Kiaulienos juostelės su medumi ir ananasais

Jei negirdėta, neragauta, tai nebūtinai sudėtingai pagaminta. Kitos tautos irgi vertina greitai paruošiamus ir skanius valgius. Nedrįstate imtis egzotiškų patiekalų, nes manote, kad vis tiek neprilygs skanautiems restorane? Netiesa! Patys galite pagaminti dar skaniau!

Taip pat skaitykite:
- Dietinis obuolių pyragas
- Ant stalo - netikras zuikis
- Meduolinis maskarponės pyragas

4 porcijoms reikės:
● 400 g minkštos kiaulienos filė
● 400 ml indelio konservuotų ananasų
● 4 svogūnų su laiškais
● 1 valgomojo šaukšto chereso
● 2 valgomųjų šaukštų sojų padažo
● 4 arbatinių šaukštelių medaus
● žiupsnelio kiniško penkių prieskonių mišinio
● 2 valgomųjų šaukštų sezamų aliejaus
● 1 valgomojo šaukšto žemės riešutų aliejaus
● 1 arbatinio šaukštelio aitriųjų paprikų pastos
● 20 g imbiero šaknies
● juodųjų pipirų

Kaip gaminti
* Svogūnus nulupkite, galvas ir laiškus smulkiai supjaustykite. Ananasus supjaustykite mažais gabalėliais. Nulupkite imbiero žievę ir jį supjaustykite plonyčiais šiaudeliais.
* Mėsą supjaustykite plonomis juostelėmis. Inde sumaišykite cheresą, sojų padažą, 2 arbatinius šaukštelius medaus, aitriųjų paprikų pastą, žiupsnelį kiniško penkių prieskonių mišinio, sezamų aliejų. * Į šią masę sudėkite mėsą ir leiskite 30 min. pasimarinuoti.
* Kiniškoje keptuvėje išlydykite likusį medų, sudėkite imbierą ir minutę pakepkite. Sumeskite ananasus ir dvi minutes pakepkite ant stiprios ugnies nuolat maišydami, suberkite pipirus. Tada viską išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
* Į kinišką keptuvę supilkite žemės riešutų aliejų, sudėkite mėsą (išgriebtą iš marinato) ir kepkite 5 min. nuolat maišydami. Suberkite svogūnus ir pakepkite dar 2 min. Tada supilkite mėsos marinatą, sukrėskite ananasų gabalėlius ir pakepkite dar 2 min.
* Patiekite su ryžiais, makaronais ar kepintomis daržovėmis.

P. S. Kinišką penkių prieskonių mišinį sudaro malti gvazdikėliai, cinamonas, pankolių sėklos, anyžiai ir juodieji pipirai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis