Kulinarinė pamoka: gaminame tiramisu

 (13)
Yra daugybė tiramisu ruošimo receptų. Jo pavadinimas skamba neįprastai, o gaminamas gana paprastai. Išbandykite savo virtuvėje šį receptą. Sausainiai šiam desertui gaminti būna kelių dydžių – rinkitės didesnius (10-12 cm ilgio).
Kulinarinė pamoka: gaminame tiramisu
© Shutterstock nuotr.

Reikės:
sausainių, vadinamųjų damų pirštelių (angl. k. Ladyfingers),
250 g maskarponės,
4 trynių,
4 baltymų,
4 valgomųjų šaukštų cukraus,
2 valgomųjų šaukštų amareto arba grapos,
2-3 stiklinių espreso arba stiprios plikytos kavos sausainiams mirkyti,
2 valgomųjų šaukštų tarkuoto juodojo šokolado arba nesaldžios kakavos.

Kulinarinė pamoka: gaminame tiramisu
© Shutterstock nuotr.

Kaip gaminti
* Paruoškite espreso arba stiprios juodos kavos.
* Gerai nuplaukite kiaušinius. Būtina tai padaryti, nes jie nebus termiškai apdorojami.
* Maskarponę ištrinkite dubenyje su cukrumi, dėkite po vieną kiaušinio trynį ir plakite. Supilkite ir išmaišykite amaretą arba grapą.(Grapa – alkoholinis gėrimas, gaminamas iš vynuogių išspaudų).
* Išplakite baltymus iki standžių putų ir įmaišykite į maskarponės masę.
* Į dubenėlį įpilkite kavos, kad apsemtų įmerktą sausainį. Sausainius merkite po vieną: sausainį įmerkite ir ištraukite akimirksniu. Jei kava atvėsusi, sausainį pamirkykite truputį ilgėliau. Vieni sausainiai skystį sugeria greičiau, kiti lėčiau, bet jokiu būdu negalima leisti jiems ištežti!
* Išmirkytus sausainius guldykite į indą, užpilkite sluoksnį kremo, sudėkite dar vieną sluoksnį sausainių ir kremo. Galima sudėti ne du, o tris sluoksnius sausainių.

Kulinarinė pamoka: gaminame tiramisu
© Shutterstock nuotr.

* Ant viršaus užbarstykite tarkuoto šokolado arba kakavos.
* Paruoštą tiramisu uždengtą per naktį laikykite šaldytuve.

Kulinarinė pamoka: gaminame tiramisu
© Shutterstock nuotr.
moteris.lt
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Virtuvė

Aštrūs marinuoti agurkai

Šiuo receptu gaminti agurkai yra ypatingi – didelis kiekis cukraus, užgesintas actu, čili pipirai – nuostabus derinys, jei nebijote didelio kiekio konservantų ir mėgstate vadinamą “bulgarišką” marinuotų agurkų skonį.

Mielinės bandelės

Labai paprastos, kvapnios ir senuosius mokyklos laikus primenančios bandelės. Būtinai pabandykite iškepti!

Aguonų duonelė su džemo įdaru

Pakelkit ranką tie, kurie mėgsta kepinius su aguonomis. Ir tie, kurie mėgsta drėgnus pyragus. Tai va, jei pakėlėte ranką (arba abi), galit bėgti į virtuvę ir drąsiai gaminti šią duonelę/keksą/pyragą. Man jis labai patiko.

Meduje marinuotos paprikos

Labai paprastas ir labai skanus marinatas. Tik šį kartą aš sumažinau aliejaus kiekį, nes pagal originalų receptą, stiklinė aliejaus man buvo per riebu.

Migdoliniai sausainiai

Tai – dėkingas receptas, kurį galima pritaikyti pagal savo pomėgius ir turimus produktus.

Manų apkepas su vyšniomis

Skanus manų apkepas. Galima valgyti pietums, arba desertui, bet skaniasias - dar karštas. Manau, kad būtų ypatingai gardus, papildomai įmaišius kokius 100g varškės. Kitą kartą taip ir darysiu!

Gardusis pomidorų padažas žiemai (4)

Šiais metais, kaip niekad, konservuoju pakankamai daug. Padažas labai išgirtas ir tikrai gardus. Tad verta sunaudoti pomidorus šiam reikalui.

Varškės pyragas su vyšniomis

Uogas galite naudoti įvairias. Tiks ir šaldytos, tik nupilkite skystį. Pagal originalų recepta įdarui reikėjo kokoso kremo, bet jo neradau. Jei rasite, kepkite su kremu - manau, pyragas bus dar skanesnis (nors ir pienas puikiai tiko).

Pusryčių raguoliai (4)

Duonos kepimas, traškesys, minkštumas, kvapas ir naminės duonos buvimas pintame krepšelyje ant pusryčių ar pietų stalo yra kažkas nepaprasto. Šie raguoliai panašūs į prancūzišką duoną – traškia plutele, minkštu vidumi, spalva. Puikiai tinka prie puodelio rytinės kavos ar arbatos arba stiklinės pieno.

Koks actas tiks žuvies patiekalams, o koks marinuojant kepsnius?

Vieni acto nevertina ir suraukia kaktą vien išgirdę šį žodį. Kiti, priešingai, giria šio skysčio maistines savybes ir vadina jį vienu gurmaniškiausių pagardų. Kulinarai sako, kad tinkamai naudojamas actas maistui gali suteikti netikėtų skonių ir poskonių – nuo vynu ar uogomis kvepiančios rūgštelės iki gaivaus aštrumo. Tiesa, svarbu nepersistengti ir actą vartoti saikingai.

Brokolių ir razinų salotos (1)

Iš brokolių - šių puikių daržovių - galima pasigaminti begales patiekalų - sriubas (ir skaidrias, ir trintas), apkepus bei troškinius (ir vegetariškus, ir su mėsa), įvairias užtepėles, užkandėles. Netgi yra brokolių dieta, nors daug geriau subalansuota mityba. Ir čia brokolis labai tiks.

Julijos virtuvė. Tartaletės su šilauogėmis

Jeigu praleidote savaitgalį aktyviai, galite palepinti save ir savo mylimuosius vasarišku desertu.

3 sveiki ir skanūs kokteiliai gražiai odai

Daržovių ir vaisių kokteiliai gali tarnauti ne tik kaip sveikas desertas, bet ir norint išsaugoti ar atgaivinti odos grožį. Kasdien išgeriant po vieną kokteilį jau po mėnesio pastebėsite, kad oda tapo skaistesnė ir elastingesnė.

Ypatingam vakarui: ančių šlaunelių receptas (2)

Iki antrą kartą rengiamo pikniko mieste – „Vakarienės baltai“ („Dîner en Blanc“) – liko mažiau nei dvi savaitės. Rugpjūčio 21 dieną slaptoje sostinės vietoje vyksiantis renginys, pasak organizatorių, bus alternatyva ne tik tradicinėms miesto šventėms, bet ir piknikams gamtoje. Vakarienė dvelks elegancija, jos metu skambės gyva muzika, bus skanaujamas gurmaniškas maistas.

Lazanijos suktinukai su faršu ir rikotos sūriu

Kepti lazaniją ruošiausi labai ilgai. Atrodė, kad tradiciškai paruošta yra be galo riebi, makaronai suvirę ir pan. Todėl padariau suktinukus ir rezultatu patenkinta likau.
Sk rgp. 30d.
11°...24°
Pr rgp. 31d.
11°...24°
An rgs. 01d.
14°...30°
Tr rgs. 02d.
14°...21°
Kt rgs. 03d.
12°...19°