Keksiukai su šokolado gabaliukais

Minkšti, purūs, labai gardūs keksiukai su šokolado gabaliukais.
Keksiukai su šokolado gabaliukais
© www.bakingsecrets.lt

Super skanūs keksiukai su šokolado gabaliukais. Minkštučiai, puručiai. Kodėl? Dėl stebuklingų dviejų šaukštų grietinės! Neįtikėtina, kad toks mažas kiekis, gali stipriai įtakoti tekstūrą. Bet gali. Turbūt ne vienam kils klausimas, o kam cinamonas keksiukams su šokoladu? Išgauti stipresnį šokolado skonį. Tokio mažo kiekio cinamono tikrai nepajusite. Čia ne cinamoniai keksiukai. Chi chi.

Turėtų gautis 12 normalaus dydžio keksiukų. Kadangi aš kepiau labai didelėse keksiukų formelėse ir tešlos įdėjau dvigubai, man gavosi 6 milžiniški muffin'ai.

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

2 kiaušiniai
1/3 puodelio balto cukraus
1/3 puodelio rudo cukraus
2/3 puodelio pieno
1/2 puodelio (apie 110 g) tirpinto sviesto
2 šaukštai grietinės
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
2 puodeliai miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
¼ šaukštelio druskos
¼ šaukštelio cinamono
1 puodelio (apie 100-150 g) juodo ar pieniško šokolado gabaliukų

Gaminimo eiga

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200ºC. Keksiukų formą išklokite popieriniais keksiukų krepšeliais.

Keksiukai su šokolado gabaliukais
© www.bakingsecrets.lt

2. Mažame dubenyje sumaišykite šokolado gabaliukus su 3 šaukštais miltų (paimkite iš nurodyto kiekio). Šio žingsnio reikia, kad šokoladas tolygiai pasiskirstytų tešloje ir visi gabaliukai nenuskęstų į dugną.

3. Dideliame dubenyje sumaišykite kiaušinius, abiejų rūšių cukrų ir vanilę, pieną, grietinę ir sviestą.

Keksiukai su šokolado gabaliukais
© www.bakingsecrets.lt

4. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. Suberkite į mišinį ir išmaišykite. Maišykite tol, kol miltai įsimaišys į tešlą. Nepermaišykite, kitaip keksiukai nebus purūs.

Keksiukai su šokolado gabaliukais
© www.bakingsecrets.lt

5. Galiausiai įmaišykite šokolado gabaliukus.

6. Dideliu ledų šaukštu padalinkite tešlą tarp keksiukų krepšelių ir kepkite apie 15-18 minučių.

www.bakingsecrets.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Plokštainis „Magdė“

Senovinis trapios tešlos plokštainis-pyragas „Magdė“, perteptas marmeladu, cinamonu ir kakaviniu kremu su želatina.

Jautienos dešrelės su pupelėmis

Puikus rudeniškas troškinys.

Iš bulvių: nauji patiekalai jūsų stalui (1)

Jeigu vyktų nuobodžiausių daržovių rinkimai, tikėtina, juos be konkurencijos laimėtų bulvės. Šeimininkės jų paprastai griebiasi tada, kai šaldytuve nebelieka jokių kitų produktų.

3 rudens patiekalai – jausitės žvalūs ir figūra padailės

Ruduo – metas, kuomet norisi ne tik keisti savo mitybos įpročius, bet ir sočiau pavalgyti. O, kad maistas nesukeltų „tingulio“ , o atvirkščiai – skatintų veikti, rinkitės lengvesnius daržovių patiekalus.

Močiutės spurgytės – skaniausios

Turbūt neskanių spurgų nebūna, bet labiausiai atsimename tas, kurios vaikystėje mums kepdavo mama arba močiutė.

Švilpikai su pievagrybių padažu (9)

Šis patiekalas primena vaikystę, kąsnis švilpiko ir, žiūrėk, jau skęstu prisiminimuose!

Virtų bulvių cepelinai (3)

Gardus patiekalas pietums. Pasigaminus daugiau galima užšaldyti šaldymo kameroje.

Net 4 obuolių pyrago receptai

Jei reiktų rinkti rudens desertų karalių, neabejotinai tai būtų obuolių pyragas. Šio skanumyno receptų galima suskaičiuoti galybes. Įsipilkite šiltos arbatos į termo-puodelį ir įsidėkite obuolių pyrago į priešpiečių dėžutę – o ko ne tobulas planas po darbo ar savaitgaliui pasivaikščioti su draugais.

Marinuota paprika su medumi (2)

Marinuoju jau ne pirmą kartą - labai skanu kaip užkandis ar garnyras. Prieskonius galima dėti pagal savo skonį arba nedėti visai. Labai patinka tai, kad greitai ir paprastai padaroma!

Varškinės tešlos obuolių pyragas

Iki šiol mano favoritas buvo Perlinis obuolių pyragas. Dabar į pirmą vietą iškyla šis. Ypač skanus pyrago viršus - cukrus karamelizuojasi į traškią plutelę.

Makaronai su grybais ir rūkyta lašiša

Makaronai su grybais turi kažkokį ypatingą ryšį, ne kitaip. Beprotiškai skanu, todėl savo virtuvėje vis sugrįžtu prie šito klasikinio derinio.

Žemaičių blynai iš šviežių bulvių derliaus (15)

Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl galite gaminti drąsiai, be baimės, kad masė kepant subyrės.

Karamelinis tinginys su šokoladu

Tinginys - labai skanus, saldus, su karameliniu-šokoladiniu prieskoniu.

Sausainiukai su obuoliais (2)

Aš ir vėl grįžtu su tobulais sausainiukais, kurių receptą prikeliu KIEKVIENĄ rudenį. Jie per daug geri, kad vėl nepasidalinčiau.

Pyragas su cukinija (1)

Jei nežinot kur panaudoti dar vieną cukiniją, kodėl neišsikepus skanaus pyrago prie kavos? Minkštučio, su traškia trupinių plutele ir citrininiu glaistu.
Kt rgs. 29d.
10°...19°
Pn rgs. 30d.
13°...20°
Št spa. 01d.
11°...18°
Sk spa. 02d.
9°...17°
Pr spa. 03d.
7°...15°