Kulinarinė pamoka: gaminame tiramisu

 (13)
Yra daugybė tiramisu ruošimo receptų. Jo pavadinimas skamba neįprastai, o gaminamas gana paprastai. Išbandykite savo virtuvėje šį receptą. Sausainiai šiam desertui gaminti būna kelių dydžių – rinkitės didesnius (10-12 cm ilgio).
Kulinarinė pamoka: gaminame tiramisu
© Shutterstock nuotr.

Reikės:
sausainių, vadinamųjų damų pirštelių (angl. k. Ladyfingers),
250 g maskarponės,
4 trynių,
4 baltymų,
4 valgomųjų šaukštų cukraus,
2 valgomųjų šaukštų amareto arba grapos,
2-3 stiklinių espreso arba stiprios plikytos kavos sausainiams mirkyti,
2 valgomųjų šaukštų tarkuoto juodojo šokolado arba nesaldžios kakavos.

Kulinarinė pamoka: gaminame tiramisu
© Shutterstock nuotr.

Kaip gaminti
* Paruoškite espreso arba stiprios juodos kavos.
* Gerai nuplaukite kiaušinius. Būtina tai padaryti, nes jie nebus termiškai apdorojami.
* Maskarponę ištrinkite dubenyje su cukrumi, dėkite po vieną kiaušinio trynį ir plakite. Supilkite ir išmaišykite amaretą arba grapą.(Grapa – alkoholinis gėrimas, gaminamas iš vynuogių išspaudų).
* Išplakite baltymus iki standžių putų ir įmaišykite į maskarponės masę.
* Į dubenėlį įpilkite kavos, kad apsemtų įmerktą sausainį. Sausainius merkite po vieną: sausainį įmerkite ir ištraukite akimirksniu. Jei kava atvėsusi, sausainį pamirkykite truputį ilgėliau. Vieni sausainiai skystį sugeria greičiau, kiti lėčiau, bet jokiu būdu negalima leisti jiems ištežti!
* Išmirkytus sausainius guldykite į indą, užpilkite sluoksnį kremo, sudėkite dar vieną sluoksnį sausainių ir kremo. Galima sudėti ne du, o tris sluoksnius sausainių.

Kulinarinė pamoka: gaminame tiramisu
© Shutterstock nuotr.

* Ant viršaus užbarstykite tarkuoto šokolado arba kakavos.
* Paruoštą tiramisu uždengtą per naktį laikykite šaldytuve.

Kulinarinė pamoka: gaminame tiramisu
© Shutterstock nuotr.
moteris.lt
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Virtuvė

Lazanijos suktinukai su faršu ir rikotos sūriu

Kepti lazaniją ruošiausi labai ilgai. Atrodė, kad tradiciškai paruošta yra be galo riebi, makaronai suvirę ir pan. Todėl padariau suktinukus ir rezultatu patenkinta likau.

Pyragas su cukinija

Jei nežinot kur panaudoti dar vieną cukiniją, kodėl neišsikepus skanaus pyrago prie kavos? Minkštučio, su traškia trupinių plutele ir citrininiu glaistu.

Kalakutiena grietinėlės ir baltojo vyno padaže

Puikus receptas norintiems šiek tiek šventiškiau nei kasdieniškai paruoštos paukštienos.

Kokosinės spurgytės (1)

Vienos lengviausiai pagaminamų spurgų. Manau, kad labai panašios būtų ir rikotos sūrį pakeitus paprasta pertrinta varške. Įbėrus saują šviežių mėlynių, taptų dar nuostabesnės. Gaila, kai gaminau, vietinėse parduotuvėlėse uogų neradau.

Julijos virtuvė. Saldžių bulvių, morkų bei vyšninių pomidoriukų sriuba

Dažnai iš pažįstamų tenka išgirsti: “Nemoku išvirti skanios sriubos”.

Julijos virtuvė. Persikų-migdolų pyragas (2)

Yra pyragai, kuriuos kepi pirmą bei paskutinį kartą gyvenime ir net neprisimeni koks buvo jų skonis, ir yra PYRAGAI, kurie, sakytum, atrodo nekaltai, tačiau yra tokio pasakiško skonio, jog imi gailėtis kvietęs svečių vakarienei.

Virtinukai su sūriu (2)

Kelionės įspūdžiai iš Italijos ir atsivežtas pesto indelis – manau, kad šie du faktoriai leido man sumanyti pagaminti virtinukus su kiek kitokiu įdaru.

Kepta vištiena garstyčių marinate (1)

Nesudėtingas marinatas, bet labai skanus, ir vištiena bus pikantiško skonio.

Du vasariški dešrainių receptai

Paprastai dešrainiai Lietuvoje vertinami kaip greitas maistas, tačiau iš kokybiškų produktų pagamintas vadinamasis „hot-dogas“, pasak maisto specialistų – puikus ir kartu žaismingas patiekalas.

Varškės pyragas su uogomis

Puikiai kvepiantis ir nuostabaus skonio pyragas, ypač tinkamas su geru ispanišku vynu!

Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai

Šis marinatas pagal receptą buvo naudojamas cukinijoms, bet tinka ir agurkams bei kitoms daržovėms – agurkai bus saldžiarūgščiai.

Aviečių ir raudonųjų serbentų džemas

Ko gero, mano mėgiamiausia, ypatingo skonio uogienė.

Marinuotų agurkų mišrainė (1)

Saldžiarūgštė mišrainė, puikiai tinkanti prie mėsos.

Traškios bulvytės, keptos orkaitėje (1)

Tikras gėris bulvių mėgėjams - labai skanu. Šiek tiek reikės kantrybės, kol visas jas supjaustysite ir sulauksite, kada iškeps, bet skonis atpirks visą triūsą.

Braškių ir bananų džemas (1)

Nepaprasto skonio - labai rekomenduoju.
An rgp. 04d.
12°...29°
Tr rgp. 05d.
16°...31°
Kt rgp. 06d.
18°...30°
Pn rgp. 07d.
14°...31°
Št rgp. 08d.
19°...32°