Konservuotos kriaušės – saldžios atsargos žiemai

 (2)
knygos „Praktiškos moters knyga. Vasara“.
© Shutterstock

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikės:

1 kg kietų kriaušių
1 citrinos
500 g rudojo cukraus
450 ml obuolių acto
2 cinamono lazdelių
5 gvazdikėlių
apie 150 ml vandens

Gaminame

* Labai plonai nulupti citriną, išspausti sultis, supilti vandenį, actą, suberti cukrų, sudėti prieskonius ir išvirti sirupą.

* Tada paruošti kriaušes – nuplauti, nulupti, perpjauti per pusę, išimti sėklalizdžius ir sudėjus į sirupą virti apie 20 min. ant nedidelės ugnies.

* Kriaušes išgriebti, sudėti į šiltus sterilius indus. Sirupą užvirti ir pavirti 5 min., jei reikia, nugraibyti putas. Sirupu užpilti kriaušes ir indus sandariai uždaryti. Vartoti po mėnesio.

Daugiau receptų rasite knygoje „Praktiškos moters knyga. Vasara“
www.virtuvesknyga.lt

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Restorano šefas įkvėpimo ieško ir prosenelės, kuri vadovavo žurnalui „Moteris“, užrašuose

Kuo unikalūs Baltijos regiono skoniai? Virtuvės šefas Andrius Kubilius, neseniai pradėjęs diriguoti vieno sostinės restorano komandai, pastaruosius mėnesius leido ieškodamas atsakymo į šį klausimą.

Be duonos negyvenanti Beata Nicholson siūlo 3 jos mėgstamiausius receptus

Nors kadaise Beata Nicholson ir bandė iš savo mitybos raciono išbraukti duoną, kulinarė netruko suprasti, kad sprendimas atsisakyti vienos ar kitos grupės maisto produktų jai nei tinka, nei patinka, o galų gale, jo ir nebūta teisingo.

Blynai su obuoliais ir šokoladu

Jau senokai bemėginau naujų blynų receptų, vis kepdavau išmėgintus ir pamėgtus. Niekas įdomaus neužkliūdavo už akių. Iki į rankas paėmiau mažą šokoladinių receptų knygelę. Sudomino amerikietiško stiliaus blynai su šokoladu, plius tarkuotu obuoliu. Kiek baiminausi, jog bus per sausi, tačiau blynai puikūs, labai skanūs.

Skaniausio šeimos kugelio receptas

Sako nebevartotinas toks šio patiekalo pavadinimas. Siūlo vadinti tarkainiu. Na, nežinau kaip jums, bet man šis pavadinimas neprilipo, o kadangi asmeninėje erdvėje dar galime rašyti ką beužsigeidžią, tebūnie tai klasikinis pavadinimas. Nes ir receptas, kurį aprašysiu, yra labiau klasikinis, nei modernus.

Gardieji Kijevo kotletai

Skanių nekasdieniškų kotletų receptas.

Baltojo šokolado putėsiai su damų piršteliais

Su charizmatiškaisiais virtuvės virtuozais Ali Gadžijevu ir Gian Luca Demarco pasigaminkite vasariškų, Viduržemio jūros dvasia alsuojančių patiekalų.

Morkų pyragas su sūrio glaistu

Dalinuosiu šauniu morkų pyrago receptu. Išbandytas ir įvertintas artimųjų jau ne vieną kartą. Minkštutis, purus, lengvai pagaminamas.

Gaivios smidrų salotos

Gaivios ir lengvos salotos nebijantiems eksperimentuoti. Jos puikiai įsitaisys prie bet kurio mėsos patiekalo.

Minkštas ir purus varškės apkepas su razinomis

Esu išbandžius įvairiausių varškės apkepo receptų, kol eksperimentuodama galiausiai atradau tą patį pačiausią savo skoniui. Minkštas, purus - tiesiog tirpstantis burnoje.

Kinų virtuvė: kalakutiena su anakardžių riešutais

Jeimegstate kinų virtuvės patiekalus, Jums būtinai reikia pabandyti pagaminti patiekalą pagal šį receptą. Nesudėtinga ir skanu.