Labai skanus uogų tiramisu

Šio savaitgalio desertas pas mus buvo uogų tiramisu. Pirminė braškių tiramisu idėja persimainė į įvairių uogų tiramisu. Daugiau spalvų, daugiau skonių, daugiau įvairovės ir vitaminų. Nieko netrūksta... Laaaabai skanu!

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu. Esu dariusi tokį tiramisu, tik be uogų.


Ingredientai


22 x 28 cm stačiakampiai formai

250 g maskarponės sūrio

300 ml grietinėlės (bent 36 proc.)

50 g cukraus

1 šaukštelio vanilės ekstrakto

250 g (1 pakelis + keli sausainiai) Damų pirštelių

1 puodelis apelsinų sulčių

400 g šviežių braškių

200 g šviežių mėlynių arba šilauogių

200 g šviežių aviečių

pabarstymui – cukraus pudros


Asmeninio albumo nuotr.


Gaminimo eiga


* Maskarponę, cukrų ir vanilę sumaišykite.

* Grietinėlę išplakite atskirame dubenyje. Palengva įmaišykite į maskarponę.

* Sausainius merkite į apelsinų sultis. Į indą dėkite pirmąjį sausainių sluoksnį, paskleiskite pusę kremo, apibarstykite uogomis.



* Dėkite dar vieną sluoksnį pamirkytų sausainių, tepkite likusį kremą, sudėkite uogas.

* Tiramisu palaikykite šaldytuve bent 2 valandas.

* Prieš tiekiant pabarstykite cukraus pudra.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis