Skaniausi kibinai

 (4)
Patys skaniausi kibinai – su kapota ėriena arba aviena.
Kibinai su grybais
© Fotolia nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Gausis maždaug 8 porcijos - 16 kibinų.

Įdarui reikia:

500 g ėrienos guliašinės;
2 vnt svogūnų (kapotas);
1 skiltelė spausto česnakų;
120 ml vandens;
80 g sviesto;
druskos, pipirų;
1 šaukštelis prieskonių mišinio;
kam patinka, tai labai tinka šiek tiek kumino.

Tešlai:

500 g miltų;
250 g sviesto;
2 vnt vandens;
150 g grietinės;
2 vnt kiaušinių.

Gaminimas:

Tešla:

* Mil­tus pasijokite ir suberkite į dubenį, sumaišykite su druska. Sutarkuokite burokine tarka šaltą sviestą ir sumaišykite su miltais. Po truputį dėkite grietinę, kiaušinius ir suminkykite tešlą.

* Vieną kiaušinio baltymą pasilikite aptemimui.

* Įdėkite tešlą į šaldytuvą pailsėti apie valandą.

Įdaras:

* Įda­rui mė­są sukapojame nedideliais kubeliais! Būtinai! Sutarkuojame sviestą. Išmaišome.
Pagardiname drus­ka, pi­pi­rais, prieskonių mišiniu. Suberiame smulkiai kapotus svogūnus, išspaudžiame česnaką. Gerai išmaišome. Supilame vandenį ir vėl gerai išmaišome.

* Tešla išimama iš šaldytuvo ir iš jos formuojami vienodo dydžio rutuliukai. Jie kočiojami apskritimo formos.

* Dedamas šaukštas paruošto įdaro ir formuojami kibinai. Jeigu tešlą iškočiosite ploniau, gausis daugiau kibinų, bet jeigu mėgstate valgyti kai tešlos storesnis sluoksnis, tai kočiokite storiau.

* Kibinų kraštai gerai užspaudžiami virvelės forma, kad kepant neišbėgtų riebalai.
Suformuoti kibinai dedami ant skardos užklotos kepimo popieriumi, taip, kad tarp jų pasiliktų 2 cm tarpeliai, nes kepdami kibinai truputėlį plėsis ir gali sukibti!

* Likęs kiaušinio trynys išplakamas su šlakeliu vandens ir šiuo mišiniu aptepamas kibinų paviršius.
Kepame orkaitėje ~190 ° C apie pusvalandį arba kol gražiai pagels.

* Kibinai patiekiami su sultiniu.

Skanaus!

www.gileskromelis.lt

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Saldi ir šildanti moliūgų sriuba

Šildanti, saldi, skani moliūgų sriuba.

Bulvių plokštainis, pagardintas sūriu (4)

Jeigu norėsite sotesnio ir aromatingesnio plokštainio, šis variantas kaip tik tai ko ieškote.

Minkštos mielinės spurgos

Tokias amerikietiškas spurgas jau labai seniai norėjau išbandyti. Išmėginau keletą receptų, o kepiau gal keturis ar penkis kartus, kol gavosi daugmaž, kaip norėjau.

Netradicinis ir labai skanus obuolių pyragas (13)

Šį kartą išbandžiau kitokį obuolių pyragą! Rekomenduoju - labai netradicinis ir skanus kepinys!

Sūrio užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais

Šiandien norėčiau pasidalinti iš ties labai skanios sūrio ir saulėje džiovintų pomidorų užtepėlės receptu. Receptas labai paprastas, laiko užima nedaug, tad jei sulauksite netikėtų svečių, užtepėlėi pagaminti sugaišite tik kelias minutes!

Pyragas „Angelo ašaros“

„Ašarėlė nuriedėjo, nieks tavęs taip nemylėjo, jeigu nori kitą pabučiuok, bet mylėti manęs nenustok.“ Tikiuosi gausiai verks tik jūsų pyragai, bet ne Jūs! Ir kodėl išvis aš čia kalbu apie ašaras?! Ogi todėl.

Ypatingasis spanguolių džemas

Jis puikiai dera su puskiečiais ir naminiais varškės sūriais, paukštienos kepsniais, su mielinėmis bandelėmis ir sluoksniuotos tešlos obuolių pyragu.

Kaip išvirti skanų ir tvirtą obuolių sūrį (6)

Kai sunokę antaniniai obuoliai iš sodo atnešami į namus, šeimininkės iš jų ruošia sūrį. Tiesa, tai trunka ilgai ir reikalauja kantrybės, tačiau dėl tokio skanėsto verta pasistengti.

Naminiai varškės sūreliai – vos per pusvalandį (3)

Mano 1,8 metų dukra labai mėgsta kaulyti sūrelių. Kadangi aš pati mėgstu juos su visokiais priedais, truputį graužė sąžinė, kad vaikas valgo sūrelius su įvairiais kvapikliais ir stiprikliais. Tad ilgai besiruošusi tiesiog padariau jai naminių sūrelių ir rezultatas nenuvylė nei jos, nei manęs.

Vištienos krūtinėlė su špinatų ir grietinėlės padažu

Daugelį atbaido vištienos krūtinėlės, nes pasak jų, gaunasi "sausas" patiekalas. Jei tik jos neperkepsite, ji bus sultinga ir skani, štai ir visa "paslaptis". Be to, man patinka, kad ji greitai paruošiama ir virtuvėje nesugaištama daug laiko.