Kepta kalakutienos krūtinėlė su karamelizuotais bananais

 (1)
Gardūs ir sveikuoliški kepsneliai pietums. Skanaus.
© Ieva Jonelytė-Arlauskaitė nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

2 porcijoms reikės:

1 kalakutienos krūtinėlės
1 šaukšto medaus
2 šaukštų apelsinų sulčių
2 šaukštų aliejaus
1 česnako skiltelės
1 banano
3 šaukštų cukraus
pusės stiklinės vandens
2 bulvių
rozmarinų
druskos
5 rūšių pipirų mišinio

Gaminame

* Į dubenį įpilti aliejaus, medaus, apelsinų sulčių, įberti druskos, pipirų mišinio ir sutarkuotą česnako skiltelę. Viską išmaišyti. Krūtinėlę peiliu perpjauti išilgai, kad išeitų du kepsneliai. Įtrinti pagamintu marinatu ir palaikyti valandą šaldytuve.

* Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Bulves nulupti ir supjaustyti skiltelėmis į keturias dalis. Užpilti vandeniu ir apvirti. Tada vandenį nupilti, pagardinti rozmarinais, druska, pipirais. Kalakutienos kepsnelius apkepti įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių.

* Tada dėti į kepimo skardą kartu su bulvėmis ir kepti 15–20 minučių. Tada galima paruošti karamelizuotus bananus: įkaitinti keptuvę, įberti cukraus ir po kelių minučių supilti vandenį. Bananą nulupti, perpjauti išilgai ir įdėti į keptuvę. Karamelizuoti po minutę kiekvieną banano pusę. Patiekti kalakutieną su keptomis bulvėmis ir karamelizuotais bananais.

Daugiau vasariškų receptų rasite knygoje „Uogos ir vaisiai“ www.virtuvesknyga.lt

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Gardieji Kijevo kotletai

Skanių nekasdieniškų kotletų receptas.

Baltojo šokolado putėsiai su damų piršteliais

Su charizmatiškaisiais virtuvės virtuozais Ali Gadžijevu ir Gian Luca Demarco pasigaminkite vasariškų, Viduržemio jūros dvasia alsuojančių patiekalų.

Morkų pyragas su sūrio glaistu

Dalinuosiu šauniu morkų pyrago receptu. Išbandytas ir įvertintas artimųjų jau ne vieną kartą. Minkštutis, purus, lengvai pagaminamas.

Gaivios smidrų salotos

Gaivios ir lengvos salotos nebijantiems eksperimentuoti. Jos puikiai įsitaisys prie bet kurio mėsos patiekalo.

Minkštas ir purus varškės apkepas su razinomis

Esu išbandžius įvairiausių varškės apkepo receptų, kol eksperimentuodama galiausiai atradau tą patį pačiausią savo skoniui. Minkštas, purus - tiesiog tirpstantis burnoje.

Kinų virtuvė: kalakutiena su anakardžių riešutais

Jeimegstate kinų virtuvės patiekalus, Jums būtinai reikia pabandyti pagaminti patiekalą pagal šį receptą. Nesudėtinga ir skanu.

Pikantiška mišrainė su vištiena, pupelėm ir česnakiniais duonos skrebučiais

Soti, išraiškingo skonio mišrainė, labai tiksianti vakarėliams ir šventėms. Jei mišrainės iš karto nevalgote, skrebučius dėkite prieš patiekdami, nes jie suminkštės.

Keksiukai su šokolado gabaliukais (1)

Minkšti, purūs, labai gardūs keksiukai su šokolado gabaliukais.

Kokius prieskonius geriausia rinktis kepant mėsą ant grotelių?

Termometro stulpeliams pranašaujant vasarišką šilumą, artėjantis savaitgalis puikiai tinka skelbti grilio sezono pradžią. Ant grotelių paruoštas maistas – puiki alternatyva kasdien keptuvėje gaminamiems patiekalams. Nors mėsą rekomenduojama valgyti kelis kartus per savaitę, tačiau norint, kad ji organizmui atiduotų visas gerąsias savybes, reikia pasirinkti tinkamą mėsos rūšį, kiekį bei paruošimo būdą.

Daržovės tempuroje

„Kai už lango pilka, noras prisivalgyti žalumos tampa nevaldomas. Traškūs salotų, špinatų lapai, sultingi ridikėliai, paprikos, brokoliai ir kitos daržovės nuspalvina dieną artėjančio pavasario spalvomis“, – sako šios rubrikos autorė ir fotografė Giedrė Barauskienė.