Medutis su varške

Šį kartą gaminau šiek tiek neįprastą Medutį. Visi varškės kepinių mylėtojai mane supras. Torte vis dar jaučiasi ir medaus, ir citrinos skonis, todėl pavadinimo pakeisti būtinybės nėra, atrodo gana tradiciškai, taip?

- Ž. Vaškytė-Lubienė: šeimoje moteris gali vyrą paversti vergu arba padaryti karaliumi
- Šiam grožio receptui – 500 metų!!! Angliška jauninanti kaukė veidui
- Grožio dosjė. N. Marčėnaitė: niekada nenorėjau būti kaip visos
- V. Baublienė: d’accord arba dar kartą apie prancūzes ir Paryžių
- 9 moteriškos aprangos detalės, kurios vyrams – pačios seksualiausios
- Lenktos koridoriaus sienos tarsi formuoja upę, tekančią per butą
- Žalumynų šaldymas žiemai

Lakštams reikės:

* 50 g sviesto;
* 3 v.š. medaus;
* 100 ml cukraus;
* 50 ml pieno;
* 1 paplakto kiaušinio;
* 1 a.š. kepimo miltelių;
* 600 ml miltų (maždaug 3 puodelių);
* žiupsnelio druskos.

Kremui reikės:

* 750 g pertrintos varškės;
* 200 g riebios grietinėlės plakimui;
* 4 v.š. cukraus pudros;
* 0,5 pakelio greitai paruošiamos citrininės želė.

g-blogas.lt nuotr.

Gaminame

* Sviestą viename inde ištirpiname su medumi, cukrumi ir pienu. Paliekame pravėsti. Įmaišome paplaktą kiaušinį, druską bei kepimo miltelius. Po truputį suberiame miltus. Išminkome minkštą ir elastingą tešlos rutulį, apdengiame švariu rankšluostėliu ir 15 minučių paliekame pastovėti šiltai.

* Tešlą padaliname į 12 lygių dalių. Kiekvieną iškočiojame į apvalų, maždaug lietinio blyno plonumo, lakštą (šiek tiek didesnį, nei 16cm skersmens) ir pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepame, kol ima ruduoti ir lygiai apipjaustome dar karšto skritulio kraštus. Nupjautus kraštelius atsidedame trupiniams.

g-blogas.lt nuotr.

* Želė miltelius užpilame verdančiu vandeniu, kad vos apsemtų ir maišome iki vientisos masės, kol ištirpsta, paliekame pravėsti (jei ruošiant kremą želė pradeda stingti, kelias sekundes pašildome mikrobangėje, kad išsileistų).

* Šaltą grietinėlę plakame, kol suputoja, tada suberiame cukraus pudrą ir toliau plakame iki standumo. Įmaišome pertrintą varškę ir skystą želė. Kremą kelioms minutėms pastatome į šaldytuvą, kad šiek tiek sutvirtėtų.

* Sutepame tortą. Papuošiame tuo pačiu kremu ir nupjautų medaus lakštų trupinukais. Ragaujame kitą dieną. O dar skanesnis bus po kelių parų, tikrai.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis