Mielinė tešla be kildinimo - pyragėliai su dešrelėmis

Lengviausiai padaroma, pati minkščiausia ir puriausia iki šiol daryta mielinė tešla. Ir - TAIP, jos nereikia kildinti! Galite kepti bandeles su įdarais, be įdaro, naudoti picų ar nesaldžių pyragų pagrindui.

Reikia:

10-12 dešrelių
200 ml. pieno (arba 100 ml. pieno + 100 ml. vandens)
2 v.š cukraus
1 pakelis sausų mielių (7-11 gr.)
180-200 g minkšto sviesto (kambario temperatūros)
0,5 a.š. druskos
apie 450-500 g miltų

Gaminame

* Pieną (arbą pieną sumaišytą su vandeniu) pašildyti iki kambario temperatūros, suberti cukrų ir mieles. Išmaišyti. Palaikyti apie 15 min, kad mielės suputotų.

* Dubenyje išmaišyti miltus su druska, sudėti sviestą ir viską rankomis trinti, kol susidarys drėgni trupiniai. Supilti mieles. Užminkyti tešlą. Tešla turi nelipti prie rankų, bet būti elastinga ir minkšta.

* Paminkyti tešlą 2-3 min. ir pastatyti 30 min. į šaldytuvą.

* Dešreles perpjauti per pusę ir dar per pusę išilgai. Be abejo, galita pjaustyti, kaip norite. Man labiau patinka maži pyragėliai. Tešlą iškočioti iki 3-4 mm. storio, supjaustyti juostelėmis ir apsukti dešreles. Kraštus užspausti. Aptepti kiaušinio plakiniu. Kepti 200° C temperatūroje apie 20 min., arba kol gražiai paruduoja.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis