Kibinai (kiek kitokia tešla)

Retokai, kada prisiruošiu lipdyti kibinus, bet kai niekur nereikia skubėti, visai smagu juos gaminti. Šį kartą gaminau dvigubą porciją ir didžiąją dalį kvietinių miltų keičiau į avižinius miltus. Specifinio skonio tikrai nesijautė, todėl drąsiai galite išbandyti.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

35 vnt.

tešlai:

800 g avižinių miltų;
200 g kvietinių miltų;
400 g šalto sviesto;
6 kiaušinių;
200 grietinės;
druskos;

įdarui:

1 kg antienos filė;
50 g rūkytos kiaulienos šoninės (geriau riebesnės);
1 didelio svogūno;
1 nedidelio gabalėlio poro;
4 skiltelių česnako;
6 v.š. tamsaus sojų padažo;
2 a.š. rūkytos raudonosios paprikos;
50 g grietinės;
druskos, maltų juodųjų pipirų;

aptepimui:

2 kiaušinių + 4 v.š. vandens.

Gaminame

* Tešlai: supilkite miltus į dubenį, įberkite žiupsnelį druskos. Tada sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą. Gniaužykite rankomis miltus ir sviestą, kol sviestas virs į mažus trupinėlius. Kitame dubenyje išplakite grietinę su kiaušiniais. Supilkite į dubenį su miltais ir viską gerai išminkykite, kad neliptų prie rankų. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 1 val.

* Įdarui: nuo antienos nulupkite odelę. Į dubenį dėkite smulkiais kubeliais pjaustytą antieną, svogūną, kiaulienos šoninė, porą, išspauskite česnako skilteles, supilkite sojos padažą, grietinę, suberkite papriką, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
Tešlą padalinkite į keturias dalis, taip bus lengviau ją iškočioti.

* Išspauskite norimo dydžio skritulėlius (naudojau 12 cm skersmens), dėkite įdaro, užspauskite kraštus ir juos užsukite.

Kibinai (kiek kitokia tešla)
© Asmeninio albumo nuotr.

* Paruoštus kibinus dėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi, aptepkite kiaušinio ir vandens plakiniu.

* Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-30 min. arba tol, kol gražiai apskrus ir bus iškepę.

Skanaus!

oditele.blogspot.com
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Skanieji bulviniai blynai su varške

Tikrai puikus patiekalas!

Karamelinis riešutų pyragas

Riešutai ir karamelė - ar gali būti tobuliau? Mūsų šeimoje švenčių be šio pyrago nebūna, o kartais kepu jį dovanoms.

Soti ir skani sūrio sriuba su vištiena

Labai švelnaus skonio sriuba. Kadangi ji pakankamai tiršta, tad yra labai soti.

Naminė pica su dešrelėmis ir daržovėmis

Ne kartą teko įsitikinti, kad namie kepta pica visuomet pateisina lūkesčius, nes tai tik jūsų pasirinkti mėgstami ingridientai. Ir nors kartais atrodo dedi tą patį, bet kas kartą ji gaunasi vis skirtinga.

Pyragėliai su obuoliais

Prieš kelias savaites dalyvavau TV laidoje apie maisto gamybą, ir žinote ką? Galutinai užsitvirtinau sau, kad tai, ką gaminu aš, iš šono daugeliui atrodo labai sudėtinga. Gaila, kad montažo metu prapuolė keletas esminių dalykų, kuriuos pasakojau apie tai, kodėl man viskas taip paprasta.

Šventinis obuolių pyragas

Ypatingiems svečiams ar tiesiog sau, mylimai.

Kiaulienos pjausniai

Tai gana paprastas, nesudėtingas kiaulienos pjausnių receptas.

Gardieji grietinėčiai

Paprasti, minkšti, trapūs grietinėčiai su varške.

Kondensuoto pieno pyragas su persikais

Minkštas, skanus, paprastas kondensuoto pieno pyragas su konservuotais persikais.

Sūriu pagardintas bulvių plokštainis

Jeigu norėsite sotesnio ir aromatingesnio plokštainio, šis variantas kaip tik tai ko ieškote.