Medaus tortas

Vienas iš klasika laikomų tortų, kurie visada sulaukia dėmesio!
© Asmeninis albumas

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

12–15 porcijų

Tešlai reikės:
3 šaukštų medaus
1 stiklinės miltelinio cukraus
1 šaukštelio sviesto
žiupsnio druskos
3 kiaušinių
3 šaukštelių sodos
1 šaukšto acto
0,5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
2 šaukštelių cinamono
4 stiklinių miltų
4 ar 5 šaukštų miltų kepiniui pabarstyti

Kremui reikės:
700 g grietinės (30 proc.)
3 cukraus
2 šaukštelių želatinos
1/4 stiklinės pieno
1/2 citrinos sulčių
1 šaukštelio vanilinio cukraus

Gaminame

* Tešla. Medų, miltelinį cukrų, druską ir sviestą maišydami pakaitinkite, bet neužvirinkite. Kai šiek tiek pravės, po vieną įmaišykite kiaušinius. Sodą užpilkite actu, tada įmaišykite paruoštą masę. Viską gerai išsukite. Po to įmaišykite maltus gvazdikėlius, išmaišykite, įberkite cinamoną ir vėl gerai išmaišykite. Galiausiai suberkite miltus, suminkykite tešlą. Ją padalykite į tiek kamuoliukų, kiek darysite sluoksnių. Tešlą 2–3 val. įdėkite į šaldytuvą.

* Kepimo popierių pabarstykite miltais, ant jo plonai iškočiokite tešlos kamuoliuką ir kepkite 180 °C orkaitėje 10–12 min. Iš atvėsintų tešlos lakštų išpjaukite norimo diametro apskritimus, o tešlos lakštų likučius sutrupinkite (jais dekoruosite tortą).

* Kremas. Želatiną užpilkite pienu ir palikite brinkti. Grietinę plakite su cukrumi, kol šis ištirps. Želatiną su pienu pakaitinkite – iki grūdeliai ištirps, bet neužvirinkite. Kai želatina pravės, įmaišykite ją į grietinės masę. Paskui įmaišykite citrinos sultis ir vanilinį cukrų.

* Tortas. Kiekvieno iškepto tešlos lakšto viršų aptepkite kremu, sudėkite juos vieną ant kito. Likusiu kremu aptepkite šonus. Trupiniais apiberkite torto viršų ir aplipdykite šonus.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Cukinijų blyneliai su avinžirniais

Nepraleidžiu progos pasilepinti tokio tipo blyneliais, kai būnu viena. Dažniausiai persivalgau, bet aiii, o kam nepasitaiko?

Savaitgalio receptai: plikytos tešlos pyragas ir vištienos ir daržovių sriuba su avokadu (1)

Italas kulinaras Gian Luca Demarco ir jo kolega Ali Gadžijevas pristato šeštadienio ryto patiekalus.

Uzbekiškas plovas su vištiena

Kam teko ragauti uzbeko paruoštą plovą, žino, kad jo skonis smarkiai skiriasi nuo mums įprasto. Dauguma pripažins: uzbekiškas plovas yra be galo skanus.

Ypatingai dienai – išskirtinės vaišės

Gimtadienis, jubiliejus, vestuvės, Velykos ar Kalėdos – svarbios šventės proga stalą dažnai puošia nepakeičiami lietuviški skanėstai.

Šventiniam savaitgaliui – vištienos troškinys ir kakaviniai sausainiai

Šventinį savaitgalį reikia švęsti ir smagiai praleisti laiką, sako virtuvės šefai Gian Luca ir Ali Gadžijevas.

Žirnių ir perlinių kruopų sriuba

Vėsesniam orui ypač tinkanti sriuba.

Cinamonais kvepianti minkšta „Beždžionių“ duona

Smagus pavadinimas, kitaip sakant cinamoninių bandelių pyragas, o šios tikrai minkštos ir purios. Pyrago pjaustyti tikrai neapsimoka, o valgyti skaniausia dar šiltą, mūsų šeimyna susėdo aplink stalą ir tiesiog plėšėm kamuoliukus ir valgėm, kaip beždžioniukai.

Pats skaniausias biskvitinis pyragas su abrikosais

Maistas man kelia džiaugsmą, o ypač, kai jis spalvotas. Šį pyragą man visada kepdavo mama, o aš daviau jam vardą "Saulė". Kepkite jį savo artimiesiems ir džiuginkite juos.

Šventėms – traškiausi vafliai

Prieš kokią savaitę pasidalinau mamos keptų vaflių nuotrauka savo Instagrame, ir sulaukiau keletos prašymų pasidalinti patikrintu receptu. Ką gi, ėmėmės malonaus darbo: mama iškepė, o aš nufotografavau ir dalinuosi pačių skaniausių ir traškiausių vaflių receptu.

Beata Nicholson: vasario 16-ąją ant stalo – tarpukario receptai

Kulinarijos laidų ir knygų autorė Beata Nicholson kviečia Vasario 16-sios šventimui pradėti ruoštis jau dabar.