Marinuoti agurkai „viens-du“

Viens-du ir pagaminau 12 stiklainių.

Ką tik iš rūsio parnešiau paskutinį šiuo receptu pernai marinuotų agurkų stiklainį ir dabar jau receptą drąsiai galiu vadinti išbandytu. Apie taip gaminamus konservus man pernai parašė Violeta. Tuomet pagalvojau – be sterilizacijos ir aš gaminu, bet kad taip… net be marinato? Viens-du ir pagaminau 12 stiklainių, o žiemą mintimis siunčiau linkėjimus Violetai. Na, viskas tiesiog super – gamyba, vaizdas, traškumas, skonis. Svarbiausia nenusižengti proporcijoms, o susimaišyti išties sudėtinga, nes viskas skaičiuojasi po 2. Šaukštai – be kaupo.

kumutesvirtuve.lt nuotr.

Proporcija 1 litro stiklainiui.

Stiklainius išplaunu, iškaitinu ir į kiekvieną dedu:

2 v.š. cukraus

2 a.š. druskos

2 a.š. prieskonių marinavimui mišinio

2 v.š. 9 proc. acto

Sudedu agurkus, jei jie nedideli – tiesiog nupjaunu galiukus, didesnius pjaustau juostomis arba riekelėmis, pjaustytų, žinoma, telpa daugiau.

Verdančiu vandeniu nuplikau užsukamus dangtelius ir užkaičiu didelį puodą su vandeniu. Kai tik vanduo užverda, juo sklidinai užpilu agurkus, užsuku dangtelius, stiklainius papurtau, kad pasiskirstytų prieskoniai ir verčiu aukštyn kojom ant pledo. Stiklainius kuo skubiau apkūtoju sena pūkine striuke ir palieku 12h. Ir nešu rūsin.

Viens-du, ištiesų. Ir kas patinka labiausiai – jokio likusio marinato puode!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis