Kiniška vištiena su daržovėmis pomidorų padaže

Labai skanus patiekalas su ypač gardžiu padažu.

Skaitomiausi straipsniai:
- Dvi mados tendencijos, kurios bus madingos šį sezoną
- 5 sekso klaidos, dėl kurių tampate prasta meilužė
- Druska – apsauga nuo pykčio ir juodosios magijos
- Kas kaltas dėl atsikišusio pilvo?
- Grietininiai rageliai

2-3 porcijoms (priklauso nuo Jūsų porcijų dydžio)

Reikės:

300 gr. vištienos filė,
50 gr. kukurūzų krakmolo,
1 nedidelė morka,
pusė paprikos (bet kurios spalvos).

Marinatui:

1 v.š. sojos padažo,
1 a.š. acto (naudojau balzamiko actą),
1 v.š. skysto medaus (natūralaus arba dirbtinio),
2/3 a.š. malto imbiero.

Padažui:

3 v.š. pomidorų padažo,
2 v.š. sojos padažo,
1 v.š. natūralaus medaus,
1-2 a.š. garstyčių (priklauso nuo garstyčių aštrumo),
4 v.š. vandens,
1 v.š. nubrauktas kukurūzų krakmolo (nebūtina).

Kaip gaminti

* Vištieną supjaustome juostelėmis. Užpilame marinato ingridientus, gerai išmaišome ir paliekame bent valandą pasimarinuoti.

* Morkas supjaustome plonais griežinėliais, papriką plonomis juostelėmis. Daržoves apkepiname aliejuje, kol šiek tiek suminkštės, ir atidedame į šalį.

* Į paprastą celofaninį maišelį suberiame krakmolą, sudedame vištienos gabaliukus, suimame maišelį už abiejų galų ir pakratome, kol visi gabaliukai tolygiai apsivolios krakmolu. Be abejo, galima tiesiog apvolioti gabaliukus lėkštėje, bet maišelyje yra daug patogiau ir greičiau - nereikia po vieną mirkyti į krakmolą. Apkepiname vištieną aliejuje, gerai įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus. Nukeliame nuo ugnies, sudedame keptas daržoves, sumaišome.

* Padažas. Sumaišome visus ingridientus ir kitoje keptuvėje pakaitiname iki užvirimo. Jei padažas skystokas - suberkite krakmolo ir gerai maišydami (kad neliktų gumuliukų) pakaitinkite, kol pradės tirštėti. Aš taip pat bėriau krakmolą, bet manau, kad jo nereikėjo, nes padažas ir be jo buvo pakankamai tirštas, tad krakmolas jį sutraukė dar labiau. Užpilame padažą ant daržovių, sumaišome. Patiekiame su ryžiais. Skanaus!

P.S. Labai skanus padažas! Kitą kartą garstyčių dėčiau daugiau, nes kaitinant padažą jų aštrumas išgaravo. Be abejo, padažo ingridientų proporcijas galite koreguoti pagal savo skonį.

„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis