Konservuotos kriaušės – saldžios atsargos žiemai

 (2)
knygos „Praktiškos moters knyga. Vasara“.
© Shutterstock

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikės:

1 kg kietų kriaušių
1 citrinos
500 g rudojo cukraus
450 ml obuolių acto
2 cinamono lazdelių
5 gvazdikėlių
apie 150 ml vandens

Gaminame

* Labai plonai nulupti citriną, išspausti sultis, supilti vandenį, actą, suberti cukrų, sudėti prieskonius ir išvirti sirupą.

* Tada paruošti kriaušes – nuplauti, nulupti, perpjauti per pusę, išimti sėklalizdžius ir sudėjus į sirupą virti apie 20 min. ant nedidelės ugnies.

* Kriaušes išgriebti, sudėti į šiltus sterilius indus. Sirupą užvirti ir pavirti 5 min., jei reikia, nugraibyti putas. Sirupu užpilti kriaušes ir indus sandariai uždaryti. Vartoti po mėnesio.

Daugiau receptų rasite knygoje „Praktiškos moters knyga. Vasara“
www.virtuvesknyga.lt

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Uzbekiškas plovas su vištiena

Kam teko ragauti uzbeko paruoštą plovą, žino, kad jo skonis smarkiai skiriasi nuo mums įprasto. Dauguma pripažins: uzbekiškas plovas yra be galo skanus.

Ypatingai dienai – išskirtinės vaišės

Gimtadienis, jubiliejus, vestuvės, Velykos ar Kalėdos – svarbios šventės proga stalą dažnai puošia nepakeičiami lietuviški skanėstai.

Šventiniam savaitgaliui – vištienos troškinys ir kakaviniai sausainiai

Šventinį savaitgalį reikia švęsti ir smagiai praleisti laiką, sako virtuvės šefai Gian Luca ir Ali Gadžijevas.

Žirnių ir perlinių kruopų sriuba

Vėsesniam orui ypač tinkanti sriuba.

Cinamonais kvepianti minkšta „Beždžionių“ duona

Smagus pavadinimas, kitaip sakant cinamoninių bandelių pyragas, o šios tikrai minkštos ir purios. Pyrago pjaustyti tikrai neapsimoka, o valgyti skaniausia dar šiltą, mūsų šeimyna susėdo aplink stalą ir tiesiog plėšėm kamuoliukus ir valgėm, kaip beždžioniukai.

Pats skaniausias biskvitinis pyragas su abrikosais

Maistas man kelia džiaugsmą, o ypač, kai jis spalvotas. Šį pyragą man visada kepdavo mama, o aš daviau jam vardą "Saulė". Kepkite jį savo artimiesiems ir džiuginkite juos.

Šventėms – traškiausi vafliai

Prieš kokią savaitę pasidalinau mamos keptų vaflių nuotrauka savo Instagrame, ir sulaukiau keletos prašymų pasidalinti patikrintu receptu. Ką gi, ėmėmės malonaus darbo: mama iškepė, o aš nufotografavau ir dalinuosi pačių skaniausių ir traškiausių vaflių receptu.

Beata Nicholson: vasario 16-ąją ant stalo – tarpukario receptai

Kulinarijos laidų ir knygų autorė Beata Nicholson kviečia Vasario 16-sios šventimui pradėti ruoštis jau dabar.

Valentino dienai – raudonojo aksomo tortas

Labai skanus, minkštas, drėgnas Raudonojo Aksomo (Red Velvet) tortas.

Užgavėnėms – 5 blynų receptai

Užgavėnės! Net jei nevysite šiandien žiemos, blynų prisikirsti – būtina! Ir pamaitinti ne tik šeimą, bet ir į duris pasibeldusius persirengėlius.