Skaniausi kibinai

 (4)
Patys skaniausi kibinai – su kapota ėriena arba aviena.
Kibinai su grybais
© Fotolia nuotr.

Gausis maždaug 8 porcijos - 16 kibinų.

Įdarui reikia:

500 g ėrienos guliašinės;
2 vnt svogūnų (kapotas);
1 skiltelė spausto česnakų;
120 ml vandens;
80 g sviesto;
druskos, pipirų;
1 šaukštelis prieskonių mišinio;
kam patinka, tai labai tinka šiek tiek kumino.

Tešlai:

500 g miltų;
250 g sviesto;
2 vnt vandens;
150 g grietinės;
2 vnt kiaušinių.

Gaminimas:

Tešla:

* Mil­tus pasijokite ir suberkite į dubenį, sumaišykite su druska. Sutarkuokite burokine tarka šaltą sviestą ir sumaišykite su miltais. Po truputį dėkite grietinę, kiaušinius ir suminkykite tešlą.

* Vieną kiaušinio baltymą pasilikite aptemimui.

* Įdėkite tešlą į šaldytuvą pailsėti apie valandą.

Įdaras:

* Įda­rui mė­są sukapojame nedideliais kubeliais! Būtinai! Sutarkuojame sviestą. Išmaišome.
Pagardiname drus­ka, pi­pi­rais, prieskonių mišiniu. Suberiame smulkiai kapotus svogūnus, išspaudžiame česnaką. Gerai išmaišome. Supilame vandenį ir vėl gerai išmaišome.

* Tešla išimama iš šaldytuvo ir iš jos formuojami vienodo dydžio rutuliukai. Jie kočiojami apskritimo formos.

* Dedamas šaukštas paruošto įdaro ir formuojami kibinai. Jeigu tešlą iškočiosite ploniau, gausis daugiau kibinų, bet jeigu mėgstate valgyti kai tešlos storesnis sluoksnis, tai kočiokite storiau.

* Kibinų kraštai gerai užspaudžiami virvelės forma, kad kepant neišbėgtų riebalai.
Suformuoti kibinai dedami ant skardos užklotos kepimo popieriumi, taip, kad tarp jų pasiliktų 2 cm tarpeliai, nes kepdami kibinai truputėlį plėsis ir gali sukibti!

* Likęs kiaušinio trynys išplakamas su šlakeliu vandens ir šiuo mišiniu aptepamas kibinų paviršius.
Kepame orkaitėje ~190 ° C apie pusvalandį arba kol gražiai pagels.

* Kibinai patiekiami su sultiniu.

Skanaus!

www.gileskromelis.lt

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Labai skanūs mėsos kukuliai baltame padaže (7)

Tobulas receptas šeimos pietums.

Labai skanus citrinų keksas

Skanus citrinų keksas su citrinų sirupu.

Trapūs naminiai žagarėliai (1)

Palepinkite vaikus ir pasilepinkite patys savaitgalį puikiu žagarėlių receptu. Paprasta ir skanu.

Obuolių pyragas (be kiaušinių) (6)

Šio pyrago pavadinimų radau įvairių - vienur vadinamas vengrišku, kitur Varšuvos obuolių pyragu. Įdomiausia yra tai, kad šis pyragas kepamas be tešlos!

Česnakinės bandelės

Bandelės mano virtuvėje karaliavo seniai, o ypač mielinės tešlos. Ta proga, kad šiandien gaminau čili troškinį, tad vietoje pirktinio prancūziško batono, iškepiau pikantiškų gardėsių. Bandelės labai skanios, paviršius traškus, o vidus purus ir minkštas. Jau senai norėjau jas kepti, bet tik dabar atėjo laikas, vis kažkoks kitas kepinys jas išstumdavo, bet ne šiandien!

Kepta vištiena garstyčių marinate

Nesudėtingas, bet labai skanus marinatas, o vištiena bus pikantiško skonio.

Varškės sausainiai "Bučinukai"

Receptas, kurį rasite turbūt kiekviename receptų tinklaraštyje, bet aš populiarius receptus dažniausiai išbandau paskutinė. Kitą kartą į vidų įdėčiau tarkuoto obuolio.

Bananiniai varškėtukai

Minkštučiai bananiniai varškėtukai! Purūs, minkšti ir žinoma labai skanūs!

Mielinis pyragas su obuoliais ir uogiene

Mielinei tešlai galima būtų skirti atskirą rubriką, tiek daug yra jos paruošimo receptų ir patarimų. Labai mėgstu gaminti tešlą su šviežiomis mielėmis, tada taip gražiai tešla pučiasi, lipa lauk iš puodo. Tačiau yra ir daug paprastesnių ir greičiau paruošiamų tešlų, ir štai viena jų yra obuolinė–brukninė variacija.

Paprasti keksiukai

Bazinis keksiukų receptas.

Sūrio sriuba su pievagrybiais (4)

Tai išties viena skaniausių sriubų.

Veganiška pica – ją pasigaminti galite ir jūs

Duris atvėrusi vienintelė Baltijos šalyse veganiška picerija žada nustebinti klientus, ir ne tik veganus.

2 kulinaro patarimai, kaip paruošti tobulus barščius. RECEPTAS (1)

Nors barščių sriubos pagrindą sudaro burokėliai, tačiau, kaip byloja lietuvių priežodis, „barščiai vienu vardu, bet ne visi gardu“. Vadinasi, šios sriubos skonis priklauso ne tik nuo šeimininko, kuris sukasi virtuvėje, bet ir nuo ingredientų bei prieskonių, kurie yra naudojami. Kaip pasigaminti tobulus barščius?

Soti ir skani sūrio sriuba su vištiena (3)

Labai švelnaus skonio sriuba. Kadangi ji pakankamai tiršta, tad yra labai soti.