Skaniausi kibinai

 (4)
Patys skaniausi kibinai – su kapota ėriena arba aviena.
Kibinai su grybais
Kibinai su grybais
© Fotolia nuotr.

Gausis maždaug 8 porcijos - 16 kibinų.

Įdarui reikia:

500 g ėrienos guliašinės;
2 vnt svogūnų (kapotas);
1 skiltelė spausto česnakų;
120 ml vandens;
80 g sviesto;
druskos, pipirų;
1 šaukštelis prieskonių mišinio;
kam patinka, tai labai tinka šiek tiek kumino.

Tešlai:

500 g miltų;
250 g sviesto;
2 vnt vandens;
150 g grietinės;
2 vnt kiaušinių.

Gaminimas:

Tešla:

* Mil­tus pasijokite ir suberkite į dubenį, sumaišykite su druska. Sutarkuokite burokine tarka šaltą sviestą ir sumaišykite su miltais. Po truputį dėkite grietinę, kiaušinius ir suminkykite tešlą.

* Vieną kiaušinio baltymą pasilikite aptemimui.

* Įdėkite tešlą į šaldytuvą pailsėti apie valandą.

Įdaras:

* Įda­rui mė­są sukapojame nedideliais kubeliais! Būtinai! Sutarkuojame sviestą. Išmaišome.
Pagardiname drus­ka, pi­pi­rais, prieskonių mišiniu. Suberiame smulkiai kapotus svogūnus, išspaudžiame česnaką. Gerai išmaišome. Supilame vandenį ir vėl gerai išmaišome.

* Tešla išimama iš šaldytuvo ir iš jos formuojami vienodo dydžio rutuliukai. Jie kočiojami apskritimo formos.

* Dedamas šaukštas paruošto įdaro ir formuojami kibinai. Jeigu tešlą iškočiosite ploniau, gausis daugiau kibinų, bet jeigu mėgstate valgyti kai tešlos storesnis sluoksnis, tai kočiokite storiau.

* Kibinų kraštai gerai užspaudžiami virvelės forma, kad kepant neišbėgtų riebalai.
Suformuoti kibinai dedami ant skardos užklotos kepimo popieriumi, taip, kad tarp jų pasiliktų 2 cm tarpeliai, nes kepdami kibinai truputėlį plėsis ir gali sukibti!

* Likęs kiaušinio trynys išplakamas su šlakeliu vandens ir šiuo mišiniu aptepamas kibinų paviršius.
Kepame orkaitėje ~190 ° C apie pusvalandį arba kol gražiai pagels.

* Kibinai patiekiami su sultiniu.

Skanaus!

www.gileskromelis.lt

Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Virtuvė

R. Bolgovo patarimai, kaip isirinkti mėsą griliui. + MARINATO RECEPTAS

Šiltas oras, sužaliavusi gamta ir čirškančios mėsos kvapas – taip, kalbėsime apie į Lietuvą atėjusį grilio sezoną. Jau dabar svajojate apie šašlyką ar ant žarijų keptus kepsnius? Tada šie patarimai kaip tik jums.

Vištienos pyragas

Kai pabosta saldieji pyragai, bet pyragų norisi,renkuosi šį vištienos gardėsį. Pamenu,jis buvo mano pirmasis pyragas iš mėsos, ir ką galiu pasakyt, tikrai vykęs ir pavykęs ir jau tapęs mano favoritu. Pyragas skanus ir sotus, o dar su vištiena-pasaka lėkštėje! Tinka valgyti ir šiltą ir šaltą.

Gerdami kavą prisidėkime prie orangutangų išsaugojimo

„Kiekvienas orangutanas, kaip ir žmogus nusipelno laimės“, - tuo visiškai tikras kavos namų „Vero Coffee House“ įkūrėjas Darius Vėželis, trečiadienio pavakarę neabejingus nykstantiems gyvūnams sukvietęs į naujos kavos „Orang Utan Coffee“ pristatymą.

Bemieliai purūs blynai

Tiesą sakant esame lietinių gerbėjai, mažus blynus kepu retai, bet jei jau kepu, tai būtent šiuos “kefyrinius”. Jie skoniu ir išvaizda labai panašūs į mielinius, tačiau yra bemieliai.

Perlenkta pica su grybais ir keturiais sūriais

Perlenkta pica su grybais ir keturiais sūriais: mocarela, čederiu, parmezanu ir feta.

Perlinių kruopų salotos su sėklomis ir riešutais

Salotos yra maistingos, skanios ir greitai pagaminamos. Vietoj perlinių kruopų galite naudoti ryžius, tikrai bus ne mažiau skanu.

Grietiniečiai (5)

Pyragėliai lieka skanūs ir minkšti net ir kitą dieną! Visgi, gerai padariau, kad gaminau iš dviejų porcijų. Be to, dariau didesnius, man tokie skanesni. Bekeldama nuotraukas į šį įrašą susigundžiau, bėgau į virtuvę pačiupti dar vieno grietiniečio. Taigi, valgau ir rašau, rašau ir valgau. Skanaus man!

Lašiša įdarytas prancūziškas batonas (2)

Taip įdarytas batonas papuoš jūsų užkandžių stalą. Pagaminti labai paprasta ir greita.

Pyragas su rabarbarais

Savaitgalį tėtis iš savo daržo man priskynė rabarbarų. Vaikystėje juos grauždavau vienus arba pamirkytus cukruje. Kažkaip dabar netraukia… Nusprendžiau ką nors iškepti. Maišydama tešlą užtrukau gal kokias penkias minutes, o pats pyragas kepė apie valandą. Vėliau tik išėmiau iš orkaitės ir vuolia! Toks jausmas, lyg pyragas būtų pats save pagaminęs.

Karštos salotos su vištiena ir feta

Pavasaris ragina ieškoti žalios spalvos, virtuvėje ji, žinoma, atsiranda žalumynų, pirmų ilgavaisių agurkų formomis.

Kondensuoto pieno keksas su bananais

Siūlau skanaus, saldaus, ne sauso kondensuoto pieno kekso receptą su bananais. Skanu!

Pagrindinės taisyklės, kaip tinkamai suderinti vyną ir maistą

Gėrimų žinovai pasakys, kad norint tinkamai ragauti vyną, yra svarbios trys taisyklės: tinkama gėrimo temperatūra, taurės forma, skirta tam vyno tipui, ir tinkamai parinktas maistas.

Riešutų ir sėklų karameliniai saldainiai

Gal ir jums yra tekę vaikystėje keptuvėje išlydyti cukrų, o kai jis sustingsta - sulaužyti ir po to valgyti tokius saldainius. Šie yra patobulinti, ir su riešutais bei įvairiomis sėklomis gavosi labai skanūs.

Nekeptas varškės ir obuolių tortas (1)

Dar vienas tortas į mano mėgstamų nekeptų tortų sąrašą. Šį kartą pabandžiau padaryti obuolių sluoksnį. Super! Obuolių nesuviriau į visišką košę, tad valgant jautėsi gaivūs obuolių gabaliukai.

Firminiai varškėtukai (2)

Be kiaušinių, be miltų, virti arba kepti… Tiesiog tobuli, jei mėgstate varškėtukus ir šilkinius bulvių kukulius.
Pr geg. 30d.
16°...27°
An geg. 31d.
17°...27°
Tr bir. 01d.
18°...26°
Kt bir. 02d.
16°...25°
Pn bir. 03d.
15°...24°