Kreminė moliūgų ir kopūstų sriuba

Švelnaus skonio kreminė, tiršta sriuba. Pripažinsiu, laukiau rudens dėl jo duotų gėrybių, vienas iš jų- ponas moliūgas! Nurodytas skaičius produktų skirtas dideliam kiekiui valgytojų, todėl siūlau gaminti iš pusės porcijos.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikės:

~800 g kopūsto;
~850 g moliūgo;
1 morkos;
1 svogūno;
5 skiltelių česnako;
druskos,persilado;
300 ml grietinėlės (naudojau 12% riebumo).

Kreminė moliūgų ir kopūstų sriuba
© Asmeninio albumo nuotr.

Gaminame:

* Supjaustome moliūgą bei kopūstą. Morkas, svogūną supjaustome (arba sublenderiuojame iki kokoso drožlių dydžio).

* Į užvirintą vandenį sudedame daržoves. Jei svogūną ir morkas smulkinote blenderiu, tuomet jas į puodą sudėkite vėliau, virimo laikui einant į pabaigą. Verdame, kol daržovės suminkštės, man prireikė apie 25 minučių.

Kreminė moliūgų ir kopūstų sriuba
© Asmeninio albumo nuotr.

* Išvirus daržovėms nupilame apie trečdalį vandens. Puodą nuimame nuo ugnies, viską sublenderiuojame, kol nebelieka gumuliukų. Įspaudžiame česnakus, suberiame prieskonius, supilame grietinėlę, viską gerai išmaišome ir dar kelias minutes pakaitiname. Ragaujame, žiūrime ar užtenka prieskonių ir, galų gale, skanaujame. Skanaus!

Kreminė moliūgų ir kopūstų sriuba
© Asmeninio albumo nuotr.
sokiaivirtuveje.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Krevečių ir agurkų salotos

Krevečių ir agurkų salotos su aštriu jogurto užpilu.

Traškūs ir labai gardūs vištienos sparneliai

Tai yra tikrai dėmesio vertas patiekalas. Sparneliai traškūs, mėsytė minkštutė, lengvai nusinerianti nuo kauliukų, o padažas lipnus, saldžiai rūgštus ir vaisinis, su malonia ugnele.

Purus ir minkštas vyniotinis su uogiene

Minkštas, saldus, purus vyniotinis su uogiene.

Gaivi vasariška agurkų sriuba

Labai gaivi, šalta, vasariška sriuba. O su keptomis apskrudusiomis bulvėmis – tikras skanumėlis.

Bananiniai keksiukai su šokolado lašeliais

Šilti šie keksiukai skaniausi. Ne bent nelieka jų greičiausiai.

Greitai pagaminami, maistingi ir sveiki pietūs

Ne visada turime daug laiko sukiotis prie viryklės. Tokiomis dienomis stengiuosi, kad nei mano pačios, nei šeimos mityba nenukentėtų ir visgi pietums valgytume sveiką bei maistingą maistą. Šiandien dalinuosi tokiu greitu receptuku, kuris mane dažnai išgelbėja. Tikiu, jis pravers ir jums.

Labai skanus uogų tiramisu

Šio savaitgalio desertas pas mus buvo uogų tiramisu. Pirminė braškių tiramisu idėja persimainė į įvairių uogų tiramisu. Daugiau spalvų, daugiau skonių, daugiau įvairovės ir vitaminų. Nieko netrūksta... Laaaabai skanu!

Gaivus nekeptas meduolių tortas su bananais

Originaliame recepte meduoliai buvo netrupinami, o tiesiog supjaustomi riekelėmis. Tortas buvo skanesnis pastovėjęs parą. Tikrai puikaus skonio, daug laiko ir produktų nereikalaujantis tortas. Įtrauktas į kartojamų sąrašą. Vaisius galima naudoti ir kitus. Su rūgštesniais reikės saldinti grietinę.

Vasariškiems užkandžiams – pikantiška užtepėlė

Asmeniškai man be šios užtepelės užkandžių stalas liktų kažkoks neišbaigtas, be to, ir nuo stalo pradingsta bene greičiausiai. Tinka tepti tiek ant keptos duonos, tiek ant skrudinto batono. Manau, receptas jau daug kam žinomas, skonis pažįstamas iki pat pat… Kai kam priminsiu, o kai kam galbūt tai bus naujas atradimas, skanaus!

Vakarienei – labai gardūs blynai!

Oi kaip mane erzina, kad vis nepataikau, kiek savo šeimynai rytais išvirti košės. Visai neseniai pasakiau stop tokiam maisto švaistymui. Liko košės – iš jos gims koks kitas patiekalas. Štai taip, man visai netikėtai, atradau išties labai gardžių ir šeimos teigiamai įvertintų blynų receptą.