Taip pat skaitykite:
- Dietinis obuolių pyragas
- Ant stalo - netikras zuikis
- Meduolinis maskarponės pyragas
4 porcijoms reikės:
● 400 g minkštos kiaulienos filė
● 400 ml indelio konservuotų ananasų
● 4 svogūnų su laiškais
● 1 valgomojo šaukšto chereso
● 2 valgomųjų šaukštų sojų padažo
● 4 arbatinių šaukštelių medaus
● žiupsnelio kiniško penkių prieskonių mišinio
● 2 valgomųjų šaukštų sezamų aliejaus
● 1 valgomojo šaukšto žemės riešutų aliejaus
● 1 arbatinio šaukštelio aitriųjų paprikų pastos
● 20 g imbiero šaknies
● juodųjų pipirų
Kaip gaminti
* Svogūnus nulupkite, galvas ir laiškus smulkiai supjaustykite. Ananasus supjaustykite mažais gabalėliais. Nulupkite imbiero žievę ir jį supjaustykite plonyčiais šiaudeliais.
* Mėsą supjaustykite plonomis juostelėmis. Inde sumaišykite cheresą, sojų padažą, 2 arbatinius šaukštelius medaus, aitriųjų paprikų pastą, žiupsnelį kiniško penkių prieskonių mišinio, sezamų aliejų. * Į šią masę sudėkite mėsą ir leiskite 30 min. pasimarinuoti.
* Kiniškoje keptuvėje išlydykite likusį medų, sudėkite imbierą ir minutę pakepkite. Sumeskite ananasus ir dvi minutes pakepkite ant stiprios ugnies nuolat maišydami, suberkite pipirus. Tada viską išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
* Į kinišką keptuvę supilkite žemės riešutų aliejų, sudėkite mėsą (išgriebtą iš marinato) ir kepkite 5 min. nuolat maišydami. Suberkite svogūnus ir pakepkite dar 2 min. Tada supilkite mėsos marinatą, sukrėskite ananasų gabalėlius ir pakepkite dar 2 min.
* Patiekite su ryžiais, makaronais ar kepintomis daržovėmis.
P. S. Kinišką penkių prieskonių mišinį sudaro malti gvazdikėliai, cinamonas, pankolių sėklos, anyžiai ir juodieji pipirai.