Kokosinis varškės pyragas su traškia kokosų plutele

 (1)
Pagrindą galima ištepti mėgstama uogiene arba džemu. Aš pamiršau tą padaryti, bet ir be uogienės pyragas buvo labai skanus, ypač kokosinis viršus.
Kokosinis varškės pyragas su traškia kokosų plutele
© aj-receptai.blogspot.com nuotr.

20-22 cm. apvaliai formai

Pagrindui:

100 g minkšto sviesto
50 g cukraus
150 g miltų
1 kiaušinio trynys
žiupsnelis druskos

Įdarui:

600 g varškės
100 g cukraus
3 kiaušiniai
1 a.š. vanilinio cukraus
5 v.š. kokoso drožlių Arimex

Kokosinei plutelei:

80 g šalto sviesto
50 g cukraus
100 g kokoso drožlių Arimex

* Pagrindas. Sviestą su cukrumi, tryniu ir druska išplakame mikseriu. Suberiame persijotus miltus, užminkome tešlą. Susukame į maistinę plėvelę ir dedame 30 min. į šaldytuvą.

* Įdaras. Išplakame kiaušinius. Visus produktus sumaišome.

* Kokosinė plutelė. Sviestą supjaustome arba sutarkuojame, ir kartu su kitais produktais triname rankomis, kol susiformuoja drėgni trupiniai.

* Surinkimas. Tešlą rankomis paskirstome ant formos dugno ir sienelių. Supilame varškės masę, ant viršaus užbarstome trupinius. Kepame iki 180-190°C įkaitintoje orkaitėje 30-40 min. viršų uždengę folija, vėliau dar 10 min. be folijos, arba kol kokosų plutelė gražiai apskrunda. Pyragą visiškai atvėsiname.

aj-receptai.blogspot.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Virtuvė

Cukinijų blyneliai su varške

Patys skaniausi cukinijų blyneliai man yra šie – su varške. Labai tikslių kiekių nenurodau, dedu viską kaip man atrodo skanu.

Burnoje tirpstantis obuolių pyragas. Lengvai paruošiamas (1)

Pyragas labai patiks visiems, kurie visada skundžiasi, kad obuolių pyraguose per mažai obuolių. Drėgnas, ne per saldus, tirpstantis burnoje. Lengvai paruošiamas ir nebrangus.

Trapus lietuviškas riestainis (1)

Trapios tešlos riestainis, pabarstytas cukrumi.

Geltonoji obuolienė (2)

Alyviniai obuoliai bumpsi į žemę, tik spėk rinkti krituolius. Dažnam, atsivalgiusiam iki soties vasarinių obuolių, kyla klausimas – o ką su jais daryti?

Cukinijų ir morkų kišas

Labai mėgstame svogūnų kišą, be jo jau retai apsieina savaitgalinis pasisėdėjimas su draugais. Tačiau kišas, kaip ir itališkoji pica, turi galybę variacijų, todėl drąsiai ėmiausia eksperimento.

Marinuoti agurkai mišrainėms (1)

Kadangi šventėms gaminame įvairias mišraines, o šventiniam stalui ruošiame ne vieną ir ne du patiekalus, vis norisi sugalvoti kaip palengvinti tas dienas, kai reikia greitai suktis virtuvėje.

Plokštainis „Palangos varškėtis“ (2)

Senovinis plokštainis (pyragas) su trapiu pagrindu ir varškės-razinų įdaru.

Marinuoti pomidorai (4)

Atslinkus pirmiems rūkams, lauke augančius pomidorus dažniausiai užpuola maras. Išskynus vaisius, daugeliui kyla klausimas – o ką dabar su jais daryti?

Ar tikrai galima valgyti papelijusius maisto produktus? (9)

Ką darote, jei dalis duonos pakelyje supelijo? O jei pelėsio plėvelė padengia naminių sulčių paviršių? Nupjaunate, nugriebiate ir viskas? Pasirodo, vos kelių maisto produktų nereikia išmesti, jei atsirado pelėsis.

Maisto technologė: visa tiesa apie parduodamus miltus (5)

Miltus rastume daugelio pirkėjų kasdieniniuose krepšiuose, tačiau retas atkreipia dėmesį į ženklinimo etiketes. O informacija pateikta ant pakuočių gali pasakyti apie maisto produkto palankumą mūsų sveikatai.

Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai (21)

Mano pats skaniausias marinatas. Juo marinuoju visas daržoves.

Marinuoti agurkai „viens-du“ (24)

Viens-du ir pagaminau 12 stiklainių.

Kiaulienos pjausniai (1)

Kiaulienos pjausnių receptas.

Minkšti ir trapūs grietinėčiai

Paprasti, minkšti, trapūs grietinėčiai su varške.
Pn rgs. 02d.
13°...21°
Št rgs. 03d.
11°...20°
Sk rgs. 04d.
13°...21°
Pr rgs. 05d.
11°...23°
An rgs. 06d.
11°...19°