Minkštos mielinės riestės

Mieliniai kepiniai skaniausi vos iškepti. Ir visai nesunku pasigaminti mielinės tešlos. Užtat kaip smagu formuoti iš jos kepinius.

Reikės:

1 kiaušinio,
300 ml pieno,
400 g miltų,
1 valgomojo šaukšto cukraus,
2 arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus,
60 g sviesto,
35-40 g mielių.

Aptepui reikės:

kiaušinio trynio,
3 šaukštų pieno,
2 šaukštų sezamo sėklų (ar aguonų).

Kaip gaminti

* Miltus sumaišykite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.

* Dubenyje ištirpinkite sviestą, supilkite į jį pieną. Į drungną mišinį palengva įmaišykite mieles.

* Mielių mišinį sumaišykite su miltais ir suminkykite tešlą. Minkykite, kol tešla nebelips prie pirštų. Jei reikia, įberkite dar šiek tiek miltų. Tešlą uždenkite rankšluostėliu ir pusvalandžiui palikite šiltai, kad pakiltų.

* Pakilusią tešlą truputį paminkykite, padalinkite į keturias dalis. Iš kiekvienos iškočiokite po stačiakampį. Supjaustykite jį vienodo pločio (maždaug 3 cm) juostomis. Imkite po dvi juostas ir suvykite jas į virvelę ar tiesiog formuokite riestę. Galus sujunkite, kad gautųsi žiedas. Padėkite jį į kepimo popieriumi išklotą skardą ir palikite 20 minučių šiltai, kad pakiltų.

* Pakilusias riestes aptepkite pieno ir kiaušinio plakiniu, užberkite sezamo sėklomis, aguonomis, cukrumi su cinamonu - kas jums skaniau. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 15–20 min.

******
Atsakykite į anketos klausimus ir laimėkite 100 Lt dovanų kuponą apsipirkti internetinėje parduotuvėje www.apatinukai.lt.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis