Lakštiniai su vytintais pomidorais

Švieži pomidorai jau pradeda nokti – laikas tuštinti pernykščius konservus.

Vytinti pomidorai aliejuje rūsyje gali žiemoti net kelias žiemas, tačiau pas mus jie neužsibūna. Labiausiai naudojame juos sumuštiniams ar užkandėlėms gaminti, o štai šis makaronų patiekalas – atradimas po vienos kelionės į Italiją. Italai makaronų patiekalų neperkrauna daržovėmis ir tai paskatino grįžus išbandyti kuo kuklesnį makaronų patiekalą. Bandžiau ir spagetti makaronus, ir kaspinėlius, tačiau skaniausiu vienbalsiai buvo išrinktas lakštinių su pomidorais variantas.

4 porcijoms pagal instrukciją ant pakuotės pasūdytam vandeny išverdu

400g lakštinių makaronų

Jiems verdant į keptuvę pilu

6-7 v.š. aliejaus iš vytintų pomidorų konservų

Aliejui įkaitus, suberiu smulkiai kapotą

1 didesnį svogūną

Svogūnui apkepus, sudedu pomidorus (200-300ml indelį), dar truputį maišant pakaitinu ir išjungiu ugnį. Nukošiu makaronus, juos iškarto grąžinu į puodą, kuriame virė ir supilu keptuvės turinį. Labai gerai permaišau ir iškarto dedu į lėkštes.

Tiekiu pabarsčiusi maltais baltaisias pipirais, tinka švieži baziliko lapeliai ir krapai

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis