Konservuotos kriaušės – saldžios atsargos žiemai

 (2)
knygos „Praktiškos moters knyga. Vasara“.
© Shutterstock

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikės:

1 kg kietų kriaušių
1 citrinos
500 g rudojo cukraus
450 ml obuolių acto
2 cinamono lazdelių
5 gvazdikėlių
apie 150 ml vandens

Gaminame

* Labai plonai nulupti citriną, išspausti sultis, supilti vandenį, actą, suberti cukrų, sudėti prieskonius ir išvirti sirupą.

* Tada paruošti kriaušes – nuplauti, nulupti, perpjauti per pusę, išimti sėklalizdžius ir sudėjus į sirupą virti apie 20 min. ant nedidelės ugnies.

* Kriaušes išgriebti, sudėti į šiltus sterilius indus. Sirupą užvirti ir pavirti 5 min., jei reikia, nugraibyti putas. Sirupu užpilti kriaušes ir indus sandariai uždaryti. Vartoti po mėnesio.

Daugiau receptų rasite knygoje „Praktiškos moters knyga. Vasara“
www.virtuvesknyga.lt

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Tradiciniai Kijevo kotletai

Skanių nekasdieniškų kotletų receptas.

Mielinės pusryčių bandelės

Šias bandeles kepu, tešlą paruošusi iš vakaro. Būtinai valgome šviežias, ką tik iš orkaitės ištrauktas.

Kaip pasigaminti moliūgų tyrę (1)

Šį rudenį nusprendžiau būtinai bent keletą kepinių išbandyti su moliūgais. Niekada nebuvau ragavusi ir kepusi kažką iš moliūgo. Gamindavau tik trintą sriubą, kuri beje, labai labai skani.

Persikų duonelė su graikiniais riešutais

Visiems persikų ir persikinių kepinių mėgėjams. Duonelė drėgna, minkštutė, kvapni. Tiek vaisių, tiek riešutų kiekį galite pakeisti pagal savo skonį. Aš mielai šiuo receptu pasinaudosiu dar kartą!

Purus, trapus ir drėgnas varškės pyragas (5)

Purus, trapus, gana drėgnas ir labai draugiškas (gaunasi tokio dydžio, kad visus draugus pavaišinsit) pyragas!

Traškieji bulvių ir sūrio blynai (1)

Tarkuotų bulvių blynų iki šiol net nemokėjau kepti. Bandymų buvo, bet nesėkmingų. Tai prisvildavo, tai subyrėdavo, tai skonis neįtikdavo - prėska, nuobodu, per paprasta. Iki šio recepto...

Perlinių kruopų troškinys su daržovėmis ir antiena

Jei tik mėgstate troškinius, tuomet ir šis patiekalas neabejotinai Jums patiks. Tereikia viską sudėti į kepimo indą ir pašauti į orkaitę.

Žiemai – marinuota paprika su medumi

Marinuoju jau ne pirmą kartą - labai skanu kaip užkandis ar garnyras. Prieskonius galima dėti pagal savo skonį arba nedėti visai. Labai patinka tai, kad greitai ir paprastai padaroma!

Karališko skonio obuolių pyragas (6)

Kodėl karališkas? Todėl, kad atrodo labai gražiai, o viduje net trys skirtingi sluoksniai: pyrago pagrindas, obuoliai ir bezė.