Marinuojame sūrį!

Marinuoti tinka visoks sūris: kaimiškas varškės ar saldaus pieno, kamambero, mozarella, brie t.t.

Šių dienų skaitomiausi:
- Sveika dieta: per dvi savaites -4 kilogramai ir lygesnė oda
- Kas bus madinga šią vasarą. Pataria „Moters“ mados redaktorė
- Astrologė Rima: kodėl šiuo metu esame jautrūs ir nepatiklūs
- Tuno užtepėlė
- Švediško stiliaus interjero akcentai

Jei naudosite šviežią, minkštą sūrį, o pjaustant jis subyrės gabaliukais, tai pavoliokite tarp pirštų. Rekomenduojame naudoti lietuviškus, šviežius avies arba ožkos sūrius.

Marinato ingredientus rinkitės pagal savo skonį ar šaldytuvo turinį.

Rekomenduojami priedai:

* Prieskoninės žolelės (tinka ir šviežios, ir džiovintos) - čiobreliai, raudonėlis, rozmarinas, bazilikas, česnakas ir laiškai, šalavijas, peletrūnas, petražolės.

* Prieskoniai - kvapnieji ir juodieji pipirai, pankolio sėklos, čili pipiriukai, čili dribsniai, lauro lapai.

* Citrusinių vaisių žievelės - apelsinų, citrinų. Būtina pašalinti baltąją dalį.

* Šviežias čilio pipiriukas gali būti naudojamas pjaustytas griežinėliais, per pusę (pašalinti sėklas arba ne) arba visas. Jei nepašalinsite sėklų, tai bus labai aštru! Pabandykite pasigaminti su nedideliu kiekiu čili, o po nakties, jei trūks aštrumo, įdėti jo papildomai.

* Visada labai tinka česnakas!

Rekomenduojami deriniai:

- Citrinos žievelės + rozmarinas + druska + pipirai.
- Lauro lapas + čili + apelsinų žievelės+ druska + pipirai.
- Česnakas + bazilikas + raudonėlis + druska + pipirai.
- Lauro lapas + čiobreliai + česnakas + rožiniai pipirai + druska + pipirai.
- Citrinos žievelės + čiobreliai + raudonėliai + petražolės + 2 siltelės česnako + čili dribsniai + juodieji pipirai + druska. (žr. nuotrauką).

Kaip gaminti

* Prieš marinuodami sūrį supjaustykite gabaliukais (vieno kąsnio dydžio).

* Dedame sūrio gabaliukus sluoksniais į indą ir sluoksniuojame su prieskoniais. Tada užpilame alyvuogių aliejumi. Viskas turi būti apsemta. Uždengiame ir supurtome, kad prieskoniai „išsivaikščiotų“ ir aliejus įgautų aromatą.

* Palikite indą su sūriu šaldytuve bent dviems paroms, o jeigu tiek negalite ištverti, tai mažiausiai 4-5 val.

* Jei suvalgius sūrį liko aromatingo aliejus, papjaustykite sūrio ir - vėl į stiklainiuką. Užsukite, pakratykite ir pastatykite į šaldytuvą pailsėti. Ir taip pasaka be galo...

Marinuotas sūris labai tinka kepti ant grilio - griežinėlis Jūsų mėgiamos (cukinija, baklažanas, paprika, česnakas...) daržovės + sūris - galima pirštus apsilaižyti.

Beje, nuo sūrio likęs aliejas - tobulas salotų pagardas!

www.gileskromelis.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis