Maisto tinklaraštininkė Kristina: baigusi universitetą, pagal specialybę nedirbau nė dienos + RECEPTAS

Sunku patikėti, bet per 30 tūkstančių sekėjų turinčio tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė į maisto pasaulį pateko visai atsitiktinai.

Baigusi mokyklą mergina įstojo į Klaipėdos universitetą studijuoti rekreacijos ir turizmo. „Rinkausi specialybę kaip sūrį parduotuvės lentynoje – greit peržvelgi, ko yra, ir imi tinkamiausią, – juokauja pašnekovė. – Norėjau likti Klaipėdoje, nes čia gyveno tėvai, laikė ir meilės reikalai. Iš visko, ką siūlė šis universitetas, turizmas man patiko labiausiai. Baigusi universitetą, pagal specialybę nedirbau nė dienos.“ Paskutinius studijų metus Kristina praleido Vilniuje. Čia vadovavo tėčio atidarytai buitinės technikos parduotuvei. „Sekėsi gerai, tačiau darbas buvo kaip darbas – kartais sekmadienį tekdavo paliūdėti, kad rytoj pirmadienis. Nejaučiau šiai veiklai didelės aistros“, – sako mergina.

Gaminti įvairesnius patiekalus Kristina pradėjo iš reikalo – gyvendama be tėvų Vilniuje buvo priversta maistu pasirūpinti pati. „Ilgainiui poreikis tapo pomėgiu, o pomėgis – darbu, – paaiškina maisto tinklaraštininkė. – Nusipirkau receptų knygų, ėmiau pagal jas gaminti, sulaukiau svečių įvertinimo, klausimų, kaip tai padariau. Sukūriau tinklaraštį „Ant medinės lentelės“ – mat maistą mėgau patiekti būtent taip. Pirmieji mano įrašai buvo skirti draugams ir pažįstamiems, kad nereikėtų kiekvienam atskirai pasakoti. Be to, ir pačiai buvo patogu turėti po ranka pavykusių patiekalų nuotraukas ir receptus.“

MOTERIS / Reda Mickevičiūtė

Viskas tapo kur kas rimčiau, kai Kristina pajuto, kad šis pomėgis tapo svarbesnis už darbą. „Būdavo – sudarinėju didelės vertės sandorį, o galvoju, ką gaminsiu vakarienei. Supratau, kad visos mano mintys – apie maistą, todėl apsisprendžiau pasitraukti iš šeimos verslo“, – sako mergina. Ir prisipažįsta, kad sprendimas buvo nelengvas, šiltus santykius su tėčiu pavyko atkurti tik po gerų metų. Užtat dabar jis yra vienas didžiausių savo dukros veiklos gerbėjų, dalijasi jos receptais feisbuke, pasakoja apie ją savo klientėms. Didžiuojasi Kristina ir 15 metų jaunesnė sesė. „Manau, esu jai autoritetas, bet ne dėl išskirtinių receptų. Tiesiog paaugliams labai imponuoja žmonės, turintys daug sekėjų socialiniuose tinkluose“, – juokiasi Kristina.

Išėjusi iš šeimos verslo, K. Pišniukaitė nutarė padirbėti maisto srityje ir įgyti daugiau patirties. „Pirmiausia parašiau Beatai ir pasiprašiau į jos komandą, nes man labai patinka viskas, ką ji daro, – prisimena pašnekovė. – Nudžiugau, kai Beata atsakė, kad skaito mano tinklaraštį ir kad šis jai patinka. Pasiūlė man darbą pas savo vyrą – restorano „Jurgis ir Drakonas“ rinkodaros skyriuje. Ten dirbdama pamačiau, kaip filmuojama „Beatos virtuvė“, daug išmokau.“ Vėliau dvejus metus Kristina dirbo restorano „Grey“ rinkodaros vadove. Sako, kad visa tai jai suteikė daug žinių ir naudingų rinkodaros įgūdžių, šie vėliau pravertė populiarinant savo tinklaraštį.

„Eidama dirbti savarankiškai jaučiausi gana tvirtai – turėjau nuolatinių klientų, žinojau, kaip kurti kokybišką tinklaraštį, mokėjau profesionaliai fotografuoti, daug išmaniau apie maistą, – sako ji. – Šiek tiek gąsdino stabilumo trūkumas, sudėtinga mokesčių sistema, bet kol kas viskas klostosi visai neblogai, klientų netrūksta, o finansinė grąža pranoko mano lūkesčius.“

****

Daugiau skaitykite naujausiame žurnalo „Moteris“ numeryje. O kol kas siūlome receptą iš Kristinos tinklaraščio „Ant medinės lentutės“.

Traškūs ir be gliuteno!

Asmeninio albumo nuotr.

Čia, žinokite, yra mano vienas iš TOP receptų. Visada mėgau traškius lipnius vištienos sparnelius, bet kai sužinojau, kad netoleruoju glitimo, galvojau – viskas, baigta ir su šiuo patiekalu. Tai štai, radau alternatyvą, skonis – tobulas. Kas paragauja – visi prašo recepto!

Reikės:

1 kg. vištienos sparnelių
2 v.š. aliejaus
5 v.š. miltų (arba mano miltų mikso be glitimo lygiomis dalimis: kukurūzų miltų, ryžių miltų, tapijokos krakmolo)
Druskos, pipirų, česnakų ir paprikų miltelių
1 v.š. sviesto arba alyvuogių aliejaus
1 v.š. medaus
2 v.š. pomidorų padažo
2 v.š. Sweet Chilli padažo
Sezamo sėklų (patiekimui)
Česnako ar svogūno laiškų (patiekimui)

Gaminame:

* Vištienos sparnelius nuplauname ir nusausiname.

* Supjaustome (mažųjų dalių nenaudosime).

* Sparnelius apipilame aliejumi, beriame prieskonius ir gerai išmaišome.

* Beriame miltus, išmaišome, kad visi sparneliai tolygiai pasidengtų.

* Kepame 190 laipsnių orkaitėje 50 minučių.

* Kai sparneliai baiginėja kepti, paruošiame padažą: keptuvėje sumaišome sviestą arba aliejų su medumi, pomidorų padažu ir Sweet Chilli. Pakaitiname porą minučių kol padažas sutirštėja.
Iškepusius sparnelius sumaišome su padažu, patiekiame pabarsčius sezamu ir česnakų ar svogūnų laiškais.

* Sparneliai išorėje bus traškūs, viduje – minkšti, o padažas – tobulas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis