Kitoks plovas

Plovą galima gaminti ne tik su mėsa.

Populiariausi šių dienų straipsniai:
- Skyrybos privertė mane išvykti į Kiprą, kurio nebenoriu palikti
- Akmenys pagal zodiako ženklą
- Per alkoholio, bado ir meilės duobes - į teatro olimpą
- Šaltalankis - ir lytiniam aktyvumui gerinti
- Pyragas „Spragtukas“ - su šokoladu ir riešutais

Nepameluosiu sakydama, kad su nekantrumu laukiu naujų akcijų krevetėms ir būtinai pagaminsiu šį plovą draugams/ kaimynams. Jei geri bus...

Reikės:

1/2 kg krevečių,
1/2 kg apvaliagrūdžių ryžių,
200 g saulėje džiovintų aliejuje marinuotų pomidorų indelio,
1 didelės skiltelės česnako,
šaukštelio raudonėlio.

Sultiniui:

krevečių galvų ir lukštų,
1 svogūno,
5 kvapniųjų pipirų,
1 l vandens,
1/2 a.š. šafrano,
1/2 a.š. džiovinto čili pipiriukų.

spoonalley.blogspot.com nuotr.
Kaip gaminti

* Išdorokite krevetes. Iš galvų ir lukštų išvirkite sultinį. Sultinį virkite 30-40min. Namai taip pakvimpa, kad sunku išlaukti, ypač alkanam... Perkoškite ir atvėsinkite.

* Ryžius gerai nuplaukite, užpilkite sultiniu ir pavirkite 5 minutes, puodą uždenkite, ugnį išjunkite ir palikte ryžius brinkti.

* Įkaitinkite keptuvę, įpilkita šiek tiek aliejaus nuo saulėje džiovintų pomidorų, sudėkite krevetes, pagardinkite druska. Vos pakepus sudėkite smulkintus pomidorus ir kelias minutes pakaitinkite. Sumaišykite su ryžiais, smulkiai supjaustytu česnaku ir raudonėliu, palikite kelioms minutėms "susitupėti".

„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis