Kitoks morkų pyragas

Dar vėsiais ankstyvo pavasario rytais ir vakarais taip norisi ko nors šildančio: karšto arbatos puodelio, pūkuotos antklodės, kailinių šlepečių… o gal pabandykite pasigaminti imbierinio morkų pyrago su glaistu?
© tastyart.lt nuotr.

Jums reikės:

250 g miltų
50 g grietinės
50 g cukraus
2 v.š. smulkiai supjaustyto ar sutarkuoto imbiero (tinka ir džiovintas, cukruotas)
2 a.š. malto cinamono
1 a.š. sodos
pusė arbatinio šaukštelio druskos ir maltų muskatų
2 a.š. vanilės
2 kiaušiniai
3 vidutinės smulkiai tarkuotos morkos

Glaistui:

3 v.š. minkšto kreminio sūrio
2 v.š. margarino ar sviesto
1 a.š. vanilės
200 g cukraus pudros
3 šaukštai pieno
pagal poreikius galima įberti maistinių dažų ar pabarstukų

Gaminame

* Kol ruošite tešlą, įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Į dubenį sudėti visus ingredientus, išskyrus morkas, ir išplakti maišytuvu nedideliu greičiu. Tik tuomet po truputį dėti morkas ir maišyti iki vientisos masės.

* Tešlą supilti į kepimo indą ir kepti 30-40 minučių kol iškeps.

* Tuo tarpu kitame inde suplakti kreminį sūrį bei sviestą, pamažu į šią masę įmaišyti vanilę, cukraus pudrą bei pieną ir maišyti iki vientisos, tirštos glazūros masės. Norint, galima įberti pyrago papuošimų ar maistinių dažų.

* Pyragą rekomenduojama supjaustyti trikampiais, pašalinant viršutinę šonines bei viršutinę kepimo plutelę, sulyginant paviršių ir užpilti paruoštu glaistu (jei jis būtų nuspalvintas morkiniais maistiniais dažais, pyrago gabalėlis turėtų priminti morką. Tokiu atveju iš galo, kaip parodyta nuotraukoje, dar galima pritvirtinti žalius morkos lapelius iš džiovintų vaisių ar ko tik sugalvosite). Pyragą atšaldyti šaldytuve. Skanaus!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Gardieji „Pūkučiai“

Faršas, faršas, faršas…ką gi iš jo pagaminti? Juk neretai pritrūksta idėjų, o kotletai, apkepai ir visi kiti populiarieji patiekalai iš faršo taaaip pabosta, kad net žodis „kotletas“ tampa lyg keiksmažodis!

Čili sriuba–troškinys (8)

Čili sriuba-troškinys yra kilęs iš Teksaso patiekalas. Žiemos metu norisi sušildyti skrandukus karšta, deginančia aštrumu sriubyte.

Greitai ir skaniai – bulviniai kukuliai (2)

Paprasčiausias receptukas, kai lieka iš vakaro virtų bulvių. Jei neturite, galima tiesiog išvirti bulvių (geriau su lupenomis).

Kitokie. Plikytos tešlos koldūnai

Tešla elastinga, minkšta, koldūnai lengvai formuojami ir nepasileidžia. Aš dariau su varškės įdaru, nurodau ir mėsos įdarą, bet tešlos kiekis skirtas tik vienai įdaro rūšiai.

Grikių kotletai (1)

Tradiciniai paprasti grikių kotletukai!

Mielinės bandelės su cinamonu (2)

Kai norisi ir pasilepinti, ir namus iškvėpinti cinamono aromatu…

Paprastas kefyro pyragas su kriaušėmis (4)

Pyragas itin paprastai pagaminamas, greitas, neįmantrus. Toks, kokį galima greitai sumeistrauti ir ragauti.

Sočioji žirnių ir perlinių kruopų sriuba

Vėsesniam orui ypač tinkanti sriuba.

Sūrio sausainiai-žvaigždutės

Labai greitai ir lengvai iškepami sūrio sausainiai.

Greitai paruošiami grietininiai sausainiukai (3)

Šiai tešlai nereikia nei kiaušinių, nei cukraus...

Ryžių užkepėlė su vištiena ir sūriu

Šią užkepėlę lengva „paversti“ vegetariška, nededant į ją vištienos. Be to, tai puikus būdas panaudoti keptą vakarykščią vištieną arba pakeisti ją kepta/virta vištienos krūtinėle.

Gardusis varškinės tešlos obuolių pyragas (2)

Iki šiol mano favoritas buvo Perlinis obuolių pyragas. Dabar į pirmą vietą iškyla šis. Ypač skanus pyrago viršus - cukrus karamelizuojasi į traškią plutelę.

Kakavinis varškės pyragas (2)

Paprastas, labai kakavinis, nesaldus varškės pyragas.

Naujųjų stalui - 4 užkandžių receptai (1)

Net jei orkaitėje kepa antis ar keptuvėje čirška kepsniai, ant stalo reikės ir šaltų užkandžių.