Skaniausi kibinai

 (4)
Patys skaniausi kibinai – su kapota ėriena arba aviena.
Kibinai su grybais
© Fotolia nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Gausis maždaug 8 porcijos - 16 kibinų.

Įdarui reikia:

500 g ėrienos guliašinės;
2 vnt svogūnų (kapotas);
1 skiltelė spausto česnakų;
120 ml vandens;
80 g sviesto;
druskos, pipirų;
1 šaukštelis prieskonių mišinio;
kam patinka, tai labai tinka šiek tiek kumino.

Tešlai:

500 g miltų;
250 g sviesto;
2 vnt vandens;
150 g grietinės;
2 vnt kiaušinių.

Gaminimas:

Tešla:

* Mil­tus pasijokite ir suberkite į dubenį, sumaišykite su druska. Sutarkuokite burokine tarka šaltą sviestą ir sumaišykite su miltais. Po truputį dėkite grietinę, kiaušinius ir suminkykite tešlą.

* Vieną kiaušinio baltymą pasilikite aptemimui.

* Įdėkite tešlą į šaldytuvą pailsėti apie valandą.

Įdaras:

* Įda­rui mė­są sukapojame nedideliais kubeliais! Būtinai! Sutarkuojame sviestą. Išmaišome.
Pagardiname drus­ka, pi­pi­rais, prieskonių mišiniu. Suberiame smulkiai kapotus svogūnus, išspaudžiame česnaką. Gerai išmaišome. Supilame vandenį ir vėl gerai išmaišome.

* Tešla išimama iš šaldytuvo ir iš jos formuojami vienodo dydžio rutuliukai. Jie kočiojami apskritimo formos.

* Dedamas šaukštas paruošto įdaro ir formuojami kibinai. Jeigu tešlą iškočiosite ploniau, gausis daugiau kibinų, bet jeigu mėgstate valgyti kai tešlos storesnis sluoksnis, tai kočiokite storiau.

* Kibinų kraštai gerai užspaudžiami virvelės forma, kad kepant neišbėgtų riebalai.
Suformuoti kibinai dedami ant skardos užklotos kepimo popieriumi, taip, kad tarp jų pasiliktų 2 cm tarpeliai, nes kepdami kibinai truputėlį plėsis ir gali sukibti!

* Likęs kiaušinio trynys išplakamas su šlakeliu vandens ir šiuo mišiniu aptepamas kibinų paviršius.
Kepame orkaitėje ~190 ° C apie pusvalandį arba kol gražiai pagels.

* Kibinai patiekiami su sultiniu.

Skanaus!

www.gileskromelis.lt

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Joninėms – sultingieji kiaulienos šašlykai

Vienas populiariausių marinatų – su actu. Šiek tiek jo suminkština mėsą. O ko dar dėti į marinatą? Įvairiausių žolelių, kurių jau yra darže šviežių.

Pasaulinėje kavos parodoje sklandė gandas apie ypatingas lietuvių skrudintas kavas

Visą praėjusią savaitę Budapeštas kvepėjo kava – Vengrijos sostinėje vyko pasaulinė kavos paroda „World of Coffee 2017“. Parodoje surengti keturi kavos meistrų pasaulio čempionatai – „World Cup Tasters“, „World Latte art“, „World Brewers cup“ ir „Coffee in good spirits“.

Traškus prancūziškas pyragas su kreminiu ir sočiu įdaru

Tai klasikinis prancūziškas patiekalas, kurio pavadinimas kilęs iš šiaurės rytų Prancūzijos regiono - Lotaringijos (pranc. Lorraine). Senoviniam orginaliame recepte nededamas sūris, pomidorai. Šis receptą 'sukontsravau' iš kelių šiuolaikinių. Ir žinot ką? Labai skanu.

Pyragėliai su karamelizuotais obuoliais ir razinomis

Samosa - tai populiariausias užkandis (vegetariški pyragėliai) Indijoje, kurie gali būti kepami su įvairiausiais įdarais (tiek saldžiais, tiek nesaldžiais).

Cinamoninis rabarbarų pyragas

Greitas ir skanus pyragas, ypač – šiltas ir su ledų kaušeliu!

Šviežių bulvių salotos

Šviežių bulvyčių sezonas prasidėjo. Mėgstu rinktis pačias mažiausias ir gaminti salotas arba tiesiog patiekti prie antrojo patiekalo. Be to, tos mažutės bulvytės šauniai atrodo.

Du vasariški dešrainių receptai

Paprastai dešrainiai Lietuvoje vertinami kaip greitas maistas, tačiau iš kokybiškų produktų pagamintas vadinamasis „hot-dogas“, pasak maisto specialistų – puikus ir kartu žaismingas patiekalas.

Grikių apkepas su morkomis ir sūriu

Puikiai tinka ir kaip garnyras, ir kaip atskiras patiekalas su daržovėm ar salotom.

Rožių žiedlapių uogienė

Vasarą žydinčios gėlės džiugina žiedų spalvomis, formų įvairove, vilioja nuostabiais kvapais. Ar žinote, kad daugelis gėlių gali puošti ne tik mūsų namus, bet ir puikiai tinka salotoms, desertui, gėrimams?

Konservavimo abėcėlė – kaip geriausia žiemai paruošti vaisius, daržoves ir uogas

Konservavimą galima pavadinti vienu geriausių išradimų virtuvėje. Juk tai stebuklas, kuris suteikia galimybę savo paruoštais vaisiais bei daržovėmis džiaugtis ištisus metus. Kodėl nepasinaudojus šia galimybe?

Citrininis sausainių tortas (nekeptas) (1)

Fantastiško skonio tortas. Padaromas labai greitai ir suvalgomas dar greičiau. Sausainius tik įmerkite į pieną ir ištraukite - nelaikykite ilgiau, nes torte per daug suminkštės.

Sultingieji kiaulienos pjausniai

Tai gana paprastas, nesudėtingas kiaulienos pjausnių receptas. Kiauliena išlieka minkšta ir sultinga, labai skani. Džiūvėsėlių plutelė praturtinta Parmezano sūriu, petražolėmis, česnaku, todėl nėra prėska, o pilna skonių.

Obuoliai tešloje

Ar jums būna taip, kad kepiniuose su obuoliais trūksta pačių obuolių? Receptas visiems tiems, kam obuolių niekada negana. Super paprasta, greita, labai skanu. Rekomenduoju.

Keksiukai su šokolado gabaliukais

Minkšti, purūs, labai gardūs keksiukai su šokolado gabaliukais.

Skanūs marinuoti šonkauliukai

Šonkauliukai - dažnas svečias ant mano stalo ir esu išbandžiusi daugybę neįprastų receptų, tad dalinuosi labiausiai patikusiu.