkų pyragas
© Asmeninio albumo nuotr.

Reikės:

2 puodelių miltų;
2 a.š. kepimo miltelių;
2 a.š. malto cinamono;
1/2 a.š. druskos;
3/4 puodelių augalinio aliejaus;
1/4 puodelio klevų sirupo;
1 ir 1/4 puodelio cukraus;
4 didelių kiaušinių;
1 a.š. vanilės ekstrakto;
1/2 puodelio kapotų graikinių riešutų;
3 puodelių smulkiai sutarkuotų morkų.

Glaistui:

115g kreminio sūrio;
1/4 puodelio minkšto sviesto;
2 puodelių cukraus pudros;
1 a.š. vanilės ekstrakto.

Gaminimas:

*Orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių. 26cm skersmens formelę išklojame kepimo popieriumi.

*Viename dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną.

*Kitame dubenyje suplakame aliejų su cukrumi ir klevų sirupu. Po vieną įsukame kiaušinius, vėliau vanilės ekstraktą. Į šlapią masę įmaišome miltų mišinį. Sudedame tarkuotas morkas ir riešutus.

*Tešlą supilame į kepimo formą. Kepame apie valandą, iki tol, kol į pyrago vidurį įsmeigtas medinis pagaliukas neapsivels tešla.

*Glaistui skirtus produktus sudedame į vieną dubenėlį ir gerai išmaišome. Kol pyragas vėsta, galime pastatyti į šaldytuvą. Aptepame pyragą tik atšalusį.

g-blogas.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Traškūs senoviniai vafliai

Saulėtą vasaros rytą susigundykite praleisti virtuvėje: tyla ir ramybė, šviesioje virtuvėje ant grindų besivoliojanti saulė, šviežios kavos kvapas ir naminiai pusryčiai. Senoviniai pusryčiai. Tiesiog visas senoviškų vaflių kepimo ritualas.

Minkštos varškės spurgytės

Pasigaminkite gardžių varškės spurgyčių.

Be galo skani namuose sūdyta skumbrė su krapais ir kadagio uogomis

Pagaminti nesudėtinga, o skonis kaip restorane!

Vasariškas kalakutienos kepeninės receptas

Ši kepeninė tiesiog tirpsta burnoje kartu su sproginėjančiomis uogomis.

Minkštutis, purus, lengvai pagaminamas morkų pyragas

Dalinuosiu šauniu morkų pyrago receptu. Išbandytas ir įvertintas artimųjų jau ne vieną kartą.

Gardieji bulvių kroketai su varške ir sūriu

Tinka kaip patiekalas arba garnyras.

Vasaros užkandžiai: tortilijų suktinukai su kumpiu

Receptas labai paprastas. Vienas du ir oplia – tortilijų suktinukai su kumpiu. Paprasčiau nebūna. Bet kai skanu... Nors variantų galima sugalvoti milijoną!

Mindaugo karūnavimo puotos valgiai – pasigaminkite troškinio

Liepos 6-ąją minime pirmojo (ir, deja, vienintelio) Lietuvos karaliaus – Mindaugo – karūnavimą 1253 metais. Pabandykime panagrinėti, kokie patiekalai galėjo puikuotis ant Mindaugo karūnacijos proga iškeltos puotos stalo?