Kibinai (kiek kitokia tešla)

Retokai, kada prisiruošiu lipdyti kibinus, bet kai niekur nereikia skubėti, visai smagu juos gaminti. Šį kartą gaminau dvigubą porciją ir didžiąją dalį kvietinių miltų keičiau į avižinius miltus. Specifinio skonio tikrai nesijautė, todėl drąsiai galite išbandyti.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

35 vnt.

tešlai:

800 g avižinių miltų;
200 g kvietinių miltų;
400 g šalto sviesto;
6 kiaušinių;
200 grietinės;
druskos;

įdarui:

1 kg antienos filė;
50 g rūkytos kiaulienos šoninės (geriau riebesnės);
1 didelio svogūno;
1 nedidelio gabalėlio poro;
4 skiltelių česnako;
6 v.š. tamsaus sojų padažo;
2 a.š. rūkytos raudonosios paprikos;
50 g grietinės;
druskos, maltų juodųjų pipirų;

aptepimui:

2 kiaušinių + 4 v.š. vandens.

Gaminame

* Tešlai: supilkite miltus į dubenį, įberkite žiupsnelį druskos. Tada sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą. Gniaužykite rankomis miltus ir sviestą, kol sviestas virs į mažus trupinėlius. Kitame dubenyje išplakite grietinę su kiaušiniais. Supilkite į dubenį su miltais ir viską gerai išminkykite, kad neliptų prie rankų. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 1 val.

* Įdarui: nuo antienos nulupkite odelę. Į dubenį dėkite smulkiais kubeliais pjaustytą antieną, svogūną, kiaulienos šoninė, porą, išspauskite česnako skilteles, supilkite sojos padažą, grietinę, suberkite papriką, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
Tešlą padalinkite į keturias dalis, taip bus lengviau ją iškočioti.

* Išspauskite norimo dydžio skritulėlius (naudojau 12 cm skersmens), dėkite įdaro, užspauskite kraštus ir juos užsukite.

Kibinai (kiek kitokia tešla)
© Asmeninio albumo nuotr.

* Paruoštus kibinus dėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi, aptepkite kiaušinio ir vandens plakiniu.

* Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-30 min. arba tol, kol gražiai apskrus ir bus iškepę.

Skanaus!

oditele.blogspot.com
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Saldžiagūgštė juodųjų serbentų uogienė

Išsivirkite gardžios naminės uogienės.

Nekeptas meduolių tortas su bananais

Originaliame recepte meduoliai buvo netrupinami, o tiesiog supjaustomi riekelėmis. Tortas buvo skanesnis pastovėjęs parą. Tikrai puikaus skonio, daug laiko ir produktų nereikalaujantis tortas. Įtrauktas į kartojamų sąrašą. Vaisius galima naudoti ir kitus. Su rūgštesniais reikės saldinti grietinę.

Kepti purūs varškėčiai

Varškėčiai - toks patiekalas, kurio receptą turi kiekviena šeimininkė. Ir manau, kiekvienai jos receptas pats geriausias ir tinkamiausias.

Sausas agurkų raugimo būdas - valgysite jau po 3 val.

Būna, kad šviežiai raugintų agurkėlių užsimanote šiandien. Bet vakar anei užvakar jų neparaugėte... Išeitis yra!

Traškūs senoviniai vafliai

Saulėtą vasaros rytą susigundykite praleisti virtuvėje: tyla ir ramybė, šviesioje virtuvėje ant grindų besivoliojanti saulė, šviežios kavos kvapas ir naminiai pusryčiai. Senoviniai pusryčiai. Tiesiog visas senoviškų vaflių kepimo ritualas.

Minkštos varškės spurgytės

Pasigaminkite gardžių varškės spurgyčių.

Be galo skani namuose sūdyta skumbrė su krapais ir kadagio uogomis

Pagaminti nesudėtinga, o skonis kaip restorane!

Vasariškas kalakutienos kepeninės receptas

Ši kepeninė tiesiog tirpsta burnoje kartu su sproginėjančiomis uogomis.

Bruknių pyragėliai su burnoje tirpstančia tešla

Labai gardūs pyragėliai, burnoje tirpstanti trapi tešla. Mmmm….