Minkštas, kvapnus meduolis

Ir dar labai skanus, kreminės tekstūros. Vieno gabaliuko prie kavos puodelio tikrai neužteks. Skanaukite, mėgaukitės, kepkite dar.

Reikės:
1 kiaušinio,
250 ml pieno arba neriebios grietinėlės,
130 g auksaspalvio cukraus sirupo,
100 g skysto natūralaus medaus,
120 g tamsaus muscovado cukraus,
120 g sviesto,
230 g miltų,
1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
1 arbatinio šaukštelio malto imbiero,
2 šaukštelių cinamono,
½ šaukštelio kardamono,
žiupsnelio druskos.

Kaip gaminti
* Miltus, kepimo miltelius, druską ir prieskonius išmaišykite dubenyje, įtarkuokite šaltą sviestą, išmaišykite viską.
* Cukrų, sirupą, medų ir pieną pakaitinkite, iki cukrus ištirps. Maišydami kaitinkite iki virimo, bet neužvirinkite. Nukelkite nuo viryklės.
* Į medaus masę suberkite miltų masę, gerai išmaišykite.
* Į tešlą įmaišykite kiaušinį. Turi gautis vientisa lyg tirštų blynų tešla. Supilkite ją į sviestu pateptą kepimo formą.
* Kepkite 30 min. 160 laipsnių orkaitėje ir dar 30-35 min. 180 laipsnių orkaitėje.
* Pagardinkite plakta grietinėle, ledais arba karameliniu padažu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis