Mielinės bandelės iš šaldytuve kildintos tešlos

Taip išgirtos šios bandelės, dėl tešlos kildintos šaldytuve, ir tikrai yra purios bei labai skanios gaunasi.
Mielinės bandelės iš šaldytuve kildintos tešlos
© ill-make-you-apple-pie.blogspot.com nuotr.

Reikės:

30 g šlapių mielių, galite keisti į 7 g sausų mielių
1 st. cukraus
0,5 l šilto pieno
1 st. aliejaus (galima maišyti per pusę su tirpintu sviestu)
1 kiaušinis + 1 kiaušinis bandelių aptepimui
žiupsnelis druskos
apie 1 kg miltų

Gaminame

* Mieles supilti į pašildytą pieną, suberti cukrų, palikti kol suputos (jei kepsite bandeles ne su saldžiais įdarais, cukraus kiekį galima mažinti, bet nebūtinai).

* Dideliame dubenyje paplakti kiaušinius su žiupsneliu druskos, supilti mieles su pienu, aliejų, berti miltus, gerai išmaišyti šaukštu, kad tešla suliptų į vientisą masę.

* Tešlą kildinti šaldytuve per naktį arba apie valandą kambario temperatūroje.

* Po valandos imti pakilusią tešlą ir formuoti bandeles.

* Bandeles dariau su lašinukų ir cinamono įdarais

Lašinukų įdaras: vos pakepinti lašinukai su svogūnais. Į mažų išplotų paplotėlių viduriuką dedamas įdaras ir gerai užspaudomi krašteliai. Į skardą dedama siule į apačią.

Mielinės bandelės iš šaldytuve kildintos tešlos
© ill-make-you-apple-pie.blogspot.com nuotr.

Cinamono įdaras: iškočiotą tešlos lakštą patepti tipintu sviestu ir apiberti cinamonu bei cukrumi.

* Suformuotas bandeles dar pakildiname apie 20 min. ir prieš kepimą aptepame kiaušinio plakiniu.

* Kepame 200°C temperatūroje apie 15 - 20 min., kol gražiai pagelsta.

Mielinės bandelės iš šaldytuve kildintos tešlos
© ill-make-you-apple-pie.blogspot.com nuotr.
ill-make-you-apple-pie.blogspot.com
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Virtuvė

Burnoje tirpstantis obuolių pyragas. Lengvai paruošiamas (1)

Pyragas labai patiks visiems, kurie visada skundžiasi, kad obuolių pyraguose per mažai obuolių. Drėgnas, ne per saldus, tirpstantis burnoje. Lengvai paruošiamas ir nebrangus.

Trapus lietuviškas riestainis (1)

Trapios tešlos riestainis, pabarstytas cukrumi.

Geltonoji obuolienė (2)

Alyviniai obuoliai bumpsi į žemę, tik spėk rinkti krituolius. Dažnam, atsivalgiusiam iki soties vasarinių obuolių, kyla klausimas – o ką su jais daryti?

Cukinijų ir morkų kišas

Labai mėgstame svogūnų kišą, be jo jau retai apsieina savaitgalinis pasisėdėjimas su draugais. Tačiau kišas, kaip ir itališkoji pica, turi galybę variacijų, todėl drąsiai ėmiausia eksperimento.

Marinuoti agurkai mišrainėms (1)

Kadangi šventėms gaminame įvairias mišraines, o šventiniam stalui ruošiame ne vieną ir ne du patiekalus, vis norisi sugalvoti kaip palengvinti tas dienas, kai reikia greitai suktis virtuvėje.

Plokštainis „Palangos varškėtis“ (2)

Senovinis plokštainis (pyragas) su trapiu pagrindu ir varškės-razinų įdaru.

Marinuoti pomidorai (4)

Atslinkus pirmiems rūkams, lauke augančius pomidorus dažniausiai užpuola maras. Išskynus vaisius, daugeliui kyla klausimas – o ką dabar su jais daryti?

Ar tikrai galima valgyti papelijusius maisto produktus? (9)

Ką darote, jei dalis duonos pakelyje supelijo? O jei pelėsio plėvelė padengia naminių sulčių paviršių? Nupjaunate, nugriebiate ir viskas? Pasirodo, vos kelių maisto produktų nereikia išmesti, jei atsirado pelėsis.

Maisto technologė: visa tiesa apie parduodamus miltus (5)

Miltus rastume daugelio pirkėjų kasdieniniuose krepšiuose, tačiau retas atkreipia dėmesį į ženklinimo etiketes. O informacija pateikta ant pakuočių gali pasakyti apie maisto produkto palankumą mūsų sveikatai.

Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai (21)

Mano pats skaniausias marinatas. Juo marinuoju visas daržoves.

Marinuoti agurkai „viens-du“ (24)

Viens-du ir pagaminau 12 stiklainių.

Kiaulienos pjausniai (1)

Kiaulienos pjausnių receptas.

Minkšti ir trapūs grietinėčiai

Paprasti, minkšti, trapūs grietinėčiai su varške.

Žiedinių kopūstų mišrainė (6)

Šviežia, traški mišrainė su žiediniais kopūstais, paprika, kumpiu ir porais.
Kt rgs. 01d.
12°...23°
Pn rgs. 02d.
14°...20°
Št rgs. 03d.
12°...20°
Sk rgs. 04d.
14°...21°
Pr rgs. 05d.
13°...19°