Lietiniai blynai su špinatais ir sūriu

Šį rytą galva visai susisuko ir sugalvojau šiek tiek ilgiau praleisti laiko virtuvėje ir pagaminti visai neįprastus pusryčius mano namuose - lietinius blynus.

Populiariausi straipsniai:
- Horoskopas lapkričio 20-27: reikalai krypsta į gerąją pusę
- Vakarėliuose originaliu įvaizdžiu pasirodanti menininkė žvaigžde tapti nesiekė, tačiau iš darbo buvo atleista
- Sofija Smetonienė – pirmoji Lietuvos prezidentienė, laikiusi vyrą po padu?
- Mandarinai – geriausi pagalbininkai deginant riebalus
- Vyniotinis su grietininiu-citrininiu kremu

Špinatų pas mane beveik visada būna, todėl nuolat ir galvoju, ką su jais padarius kitaip. Kadangi blynus valgiau seniai, tai buvo laikas špinatus suvynioti į blynus. Tiesą sakant šią įdėją pasufleravo mano tinklaraščio statistika. Per vakar dieną net 14 žmonių atkeliavo į šį tinklaraštį ieškodami lietinių blynų, todėl laikas dar vienai įdėjai su blynais ir greičiausiai vienai iš paprasčiausių.

Lietiniai blynai su špinatais ir sūriu

(4 asmenims)

Reikia:

lietiniams blynams:

200g miltų ( apie 1 1/3 st)
2 kiaušiniai
450 ml pieno
2 valg.š. saulėgražų aliejaus
žiubsnelis druskos

įdarui:

100 g fermentinio sūrio
apie 200 g šviežių špinatų
šiek tiek aliejaus ar sviesto blynelių apkepimui

Gaminame:

* Paruoškite lietinių tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus, kiaušinius, pieną, aliejų, druską ir kruopščiai išplakite iki vientisos masės. Palikite dubenį su tešlą pastovėti apie 30 minučių.

* Įkaitinkite keptuvę. Popierinio rankšluosčio gabalėlį suvilgykite aliejumi ir patepkite keptuvę. Tai tereikės daryti pirmą kartą, kepant kitus blynus užtenka aliejaus pačioje tešloje. Įpilkite apie 80 ml tešlos į keptuvę ir greitai ją pasukinėkite, kad tešla vienodai pasiskirstytų. Kepkite apie 30-40 sekundžių, tada naudokitės spatula ir atitraukite nuo kraštų bei atsargiai apverskite. Pakepkite dar apie 20 sekundžių ir išimkite blyną iš keptuvės. Iškepkite visus lietinius blynus. Gausite apie 12 lietinių.

* Sūrį supjaustykite šiaudeliais. Šviežius špinatus užpilkite verdančiu vandeniu, pamaišykite ir greitai nupilkite vandenį bei leiskite špinatams nuvarvėti. Šiek tiek atvėsinkite špinatus ir supjaustykite.
Imkite vieną blyną, dėkite vieną sūrio šiaudelį, šiek tiek špinatų, iš kraštų užlenkite ir tada susukite į ritinėlį. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šiek tiek aliejaus ir apkepkite lietinius 2-3 minutes iš abiejų pusių kol šiek tiek apskrus. Galite patiekti kartu su natūraliu jogurtu, jei norite. Skanaus!

www.surfingtheworldcuisine.com

Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.


Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis