Kitoks morkų pyragas

Dar vėsiais ankstyvo pavasario rytais ir vakarais taip norisi ko nors šildančio: karšto arbatos puodelio, pūkuotos antklodės, kailinių šlepečių… o gal pabandykite pasigaminti imbierinio morkų pyrago su glaistu?
© tastyart.lt nuotr.

Jums reikės:

250 g miltų
50 g grietinės
50 g cukraus
2 v.š. smulkiai supjaustyto ar sutarkuoto imbiero (tinka ir džiovintas, cukruotas)
2 a.š. malto cinamono
1 a.š. sodos
pusė arbatinio šaukštelio druskos ir maltų muskatų
2 a.š. vanilės
2 kiaušiniai
3 vidutinės smulkiai tarkuotos morkos

Glaistui:

3 v.š. minkšto kreminio sūrio
2 v.š. margarino ar sviesto
1 a.š. vanilės
200 g cukraus pudros
3 šaukštai pieno
pagal poreikius galima įberti maistinių dažų ar pabarstukų

Gaminame

* Kol ruošite tešlą, įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Į dubenį sudėti visus ingredientus, išskyrus morkas, ir išplakti maišytuvu nedideliu greičiu. Tik tuomet po truputį dėti morkas ir maišyti iki vientisos masės.

* Tešlą supilti į kepimo indą ir kepti 30-40 minučių kol iškeps.

* Tuo tarpu kitame inde suplakti kreminį sūrį bei sviestą, pamažu į šią masę įmaišyti vanilę, cukraus pudrą bei pieną ir maišyti iki vientisos, tirštos glazūros masės. Norint, galima įberti pyrago papuošimų ar maistinių dažų.

* Pyragą rekomenduojama supjaustyti trikampiais, pašalinant viršutinę šonines bei viršutinę kepimo plutelę, sulyginant paviršių ir užpilti paruoštu glaistu (jei jis būtų nuspalvintas morkiniais maistiniais dažais, pyrago gabalėlis turėtų priminti morką. Tokiu atveju iš galo, kaip parodyta nuotraukoje, dar galima pritvirtinti žalius morkos lapelius iš džiovintų vaisių ar ko tik sugalvosite). Pyragą atšaldyti šaldytuve. Skanaus!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Vištienos kepsneliai su žiediniais kopūstais, paprika ir žalumynais (4)

Labai skanūs kepsneliai, su daug daržovių, prie kurių praktiškai daržovių garnyras ir nereikalingas.

Orkaitėje kepta sultinga kiauliena (4)

Šiuo būdu paruošta ir iškepta kiauliena tiesiog tirpo burnoje, nors didelių pastangų visai nereikėjo. Kepiau kiaulienos paslėpsnius, bet marinatas puikiai tiks ir kiaulienos šoninei.

Obuolių spurgutės

Minkštos cinamonu kvepiančios spurgutės su obuoliais.

B. Nicholson: 2 savaičių mitybos planas, kuris leis per dieną suvartoti iki 1400 kcal ir nejausti alkio (8)

Beata Nicholson pristato naują praktišką knygą visiems, norintiems tapti lengvesniais.

Bandelės su lašinukais (2)

Jau ne kartą gamintos bandelės, kurios retai kada sulaukia rytojaus. Pirmą kartą jas gaminau būdama kaime. Įprastai bandeles visada kepdavo močiutė, tačiau šį kartą ją pavadavau aš. Bandeles noriai valgė ir senelis, matyt, tikrai skanios! O ypač ką tik iškeptos... mmm… Nesusigundėt?

Nesudėtingas jautienos troškinys (1)

Šiam lengvai paruošiamam jautienos troškiniui reikės vos keleto ingredientų, kurių šaldytuve greičiausiai rasite be išankstinių specialių produktų paieškų. Tereikia turėti pačios jautienos.

Grikių salotos su cukinija ir morkomis

Labai mėgstu grikius, todėl progai pasitaikius, būtinai juos verdu. Šį kartą – lengvos ir skanios salotos.

Užkandėlė: bulvės su šonine ir padažu (2)

Dar vienas skanus patiekalas su bulvėmis, ypač tinkantis patiekti kaip užkandį.

Trapūs naminiai žagarėliai

Palepinkite vaikus ir pasilepinkite patys puikiu žagarėlių receptu. Paprasta ir skanu.

Tobulos amerikietiškos spurgos. VIDEO pamoka

Tobulų, minkštų amerikietiškų spurgų receptas + VIDEO.

Avižinių dribsnių blyneliai su bananais (3)

Pasmaližiaukime šį kartą sveikiau ir vietoj įprastinių miltų naudokite avižinius dribsnius. Turiu pasakyti, kad labai skanūs ir sotūs.

Makaronų salotos su avinžirniais ir daržovėmis (1)

Daugelis šiuos makaronus maišo su ryžiais, nes jie panašūs savo forma. Jie labai tinka naudoti sriuboms ir salotoms.

Raudonojo aksomo tortas

Labai skanus, minkštas, drėgnas Raudonojo Aksomo (Red Velvet) tortas.

Mišrainė su krabais, kiaušiniais ir skrebučiais

Labai mėgstu mišraines su skrebučiais – jie valgant suteikia kažkokį lengvumo pojūtį, nors salotos yra pakankamai sočios. Skrebučius dėkite prieš pat patiekiant, kitaip jie suminkštės.

Makaronai su vištiena, grybais ir špinatais

Labai skanūs itališki „Fettuccine“ makaronai su vištiena, grybais, špinatais ir baltu padažu.