Medaus tortas

Vienas iš klasika laikomų tortų, kurie visada sulaukia dėmesio!
© Asmeninis albumas

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

12–15 porcijų

Tešlai reikės:
3 šaukštų medaus
1 stiklinės miltelinio cukraus
1 šaukštelio sviesto
žiupsnio druskos
3 kiaušinių
3 šaukštelių sodos
1 šaukšto acto
0,5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
2 šaukštelių cinamono
4 stiklinių miltų
4 ar 5 šaukštų miltų kepiniui pabarstyti

Kremui reikės:
700 g grietinės (30 proc.)
3 cukraus
2 šaukštelių želatinos
1/4 stiklinės pieno
1/2 citrinos sulčių
1 šaukštelio vanilinio cukraus

Gaminame

* Tešla. Medų, miltelinį cukrų, druską ir sviestą maišydami pakaitinkite, bet neužvirinkite. Kai šiek tiek pravės, po vieną įmaišykite kiaušinius. Sodą užpilkite actu, tada įmaišykite paruoštą masę. Viską gerai išsukite. Po to įmaišykite maltus gvazdikėlius, išmaišykite, įberkite cinamoną ir vėl gerai išmaišykite. Galiausiai suberkite miltus, suminkykite tešlą. Ją padalykite į tiek kamuoliukų, kiek darysite sluoksnių. Tešlą 2–3 val. įdėkite į šaldytuvą.

* Kepimo popierių pabarstykite miltais, ant jo plonai iškočiokite tešlos kamuoliuką ir kepkite 180 °C orkaitėje 10–12 min. Iš atvėsintų tešlos lakštų išpjaukite norimo diametro apskritimus, o tešlos lakštų likučius sutrupinkite (jais dekoruosite tortą).

* Kremas. Želatiną užpilkite pienu ir palikite brinkti. Grietinę plakite su cukrumi, kol šis ištirps. Želatiną su pienu pakaitinkite – iki grūdeliai ištirps, bet neužvirinkite. Kai želatina pravės, įmaišykite ją į grietinės masę. Paskui įmaišykite citrinos sultis ir vanilinį cukrų.

* Tortas. Kiekvieno iškepto tešlos lakšto viršų aptepkite kremu, sudėkite juos vieną ant kito. Likusiu kremu aptepkite šonus. Trupiniais apiberkite torto viršų ir aplipdykite šonus.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Minkštutėliai keksiukai, kuriuos net vaikai įvertino 10 balų

Dalinuosi keksiukų, kuriems nereikės baltų miltų, pieno produktų ar pridėtinio cukraus, receptu.

Šefas Gian Luca Demarco: itališka virtuvė išgyvena renesansą

Šią vasarą maisto naujovių ieškotojai, kulinarai ir šefai pabrėžia, kad itališka virtuvė išgyvena renesansą – namie gamintas, natūralus maistas populiarėja, o kartu su juo – ir šiuos atributus atspindinti itališka virtuvė.

Silpnai rauginti agurkai. TOP 5 receptai

Turbūt nerasime žmogaus, kuriam nepatiktų traškūs šviežiai parauginti agurkai. Parinkome jums kelis įdomius šio vasariško garnyro receptus. Palepinkite save ir artimuosius.

7 geriausio Lietuvos baristos patarimai, kaip paruošti skanią kavą namie

Pasirodo, puikia kava galima pasimėgauti ir namuose.

Gruzdinti ryžių kukuliai su įdaru

Apie mano santykį su Italija artimesni draugai žino, o jums pasakysiu tiek – kadaise ši šalis man tapo startu į tai, kuo esu dabar. Ir štai jau daugel metų apsilankau joje, paragauju naujų skonių, susipažįstu su naujais žmonėmis. Ir visada atrandu kažko nematyto, neragauto.

Receptai savaitgaliui: kepkite orkaitėje ir grilyje

Kadangi paskutinis pavasario mėnuo tikrai lepina gerais orais, šį šeštadienį kulinarinės laidos „Skaniai ir paprastai“ vedėjas Gediminas paruoš net tris receptus, kad savaitgalis tiek namie, tiek gamtoje su šeima ar draugais būtų ypatingai skanus.

Pyragėliai su vafliais ir kalakutiena (čeburekai)

Ragavusieji šiuos pyragėlius ne kartą sakė, kad „gardūs tavo čeburekai“.

Bananiniai varškėtukai su avižiniais dribsniais

Sveikuoliškas patiekalas, kurio noriai ragaus ir mažieji šeimos nariai. Skanaus!

Pasigaminkite pienių medaus (1)

Pienių medus nėra visai kaip medus - labiau kaip saldus gėlių sirupas, kiek panašus į klevų sirupą. Dažniausiai juo skaninu ką tik iškeptus blynus ar gardinu saldžius gėrimus. Jis - puikus cukraus sirupo pakaitalas, kvepiantis pavasariu ir ką tik pražydusiomis pienėmis.

Kinų virtuvė: makaronai su daržovėmis ir saldžiarūgščiu padažu

Rekomenduoju rytiečių virtuvės gerbėjams - labai greita, paprasta ir skanu.