Mielinėje tešloje keptos dešrelės

Kai išmoksite ruošti mielinę tešlą, bet kada galėsite pasigaminti štai tokių linksmų užkandžių. Ypač jie patiks vaikams. Tik susitarkite, iš ko žmogeliukams darysite akis – pipirai mažiesiems tikriausiai nelabai patiks.

Reikės:
10 dešrelių,
5 g sausų mielių,
75 ml grietinėlės,
75 ml drungno vandens,
1 šaukšto cukraus,
200 g kvietinių miltų,
½ šaukštelio druskos,
sėklyčių arba prieskonių žmogeliukų „akims“.

Kaip gaminti
* Į dubenėlį supilkite grietinėlę, vandenį, suberkite cukrų, druską, mieles. Maišykite, kol ištirps cukrus. Tada suberkite miltus. Viską gerai išmaišykite ir palikite pakilti 1-2 valandas.
* Nuo dešrelių nuimkite celofaną.
* Tešlą iškočiokite ir supjaustykite arba delnais suformuokite virveles, suplokite jas ir apvyniokite jomis dešreles, palikdami plyšį „veidukui“.
* Žmogeliukų „akis“ padarykite iš pipirų, juodojo sezamo, svogūnų sėklyčių ar kitokių prieskonių.
* Kepkite 180-200 laipsnių orkaitėje apie 15-20.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis