Keksiukai su šokolado gabaliukais

 (1)
Minkšti, purūs, labai gardūs keksiukai su šokolado gabaliukais.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Super skanūs keksiukai su šokolado gabaliukais. Minkštučiai, puručiai. Kodėl? Dėl stebuklingų dviejų šaukštų grietinės! Neįtikėtina, kad toks mažas kiekis gali stipriai įtakoti tekstūrą. Bet gali. Turbūt ne vienam kils klausimas, o kam cinamonas keksiukams su šokoladu? Išgauti stipresnį šokolado skonį. Tokio mažo kiekio cinamono tikrai nepajusite. Čia ne cinamoniai keksiukai.

Turėtumėte gauti 12 normalaus dydžio keksiukų. Kadangi aš kepiau labai didelėse keksiukų formelėse ir tešlos įdėjau dvigubai, man gavosi 6 milžiniški muffin'ai.

Ingredientai

1 puodelis - 250 ml

2 kiaušiniai
1/3 puodelio balto cukraus
1/3 puodelio rudo cukraus
2/3 puodelio pieno
1/2 puodelio (apie 110 g) tirpinto sviesto
2 šaukštai grietinės
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
2 puodeliai miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
¼ šaukštelio druskos
¼ šaukštelio cinamono
1 puodelio (apie 100-150 g) juodo ar pieniško šokolado gabaliukų

Gaminimo eiga

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200ºC. Keksiukų formą išklokite popieriniais keksiukų krepšeliais.

2. Mažame dubenyje sumaišykite šokolado gabaliukus su 3 šaukštais miltų (paimkite iš nurodyto kiekio). Šio žingsnio reikia, kad šokoladas tolygiai pasiskirstytų tešloje ir visi gabaliukai nenuskęstų į dugną.

3. Dideliame dubenyje sumaišykite kiaušinius, abiejų rūšių cukrų ir vanilę, pieną, grietinę ir sviestą.

4. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. Suberkite į mišinį ir išmaišykite. Maišykite tol, kol miltai įsimaišys į tešlą. Nepermaišykite, kitaip keksiukai nebus purūs.

5. Galiausiai įmaišykite šokolado gabaliukus.

6. Dideliu ledų šaukštu padalinkite tešlą tarp keksiukų krepšelių ir kepkite apie 15-18 minučių.

www.bakingsecrets.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Sausas agurkų raugimo būdas - valgysite jau po 3 val.

Būna, kad šviežiai raugintų agurkėlių užsimanote šiandien. Bet vakar anei užvakar jų neparaugėte... Išeitis yra!

Traškūs senoviniai vafliai

Saulėtą vasaros rytą susigundykite praleisti virtuvėje: tyla ir ramybė, šviesioje virtuvėje ant grindų besivoliojanti saulė, šviežios kavos kvapas ir naminiai pusryčiai. Senoviniai pusryčiai. Tiesiog visas senoviškų vaflių kepimo ritualas.

Minkštos varškės spurgytės

Pasigaminkite gardžių varškės spurgyčių.

Be galo skani namuose sūdyta skumbrė su krapais ir kadagio uogomis

Pagaminti nesudėtinga, o skonis kaip restorane!

Vasariškas kalakutienos kepeninės receptas

Ši kepeninė tiesiog tirpsta burnoje kartu su sproginėjančiomis uogomis.

Bruknių pyragėliai su burnoje tirpstančia tešla

Labai gardūs pyragėliai, burnoje tirpstanti trapi tešla. Mmmm….

Minkštutis, purus, lengvai pagaminamas morkų pyragas

Dalinuosiu šauniu morkų pyrago receptu. Išbandytas ir įvertintas artimųjų jau ne vieną kartą.

Gardieji bulvių kroketai su varške ir sūriu

Tinka kaip patiekalas arba garnyras.