Kreminė moliūgų ir kopūstų sriuba

Švelnaus skonio kreminė, tiršta sriuba. Pripažinsiu, laukiau rudens dėl jo duotų gėrybių, vienas iš jų- ponas moliūgas! Nurodytas skaičius produktų skirtas dideliam kiekiui valgytojų, todėl siūlau gaminti iš pusės porcijos.
© Asmeninio albumo nuotr.

Reikės:

~800 g kopūsto;
~850 g moliūgo;
1 morkos;
1 svogūno;
5 skiltelių česnako;
druskos,persilado;
300 ml grietinėlės (naudojau 12% riebumo).

Kreminė moliūgų ir kopūstų sriuba
© Asmeninio albumo nuotr.

Gaminame:

* Supjaustome moliūgą bei kopūstą. Morkas, svogūną supjaustome (arba sublenderiuojame iki kokoso drožlių dydžio).

* Į užvirintą vandenį sudedame daržoves. Jei svogūną ir morkas smulkinote blenderiu, tuomet jas į puodą sudėkite vėliau, virimo laikui einant į pabaigą. Verdame, kol daržovės suminkštės, man prireikė apie 25 minučių.

Kreminė moliūgų ir kopūstų sriuba
© Asmeninio albumo nuotr.

* Išvirus daržovėms nupilame apie trečdalį vandens. Puodą nuimame nuo ugnies, viską sublenderiuojame, kol nebelieka gumuliukų. Įspaudžiame česnakus, suberiame prieskonius, supilame grietinėlę, viską gerai išmaišome ir dar kelias minutes pakaitiname. Ragaujame, žiūrime ar užtenka prieskonių ir, galų gale, skanaujame. Skanaus!

Kreminė moliūgų ir kopūstų sriuba
© Asmeninio albumo nuotr.
sokiaivirtuveje.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Čili sriuba–troškinys

Čili sriuba-troškinys yra kilęs iš Teksaso patiekalas. Žiemos metu norisi sušildyti skrandukus karšta, deginančia aštrumu sriubyte.

Greitai ir skaniai – bulviniai kukuliai (2)

Paprasčiausias receptukas, kai lieka iš vakaro virtų bulvių. Jei neturite, galima tiesiog išvirti bulvių (geriau su lupenomis).

Kitokie. Plikytos tešlos koldūnai

Tešla elastinga, minkšta, koldūnai lengvai formuojami ir nepasileidžia. Aš dariau su varškės įdaru, nurodau ir mėsos įdarą, bet tešlos kiekis skirtas tik vienai įdaro rūšiai.

Grikių kotletai (1)

Tradiciniai paprasti grikių kotletukai!

Mielinės bandelės su cinamonu (2)

Kai norisi ir pasilepinti, ir namus iškvėpinti cinamono aromatu…

Paprastas kefyro pyragas su kriaušėmis (4)

Pyragas itin paprastai pagaminamas, greitas, neįmantrus. Toks, kokį galima greitai sumeistrauti ir ragauti.

Sočioji žirnių ir perlinių kruopų sriuba

Vėsesniam orui ypač tinkanti sriuba.

Sūrio sausainiai-žvaigždutės

Labai greitai ir lengvai iškepami sūrio sausainiai.

Greitai paruošiami grietininiai sausainiukai (3)

Šiai tešlai nereikia nei kiaušinių, nei cukraus...

Ryžių užkepėlė su vištiena ir sūriu

Šią užkepėlę lengva „paversti“ vegetariška, nededant į ją vištienos. Be to, tai puikus būdas panaudoti keptą vakarykščią vištieną arba pakeisti ją kepta/virta vištienos krūtinėle.

Gardusis varškinės tešlos obuolių pyragas (2)

Iki šiol mano favoritas buvo Perlinis obuolių pyragas. Dabar į pirmą vietą iškyla šis. Ypač skanus pyrago viršus - cukrus karamelizuojasi į traškią plutelę.

Kakavinis varškės pyragas (2)

Paprastas, labai kakavinis, nesaldus varškės pyragas.

Naujųjų stalui - 4 užkandžių receptai (1)

Net jei orkaitėje kepa antis ar keptuvėje čirška kepsniai, ant stalo reikės ir šaltų užkandžių.

Šventėms - orkaitėje kepta antis su obuoliais (3)

Išbandžiau savo draugės mėgstamą receptą. Ji į kepimo indą nepila vandens, bet kepamą antį pridengia 2 sluoksniais folijos, kad ši kepdama aukštoje temperatūroje neprarastų drėgmės, neprikeptų prie kepimo indo.