Mielinės bandelės iš šaldytuve kildintos tešlos

Taip išgirtos šios bandelės, dėl tešlos kildintos šaldytuve, ir tikrai yra purios bei labai skanios gaunasi.
© ill-make-you-apple-pie.blogspot.com nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikės:

30 g šlapių mielių, galite keisti į 7 g sausų mielių
1 st. cukraus
0,5 l šilto pieno
1 st. aliejaus (galima maišyti per pusę su tirpintu sviestu)
1 kiaušinis + 1 kiaušinis bandelių aptepimui
žiupsnelis druskos
apie 1 kg miltų

Gaminame

* Mieles supilti į pašildytą pieną, suberti cukrų, palikti kol suputos (jei kepsite bandeles ne su saldžiais įdarais, cukraus kiekį galima mažinti, bet nebūtinai).

* Dideliame dubenyje paplakti kiaušinius su žiupsneliu druskos, supilti mieles su pienu, aliejų, berti miltus, gerai išmaišyti šaukštu, kad tešla suliptų į vientisą masę.

* Tešlą kildinti šaldytuve per naktį arba apie valandą kambario temperatūroje.

* Po valandos imti pakilusią tešlą ir formuoti bandeles.

* Bandeles dariau su lašinukų ir cinamono įdarais

Lašinukų įdaras: vos pakepinti lašinukai su svogūnais. Į mažų išplotų paplotėlių viduriuką dedamas įdaras ir gerai užspaudomi krašteliai. Į skardą dedama siule į apačią.

Mielinės bandelės iš šaldytuve kildintos tešlos
© ill-make-you-apple-pie.blogspot.com nuotr.

Cinamono įdaras: iškočiotą tešlos lakštą patepti tipintu sviestu ir apiberti cinamonu bei cukrumi.

* Suformuotas bandeles dar pakildiname apie 20 min. ir prieš kepimą aptepame kiaušinio plakiniu.

* Kepame 200°C temperatūroje apie 15 - 20 min., kol gražiai pagelsta.

Mielinės bandelės iš šaldytuve kildintos tešlos
© ill-make-you-apple-pie.blogspot.com nuotr.
ill-make-you-apple-pie.blogspot.com
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Blynai su obuoliais ir šokoladu

Jau senokai bemėginau naujų blynų receptų, vis kepdavau išmėgintus ir pamėgtus. Niekas įdomaus neužkliūdavo už akių. Iki į rankas paėmiau mažą šokoladinių receptų knygelę. Sudomino amerikietiško stiliaus blynai su šokoladu, plius tarkuotu obuoliu. Kiek baiminausi, jog bus per sausi, tačiau blynai puikūs, labai skanūs.

Skaniausio šeimos kugelio receptas

Sako nebevartotinas toks šio patiekalo pavadinimas. Siūlo vadinti tarkainiu. Na, nežinau kaip jums, bet man šis pavadinimas neprilipo, o kadangi asmeninėje erdvėje dar galime rašyti ką beužsigeidžią, tebūnie tai klasikinis pavadinimas. Nes ir receptas, kurį aprašysiu, yra labiau klasikinis, nei modernus.

Gardieji Kijevo kotletai

Skanių nekasdieniškų kotletų receptas.

Baltojo šokolado putėsiai su damų piršteliais

Su charizmatiškaisiais virtuvės virtuozais Ali Gadžijevu ir Gian Luca Demarco pasigaminkite vasariškų, Viduržemio jūros dvasia alsuojančių patiekalų.

Morkų pyragas su sūrio glaistu

Dalinuosiu šauniu morkų pyrago receptu. Išbandytas ir įvertintas artimųjų jau ne vieną kartą. Minkštutis, purus, lengvai pagaminamas.

Gaivios smidrų salotos

Gaivios ir lengvos salotos nebijantiems eksperimentuoti. Jos puikiai įsitaisys prie bet kurio mėsos patiekalo.

Minkštas ir purus varškės apkepas su razinomis

Esu išbandžius įvairiausių varškės apkepo receptų, kol eksperimentuodama galiausiai atradau tą patį pačiausią savo skoniui. Minkštas, purus - tiesiog tirpstantis burnoje.

Kinų virtuvė: kalakutiena su anakardžių riešutais

Jeimegstate kinų virtuvės patiekalus, Jums būtinai reikia pabandyti pagaminti patiekalą pagal šį receptą. Nesudėtinga ir skanu.

Pikantiška mišrainė su vištiena, pupelėm ir česnakiniais duonos skrebučiais

Soti, išraiškingo skonio mišrainė, labai tiksianti vakarėliams ir šventėms. Jei mišrainės iš karto nevalgote, skrebučius dėkite prieš patiekdami, nes jie suminkštės.

Keksiukai su šokolado gabaliukais (1)

Minkšti, purūs, labai gardūs keksiukai su šokolado gabaliukais.