Kulinarinė pamoka: gaminame tiramisu

 (13)
Yra daugybė tiramisu ruošimo receptų. Jo pavadinimas skamba neįprastai, o gaminamas gana paprastai. Išbandykite savo virtuvėje šį receptą. Sausainiai šiam desertui gaminti būna kelių dydžių – rinkitės didesnius (10-12 cm ilgio).
Kulinarinė pamoka: gaminame tiramisu
© Shutterstock nuotr.

Reikės:
sausainių, vadinamųjų damų pirštelių (angl. k. Ladyfingers),
250 g maskarponės,
4 trynių,
4 baltymų,
4 valgomųjų šaukštų cukraus,
2 valgomųjų šaukštų amareto arba grapos,
2-3 stiklinių espreso arba stiprios plikytos kavos sausainiams mirkyti,
2 valgomųjų šaukštų tarkuoto juodojo šokolado arba nesaldžios kakavos.

Kulinarinė pamoka: gaminame tiramisu
© Shutterstock nuotr.

Kaip gaminti
* Paruoškite espreso arba stiprios juodos kavos.
* Gerai nuplaukite kiaušinius. Būtina tai padaryti, nes jie nebus termiškai apdorojami.
* Maskarponę ištrinkite dubenyje su cukrumi, dėkite po vieną kiaušinio trynį ir plakite. Supilkite ir išmaišykite amaretą arba grapą.(Grapa – alkoholinis gėrimas, gaminamas iš vynuogių išspaudų).
* Išplakite baltymus iki standžių putų ir įmaišykite į maskarponės masę.
* Į dubenėlį įpilkite kavos, kad apsemtų įmerktą sausainį. Sausainius merkite po vieną: sausainį įmerkite ir ištraukite akimirksniu. Jei kava atvėsusi, sausainį pamirkykite truputį ilgėliau. Vieni sausainiai skystį sugeria greičiau, kiti lėčiau, bet jokiu būdu negalima leisti jiems ištežti!
* Išmirkytus sausainius guldykite į indą, užpilkite sluoksnį kremo, sudėkite dar vieną sluoksnį sausainių ir kremo. Galima sudėti ne du, o tris sluoksnius sausainių.

Kulinarinė pamoka: gaminame tiramisu
© Shutterstock nuotr.

* Ant viršaus užbarstykite tarkuoto šokolado arba kakavos.
* Paruoštą tiramisu uždengtą per naktį laikykite šaldytuve.

Kulinarinė pamoka: gaminame tiramisu
© Shutterstock nuotr.
moteris.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Virtuvė

Makaronai su žemės riešutų sviestu

Riešutų sviestas – daugelio silpnybė. Nors į šį ratą nepapuolu, bet kai turiu, dažniausiai riešutų sviestu paskaninu avižinę košę arba tiesiog pakabliuoju vieną kitą šaukštą galvodama, kaip nepadauginti.

Krevečių ir agurkų salotos

Kartais reikia ne tik laiko, bet ir maisto tik sau... Pasilepinti, pasimėgauti tuo, ką mėgsti. Ir nebūtinai tortais ar saldžiais pyragais. Visai ne. Kartais užtenka salotų. Paprastų, bet labai skanių.

Sviestiniai varškės sausainiai (2)

Man labai patinka, kai sausainius galiu paruošti vos iš kelių ingredientų. Šie kaip tik tokie - labai skanūs, nesudėtingai padaromi ir daliai atrodantys.

Pagerintos angliškos bandelės (2)

Labai skanios bandelės, minkštos, trapios, sodraus, turtingo skonio. Bandelių tekstūra, skonis labiau panašėja į sausainių. Pasirodė lyg viduriukas tarp bandelių ir sausainių.

Traškūs močiutės vafliai (2)

Pagal senovinį močiutės receptą šie vafliai visuomet gaunasi traškūs.

Trinta porų ir svogūnų sriuba

Sriuba labai nustebino. Kreminė, švelnios tekstūros, šiek tiek jaučiasi poro-svogūno aštrumas, bet jis tikrai nėra gąsdinantis. Net mano mažoji dukrytė skaniai valgė.

Paprastas varškės pyragas (3)

Nieko mandro nenorėjau gaminti, todėl suimprovizavau labai paprastą pyragą. Žinau, kad tokiu principu yra kepamas prancūziškas varškės pyragas. Su įdaru, kuris gaminamas iš varškės, cukraus ir kiaušinių.

Mielinė tešla be kildinimo - pyragėliai su dešrelėmis

Lengviausiai padaroma, pati minkščiausia ir puriausia iki šiol daryta mielinė tešla. Ir - TAIP, jos nereikia kildinti! Galite kepti bandeles su įdarais, be įdaro, naudoti picų ar nesaldžių pyragų pagrindui.

Skaniosios varškės spurgos (6)

Tokį kalną iškepiau, kad vizualiai ir pati atrodysiu kaip spurgytė! Juokas juokais! Vasara ne už kalnų, o pilvuką palepinti tai norisi, ir sukūst norisi, bet žinot, prioritetai…maistas ima viršų!

Kiaulienos faršo suktinukai su daržovių įdaru

Kartais tereikia tik paieškoti idėjų, kaip paprastą patiekalą iš faršo paversti įdomesniu ir skanesniu.

Krabų lazdelių užtepėlė (6)

Paprasta, bet labai skani, viena iš sūresnių užtepėlių. Gaminau pirmą kartą ir tikrai gaminsiu dar ir dar.

Cinamoninės rožytės

Vieno kąsnio sausainiukai – puikus arbatos ar kavos puodelio palydovas. Ypač su miela drauge, plepant apie orą ir vaikus. Kadangi esu lėto gyvenimo šalininkė, renkuosi namie gamintą tešlą, o skubančioms šeimininkėms, kaip visada, pagelbės pusfabrikačiai – šaldyta tešla. Tik šiems sausainiukams labiau tinka mielinė tešla, ne bemielė.

Tuno salotos (5)

Nieko nematyto, ar prašmatnaus, bet norėjau savo tinklaraštyje šią salotų idėją turėti. Šios salotos pravers, kai netikėtai užklups svečiai, arba nebus daug laiko vakarienei ruošti. Gardu, gaivu, gana sveika. Galima naudoti kaip užtepėlę ant riekutės duonos.

Tobulas karamelinis tinginys

Tinginys - labai skanus, saldus, su karameliniu-šokoladiniu prieskoniu.

Bananų keksiukai su riešutais (1)

Šiuo metu daugiausiai 'drauguju' su keksiukais. Po truputį, neskubėdama bandau naujus receptus. Vienas iš jų - Bananų keksiukai su riešutais.
Kt geg. 05d.
7°...20°
Pn geg. 06d.
6°...19°
Št geg. 07d.
5°...21°
Sk geg. 08d.
7°...21°
Pr geg. 09d.
11°...22°