Kepta kalakutienos krūtinėlė su karamelizuotais bananais

 (1)
Gardūs ir sveikuoliški kepsneliai pietums. Skanaus.
© Ieva Jonelytė-Arlauskaitė nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

2 porcijoms reikės:

1 kalakutienos krūtinėlės
1 šaukšto medaus
2 šaukštų apelsinų sulčių
2 šaukštų aliejaus
1 česnako skiltelės
1 banano
3 šaukštų cukraus
pusės stiklinės vandens
2 bulvių
rozmarinų
druskos
5 rūšių pipirų mišinio

Gaminame

* Į dubenį įpilti aliejaus, medaus, apelsinų sulčių, įberti druskos, pipirų mišinio ir sutarkuotą česnako skiltelę. Viską išmaišyti. Krūtinėlę peiliu perpjauti išilgai, kad išeitų du kepsneliai. Įtrinti pagamintu marinatu ir palaikyti valandą šaldytuve.

* Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Bulves nulupti ir supjaustyti skiltelėmis į keturias dalis. Užpilti vandeniu ir apvirti. Tada vandenį nupilti, pagardinti rozmarinais, druska, pipirais. Kalakutienos kepsnelius apkepti įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių.

* Tada dėti į kepimo skardą kartu su bulvėmis ir kepti 15–20 minučių. Tada galima paruošti karamelizuotus bananus: įkaitinti keptuvę, įberti cukraus ir po kelių minučių supilti vandenį. Bananą nulupti, perpjauti išilgai ir įdėti į keptuvę. Karamelizuoti po minutę kiekvieną banano pusę. Patiekti kalakutieną su keptomis bulvėmis ir karamelizuotais bananais.

Daugiau vasariškų receptų rasite knygoje „Uogos ir vaisiai“ www.virtuvesknyga.lt

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Bulvių kroketai su varške ir sūriu

Tinka kaip patiekalas arba garnyras.

Tradiciniai Kijevo kotletai

Skanių nekasdieniškų kotletų receptas.

Koldūnų apkepas su špinatais ir sūriu

Koldūnus, užuot išvirus, galima apkepti su dviejų rūšių sūriu ir špinatais ir gauti labai neblogą rezultatą. O jei dar virtinukai naminiai…

Mielinės pusryčių bandelės

Šias bandeles kepu, tešlą paruošusi iš vakaro. Būtinai valgome šviežias, ką tik iš orkaitės ištrauktas.

Firminis obuolių pyragas

Obuoliai krituoliai tiesiog prašosi į krepšį, o išsiilgusieji rudeninio obuolinio skonio tiesiog reikalauja šio pyrago. Kasdien.

Kaip pasigaminti moliūgų tyrę (1)

Šį rudenį nusprendžiau būtinai bent keletą kepinių išbandyti su moliūgais. Niekada nebuvau ragavusi ir kepusi kažką iš moliūgo. Gamindavau tik trintą sriubą, kuri beje, labai labai skani.

Persikų duonelė su graikiniais riešutais

Visiems persikų ir persikinių kepinių mėgėjams. Duonelė drėgna, minkštutė, kvapni. Tiek vaisių, tiek riešutų kiekį galite pakeisti pagal savo skonį. Aš mielai šiuo receptu pasinaudosiu dar kartą!

Purus, trapus ir drėgnas varškės pyragas (5)

Purus, trapus, gana drėgnas ir labai draugiškas (gaunasi tokio dydžio, kad visus draugus pavaišinsit) pyragas!

Traškieji bulvių ir sūrio blynai (1)

Tarkuotų bulvių blynų iki šiol net nemokėjau kepti. Bandymų buvo, bet nesėkmingų. Tai prisvildavo, tai subyrėdavo, tai skonis neįtikdavo - prėska, nuobodu, per paprasta. Iki šio recepto...

Perlinių kruopų troškinys su daržovėmis ir antiena

Jei tik mėgstate troškinius, tuomet ir šis patiekalas neabejotinai Jums patiks. Tereikia viską sudėti į kepimo indą ir pašauti į orkaitę.