Kulinarinė pamoka: gaminame tiramisu

 (13)
Yra daugybė tiramisu ruošimo receptų. Jo pavadinimas skamba neįprastai, o gaminamas gana paprastai. Išbandykite savo virtuvėje šį receptą. Sausainiai šiam desertui gaminti būna kelių dydžių – rinkitės didesnius (10-12 cm ilgio).
© Shutterstock nuotr.

Reikės:
sausainių, vadinamųjų damų pirštelių (angl. k. Ladyfingers),
250 g maskarponės,
4 trynių,
4 baltymų,
4 valgomųjų šaukštų cukraus,
2 valgomųjų šaukštų amareto arba grapos,
2-3 stiklinių espreso arba stiprios plikytos kavos sausainiams mirkyti,
2 valgomųjų šaukštų tarkuoto juodojo šokolado arba nesaldžios kakavos.

Kulinarinė pamoka: gaminame tiramisu
© Shutterstock nuotr.

Kaip gaminti
* Paruoškite espreso arba stiprios juodos kavos.
* Gerai nuplaukite kiaušinius. Būtina tai padaryti, nes jie nebus termiškai apdorojami.
* Maskarponę ištrinkite dubenyje su cukrumi, dėkite po vieną kiaušinio trynį ir plakite. Supilkite ir išmaišykite amaretą arba grapą.(Grapa – alkoholinis gėrimas, gaminamas iš vynuogių išspaudų).
* Išplakite baltymus iki standžių putų ir įmaišykite į maskarponės masę.
* Į dubenėlį įpilkite kavos, kad apsemtų įmerktą sausainį. Sausainius merkite po vieną: sausainį įmerkite ir ištraukite akimirksniu. Jei kava atvėsusi, sausainį pamirkykite truputį ilgėliau. Vieni sausainiai skystį sugeria greičiau, kiti lėčiau, bet jokiu būdu negalima leisti jiems ištežti!
* Išmirkytus sausainius guldykite į indą, užpilkite sluoksnį kremo, sudėkite dar vieną sluoksnį sausainių ir kremo. Galima sudėti ne du, o tris sluoksnius sausainių.

Kulinarinė pamoka: gaminame tiramisu
© Shutterstock nuotr.

* Ant viršaus užbarstykite tarkuoto šokolado arba kakavos.
* Paruoštą tiramisu uždengtą per naktį laikykite šaldytuve.

Kulinarinė pamoka: gaminame tiramisu
© Shutterstock nuotr.
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

"Armonika" iš kiaulienos

Seniai buvau nusižiūrėjusi šį receptą ir jis manęs tikrai nenuvylė. Naudojau paprastą fermentinį sūrį (mat šaldytuve kitokio neturėjau), nors dauguma šeimininkių deda mocarelos ir rūkyto sūrio. Tikiu, kad jie tik pagerina skonį, bet tikrai buvo skanu ir be jų.

Citrininis keksas

Keksas man buvo labai skanus pastovėjęs, kitą dieną. Jaučiasi malonaus skonio citrinos rūgštelė. Nenaudojau citrinos žievelės, bet su ja keksas būtų dar aromatingesnis.

Plikytos tešlos blynai (5)

Plikytos tešlos nestandartiniai blynai. Valgykite juos su mėgstamiausiais pagardais arba susluoksniuokite blynų tortą.

Spurgų mėgėjams – meksikietiškos čiūros

Čiūros („churros“) – be galo populiarus desertas Meksikoje, kuris patiks visiems, mėgstantiems tradicinius žagarėlius ar spurgas, tačiau norintiems nustebinti draugus kažkuo kitokiu ir dar nematytu.

Velykinis vaisių pyragas

Šį kartą norėjau išbandyti ką nors naują šv. Velykoms. Velykinio vaisių pyrago receptas labai sudomino, nes pyragas atrodė puikiai, o ir noras pagaliau išbandyti iškepti vaisių pyragą labai viliojo. Todėl ir pasirinkau būtent šį receptą.

Velykoms – orkaitėje kepta antis su obuoliais (5)

Antis kepa ilgiau nei viščiukas. Jeigu norite, kad mėsytė kristų nuo kauliukų – teks kantriai palaukti bent jau 2 valandas.

Velykų stalui - šventiniai grybukai (4)

Minkšti, skanūs, biskvitiniai grybukai.

Velykų stalui – netikras zuikis. 2 receptai

Virtuvės šefė pasakoja, kokių taisyklių reikia laikytis, kad iš maltos mėsos ar jau paruošto faršo gaminamas „Netikras zuikis“ būtų skanus.

Velykų pyragas – stalo karalius“. 3 pyragų receptai

Etnologas Libertas Klimka sako, kad seniau Šv. Velykoms buvo gaminama daug gardžių ir gilią prasmę turinčių patiekalų, šios tradicijos suvienydavo šeimas.

Vištienos ir kiaušinių mišrainė

Tikriausiai po Velykų daugelis turi likusių virtų kiaušinių, tad siūlau pasigaminti skanią ir sočią mišrainę su kiaušiniais ir rūkyta vištiena.

Sluoksniuotos silkės salotos

Ir šventinis, ir kasdienis patiekalas, taip pat ir gardus, sotus ir džiuginantis akį spalvomis. Šventėms šias salotas gaminu gilesniame stikliniame inde, o nedideliam kiekiui valgančių – taurėse.

Putpelių kiaušiniai kailiniuose

Dar vienas puikus patiekalas šventiniam stalui.

Velykų boba, kurios receptui - daugiau nei 200 metų (8)

Kitą savaitgalį švęsime Velykas, tačiau nedaugelis žino šios šventės pavadinimo reikšmę. Kaip teigia žemaičiai, jis kilo nuo žemaitiško žodžio „velkinis“, kuris reiškia pirmasis pavasarinis kiaušinis. Pirmojo pavasarinio kiaušinio šventė neįsivaizduojama ne tik be įvairiaspalvių margučių, mėsos patiekalų, bet ir nuo seno Lietuvoje keptų pyragų.

Naminis majonezas - šv. Velykų stalui

Nuostabu, kai ant šventinio stalo dedame savo gamintus produktus.

Kokį stalą ruošite Velykoms - taupųjį, tradicinį ar gurmaniškąjį (3)

Velykų stalui šiemet ketinama išleisti daugiau. Šiemet beveik pusė pirkėjų šventiniam stalui skirs nuo 50 iki 100 eurų.*