Makaronų apkepas traškia plutele

Kreminis patiekalas su trupučiu traškios plutelės – tai, ką mėgsta, ko gero, visi. Tam, kad jų paragautumėte, reikės makaronų „vamzdelių“ ir šio recepto.

6-8 asmenims


Reikės:


0,5 kg makaronų,

1,2 l pieno,

5-10 česnako skiltelių,

1 svogūno ropelės,

4 lauro lapelių,

½ šaukštelio sugrūstų juodųjų pipirų,

90 g miltų,

100 g sviesto,

500 g tarkuoto kietojo arba fermentinio sūrio,

½ šaukštelio kajeno pipirų,

1 šaukštelio garstyčių pastos,

6 šaukštų grietinėlės,

2-3 saulėje džiovintų pomidorų,

50 g maltų džiūvėsėlių.


Kaip gaminti


* Į pieną suberkite sugrūstus juoduosius pipirus, lauro lapelius, nuluptas česnako skilteles bei perpjautą svogūną, įberkite druskos ir užvirkite. Palikite pieną valandai įtraukti iš prieskonių aromato.

* Makaronus pasūdytame vandenyje pavirkite apie 10 min., kad suminkštėtų, ir nusunkite.

* Pieną nukoškite, supilkite atgal į puodą ir pakaitinkite.

* Keptuvėje aukštais kraštais ištirpinkite sviestą, suberkite miltus, įberkite druskos ir maišydami apie 30 sek. kaitinkite ant nesmarkios ugnies. Nukelkite nuo viryklės ir po truputį įmaišykite pieną. Grąžinkite keptuvę ant karštos viryklės. Kai padažas ims burbuliuoti, karštį sumažinkite iki minimalaus ir maišydami dar apie 10 min. kaitinkite.

* Į padažą į maišykite sūrį (2 šaukštus atidėkite pabarstyti paviršiui), kajeno pipirus, grietinėlę, garstyčias ir susmulkintus pomidorus. Supilkite padažą ant makaronų, išmaišykite ir sukrėkite į kepimo indą. Viršų pabarstykite maltais džiūvėsėliais ir likusiu sūriu.

* Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 min. Pabaigoje įjunkite kaitinimo iš viršaus režimą, kad patiekalo paviršius apskrustų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis