Kepta kalakutienos krūtinėlė su karamelizuotais bananais

 (1)
Gardūs ir sveikuoliški kepsneliai pietums. Skanaus.
© Ieva Jonelytė-Arlauskaitė nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

2 porcijoms reikės:

1 kalakutienos krūtinėlės
1 šaukšto medaus
2 šaukštų apelsinų sulčių
2 šaukštų aliejaus
1 česnako skiltelės
1 banano
3 šaukštų cukraus
pusės stiklinės vandens
2 bulvių
rozmarinų
druskos
5 rūšių pipirų mišinio

Gaminame

* Į dubenį įpilti aliejaus, medaus, apelsinų sulčių, įberti druskos, pipirų mišinio ir sutarkuotą česnako skiltelę. Viską išmaišyti. Krūtinėlę peiliu perpjauti išilgai, kad išeitų du kepsneliai. Įtrinti pagamintu marinatu ir palaikyti valandą šaldytuve.

* Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Bulves nulupti ir supjaustyti skiltelėmis į keturias dalis. Užpilti vandeniu ir apvirti. Tada vandenį nupilti, pagardinti rozmarinais, druska, pipirais. Kalakutienos kepsnelius apkepti įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių.

* Tada dėti į kepimo skardą kartu su bulvėmis ir kepti 15–20 minučių. Tada galima paruošti karamelizuotus bananus: įkaitinti keptuvę, įberti cukraus ir po kelių minučių supilti vandenį. Bananą nulupti, perpjauti išilgai ir įdėti į keptuvę. Karamelizuoti po minutę kiekvieną banano pusę. Patiekti kalakutieną su keptomis bulvėmis ir karamelizuotais bananais.

Daugiau vasariškų receptų rasite knygoje „Uogos ir vaisiai“ www.virtuvesknyga.lt

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Obuolių pyragas su razinomis ir migdolais

Turiu išsisaugojusi kelis dar nė karto nebandytus obuolių pyragų receptus.

Skanusis plokštainis „Magdė“ (5)

Senovinis trapios tešlos plokštainis-pyragas „Magdė“, perteptas marmeladu, cinamonu ir kakaviniu kremu su želatina.

Ryžių salotos su daržovėmis ir kepenėlėmis

Daugelis kepenėles troškina su grietinėle, bet iš jų galima puikiai pagaminti skanias salotas. Būtinai išbandykite.

Kitokie traškūs bulviniai blynai (4)

Dviejų tarkių bulviniai blynai.

A. Užkalnis: koks yra pagrindinis gero restorano uždavinys (2)

Andrius Užkalnis išduoda, kodėl į vienus restoranus žmonės grįžta, o į kitus – ne.

Sūrio sriuba su pievagrybiais (1)

Tai išties viena skaniausių sriubų.

Morkų sriuba su jogurtu ir kmynais (2)

Ši „šilkinė“ morkų sriuba gardinta tik įprastais prieskoniais ir patiekta su jogurtu. Sriuba lengva, greitai paruošiama.

Morkų pyragas su razinomis ir kakavine glazūra (4)

Rudeninių spalvų turtingo skonio pyragas.

Tiršta kokosų sriuba su daržovėmis ir mėsa

Tirštos ir sočios sriubos pačios tinkamiausios, kai orai savo šiluma nebelepina. Išbandykite.

Tortas „Paukščių Pienas“ (1)

Torto receptą radau vienoje socialinuio tinklo grupėje. Tortą aš pakeičiau taip, kaip man apasirodė, kad bus skaniau ir paprasčiau.