Meduje marinuotos paprikos

Labai paprastas ir labai skanus marinatas. Tik šį kartą aš sumažinau aliejaus kiekį, nes pagal originalų receptą, stiklinė aliejaus man buvo per riebu.

Marinatui:

1 l vandens;
50-70 ml aliejaus;
200 ml acto (9 proc.);
200 ml cukraus;
1 v.š. druskos;

papildomai:

paprikų;
1 a.š. medaus į 0,5 l talpos stiklainį;
juodųjų pipirų, lauro lapelių;
česnako skiltelių.

oditele.blogspot.com nuotr.

Gaminame

* Į kiekvieną 0,5 l talpos stiklainį įdėkite po 1 a.š. medaus, kelis juoduosius pipirus, lauro lapelį, nedidelę nuluptą česnako skiltelę.

* Paprikas nuplaukite, išvalykite ir supjaustykite į 4-6 dalis. Sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 3-5 min., išgriebkite ir sudėkite į stiklainius.

* Marinatui skirtus ingridientus sudėkite į puodą, užvirkite ir maišykite, kol ištirps cukrus ir druska. Karštu marinatu užpilkite paprikas, užsukite ir palikite atvėsti kambario temperatūroje. Perneškite į vėsią vietą.

Skanaus!

p.s. su nurodytu marinatu kiekiu užpilsite keturis 0,5 l talpos stiklainius. Paprikų sudėsite gan nemažai, nes šiems trims sudėjau apie 600 g ir tai dar buvo nepilni.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis