Lavašas su vištos krūtinėle ir riešutais

Jei tarp karštų patiekalų norisi užkąsti.
Lavašas su vištos krūtinėle ir riešutais
© Fotolia nuotr.

Reikės:

1 lavašo,
400 g virtos vištienos krūtinėlės;
druskos žiupsnelis;
pipirų pagal skonį;
50 g graikinių riešutų;
50 g kedro riešutų;
po žiupsnelį krapų ir petražolių;
100 g špinatų;
250 g majonezo.

Gaminimas:

* Vištos krūtinėlę išvirkite ir išvirtą vištieną suplėšykite nedideliais gabaliukais.

* Krapus ir petražoles nuplaukite irr smulkiai supjaustykite.

* Riešutus grūstuvu susmulkinkite.

* Sudėkite į indelį vištieną, riešutus, žalumynus bei majonezą ir viską išmaišykite.
Ta mase ištepkite lavašą. Ant viršaus užbarstykite špinatus.

* Susukite į vamzdelį, padekite į šaldytuvą ir palikite apie valandą kad lavašas "prisigertų" įdaro.
Išėmę supjaustykite griežinėliais.

Skanaus!

gileskromelis.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Virtuvė

Marinuoti pomidorai (3)

Atslinkus pirmiems rūkams, lauke augančius pomidorus dažniausiai užpuola maras. Išskynus vaisius, daugeliui kyla klausimas – o ką dabar su jais daryti?

Ar tikrai galima valgyti papelijusius maisto produktus? (8)

Ką darote, jei dalis duonos pakelyje supelijo? O jei pelėsio plėvelė padengia naminių sulčių paviršių? Nupjaunate, nugriebiate ir viskas? Pasirodo, vos kelių maisto produktų nereikia išmesti, jei atsirado pelėsis.

Maisto technologė: visa tiesa apie parduodamus miltus (5)

Miltus rastume daugelio pirkėjų kasdieniniuose krepšiuose, tačiau retas atkreipia dėmesį į ženklinimo etiketes. O informacija pateikta ant pakuočių gali pasakyti apie maisto produkto palankumą mūsų sveikatai.

Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai (21)

Mano pats skaniausias marinatas. Juo marinuoju visas daržoves.

Marinuoti agurkai „viens-du“ (24)

Viens-du ir pagaminau 12 stiklainių.

Kiaulienos pjausniai (1)

Kiaulienos pjausnių receptas.

Minkšti ir trapūs grietinėčiai

Paprasti, minkšti, trapūs grietinėčiai su varške.

Žiedinių kopūstų mišrainė (6)

Šviežia, traški mišrainė su žiediniais kopūstais, paprika, kumpiu ir porais.

Cukinijų apkepas (4)

Greitas, labai skanus cukinijų apkepas su sūriu, šonine ir morkomis.

Bananų duona su mėlynėmis

Labai minkšta, saldi, kvapni bananų duona su mėlynėmis.

Pusryčiams – sveikas ir ypatingai sotus patiekalas

Skrudintos duonos puselės, traškios šoninės griežinėliai ir švelnios cukinijos patiks mažiems ir dideliems herojams.

Sultingi mėsos ir cukinijų kepsniukai (3)

Sotūs, minkšti kepsniukai patiks ir suaugusiems, ir vaikams.

4 receptai su melionu

Jau pats melionas yra delikatesas, o iš jo galima paruošti be galo skanius ir sveikatai naudingus patiekalus, kurie patiks ir jums, ir jūsų artimiesiems. O be to, tai – gaivūs patiekalai, ko taip reikia karštomis dienomis.

Marinuotos cukinijos (bulgariškai) (2)

Puikus receptas. Ruošdami cukinijas pagal bulgarišką receptą ilgai neužgaišite, o paruošite labai skanų užkandį. Beje, pagal šį marinatą galima ruošti ir agurkus – skanumėlis.
Kt rgp. 25d.
11°...23°
Pn rgp. 26d.
14°...25°
Št rgp. 27d.
17°...26°
Sk rgp. 28d.
13°...24°
Pr rgp. 29d.
15°...27°