Kitoks morkų pyragas

Dar vėsiais ankstyvo pavasario rytais ir vakarais taip norisi ko nors šildančio: karšto arbatos puodelio, pūkuotos antklodės, kailinių šlepečių… o gal pabandykite pasigaminti imbierinio morkų pyrago su glaistu?
Kitoks morkų pyragas
© tastyart.lt nuotr.

Jums reikės:

250 g miltų
50 g grietinės
50 g cukraus
2 v.š. smulkiai supjaustyto ar sutarkuoto imbiero (tinka ir džiovintas, cukruotas)
2 a.š. malto cinamono
1 a.š. sodos
pusė arbatinio šaukštelio druskos ir maltų muskatų
2 a.š. vanilės
2 kiaušiniai
3 vidutinės smulkiai tarkuotos morkos

Glaistui:

3 v.š. minkšto kreminio sūrio
2 v.š. margarino ar sviesto
1 a.š. vanilės
200 g cukraus pudros
3 šaukštai pieno
pagal poreikius galima įberti maistinių dažų ar pabarstukų

Gaminame

* Kol ruošite tešlą, įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Į dubenį sudėti visus ingredientus, išskyrus morkas, ir išplakti maišytuvu nedideliu greičiu. Tik tuomet po truputį dėti morkas ir maišyti iki vientisos masės.

* Tešlą supilti į kepimo indą ir kepti 30-40 minučių kol iškeps.

* Tuo tarpu kitame inde suplakti kreminį sūrį bei sviestą, pamažu į šią masę įmaišyti vanilę, cukraus pudrą bei pieną ir maišyti iki vientisos, tirštos glazūros masės. Norint, galima įberti pyrago papuošimų ar maistinių dažų.

* Pyragą rekomenduojama supjaustyti trikampiais, pašalinant viršutinę šonines bei viršutinę kepimo plutelę, sulyginant paviršių ir užpilti paruoštu glaistu (jei jis būtų nuspalvintas morkiniais maistiniais dažais, pyrago gabalėlis turėtų priminti morką. Tokiu atveju iš galo, kaip parodyta nuotraukoje, dar galima pritvirtinti žalius morkos lapelius iš džiovintų vaisių ar ko tik sugalvosite). Pyragą atšaldyti šaldytuve. Skanaus!

tastyart.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Virtuvė

Perlinių kruopų salotos su sėklomis ir riešutais

Salotos yra maistingos, skanios ir greitai pagaminamos. Vietoj perlinių kruopų galite naudoti ryžius, tikrai bus ne mažiau skanu.

Grietiniečiai (4)

Pyragėliai lieka skanūs ir minkšti net ir kitą dieną! Visgi, gerai padariau, kad gaminau iš dviejų porcijų. Be to, dariau didesnius, man tokie skanesni. Bekeldama nuotraukas į šį įrašą susigundžiau, bėgau į virtuvę pačiupti dar vieno grietiniečio. Taigi, valgau ir rašau, rašau ir valgau. Skanaus man!

Lašiša įdarytas prancūziškas batonas (2)

Taip įdarytas batonas papuoš jūsų užkandžių stalą. Pagaminti labai paprasta ir greita.

Pyragas su rabarbarais

Savaitgalį tėtis iš savo daržo man priskynė rabarbarų. Vaikystėje juos grauždavau vienus arba pamirkytus cukruje. Kažkaip dabar netraukia… Nusprendžiau ką nors iškepti. Maišydama tešlą užtrukau gal kokias penkias minutes, o pats pyragas kepė apie valandą. Vėliau tik išėmiau iš orkaitės ir vuolia! Toks jausmas, lyg pyragas būtų pats save pagaminęs.

Karštos salotos su vištiena ir feta

Pavasaris ragina ieškoti žalios spalvos, virtuvėje ji, žinoma, atsiranda žalumynų, pirmų ilgavaisių agurkų formomis.

Kondensuoto pieno keksas su bananais

Siūlau skanaus, saldaus, ne sauso kondensuoto pieno kekso receptą su bananais. Skanu!

Pagrindinės taisyklės, kaip tinkamai suderinti vyną ir maistą

Gėrimų žinovai pasakys, kad norint tinkamai ragauti vyną, yra svarbios trys taisyklės: tinkama gėrimo temperatūra, taurės forma, skirta tam vyno tipui, ir tinkamai parinktas maistas.

Riešutų ir sėklų karameliniai saldainiai

Gal ir jums yra tekę vaikystėje keptuvėje išlydyti cukrų, o kai jis sustingsta - sulaužyti ir po to valgyti tokius saldainius. Šie yra patobulinti, ir su riešutais bei įvairiomis sėklomis gavosi labai skanūs.

Nekeptas varškės ir obuolių tortas (1)

Dar vienas tortas į mano mėgstamų nekeptų tortų sąrašą. Šį kartą pabandžiau padaryti obuolių sluoksnį. Super! Obuolių nesuviriau į visišką košę, tad valgant jautėsi gaivūs obuolių gabaliukai.

Firminiai varškėtukai (2)

Be kiaušinių, be miltų, virti arba kepti… Tiesiog tobuli, jei mėgstate varškėtukus ir šilkinius bulvių kukulius.

Kondensuoto pieno keksiukai su rabarbarais

Jau tampa tradicija rašyti apie patiekalus, gaminamus iš sezoninių daržovių ar vaisių. Šių dienų aktualija, žinoma, rabarbarai.

Vištienos salotos (1)

Sočios ir spalvingos salotos, patinksiančios lietuviškos virtuvės mėgėjams.

Mielinės bandelės su lašinukais (2)

Labai skanios, minkštos, purios, lengvos, sultingos bandelės su lašinukais. Jų kvapas tiesiog gundantis.

Virtuvės šefas M. Praškevičius: kai pavasarį daržovės nebelepina, imkitės mažų, bet labai veiksmingų gudrybių

Pavasarį nuolat kalbame apie vitaminų trūkumą ir pasiskundžiame energijos stoka, bet žiemą pergyvenusios daržovės jau nebesuteikia mūsų organizmui taip reikalingų maisto medžiagų, o nuvilia net ir skoniu.

Tunu įdaryti kiaušiniai

Norėjosi kažko lengvesnio, tad nusprendžiau farširuoti kiaušinius. Jau ne kartą esu gaminusi šį užkandį, tik vietoje konservuotų žirnelių įdėdavau smulkiai pjaustyto svogūno. Šiek tiek pikantiškesnis variantas.
Tr geg. 25d.
12°...24°
Kt geg. 26d.
10°...21°
Pn geg. 27d.
8°...21°
Št geg. 28d.
11°...24°
Sk geg. 29d.
14°...24°