Keksiukai su šokolado gabaliukais

Minkšti, purūs, labai gardūs keksiukai su šokolado gabaliukais.
© www.bakingsecrets.lt

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Super skanūs keksiukai su šokolado gabaliukais. Minkštučiai, puručiai. Kodėl? Dėl stebuklingų dviejų šaukštų grietinės! Neįtikėtina, kad toks mažas kiekis, gali stipriai įtakoti tekstūrą. Bet gali. Turbūt ne vienam kils klausimas, o kam cinamonas keksiukams su šokoladu? Išgauti stipresnį šokolado skonį. Tokio mažo kiekio cinamono tikrai nepajusite. Čia ne cinamoniai keksiukai. Chi chi.

Turėtų gautis 12 normalaus dydžio keksiukų. Kadangi aš kepiau labai didelėse keksiukų formelėse ir tešlos įdėjau dvigubai, man gavosi 6 milžiniški muffin'ai.

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

2 kiaušiniai
1/3 puodelio balto cukraus
1/3 puodelio rudo cukraus
2/3 puodelio pieno
1/2 puodelio (apie 110 g) tirpinto sviesto
2 šaukštai grietinės
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
2 puodeliai miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
¼ šaukštelio druskos
¼ šaukštelio cinamono
1 puodelio (apie 100-150 g) juodo ar pieniško šokolado gabaliukų

Gaminimo eiga

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200ºC. Keksiukų formą išklokite popieriniais keksiukų krepšeliais.

Keksiukai su šokolado gabaliukais
© www.bakingsecrets.lt

2. Mažame dubenyje sumaišykite šokolado gabaliukus su 3 šaukštais miltų (paimkite iš nurodyto kiekio). Šio žingsnio reikia, kad šokoladas tolygiai pasiskirstytų tešloje ir visi gabaliukai nenuskęstų į dugną.

3. Dideliame dubenyje sumaišykite kiaušinius, abiejų rūšių cukrų ir vanilę, pieną, grietinę ir sviestą.

Keksiukai su šokolado gabaliukais
© www.bakingsecrets.lt

4. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. Suberkite į mišinį ir išmaišykite. Maišykite tol, kol miltai įsimaišys į tešlą. Nepermaišykite, kitaip keksiukai nebus purūs.

Keksiukai su šokolado gabaliukais
© www.bakingsecrets.lt

5. Galiausiai įmaišykite šokolado gabaliukus.

6. Dideliu ledų šaukštu padalinkite tešlą tarp keksiukų krepšelių ir kepkite apie 15-18 minučių.

www.bakingsecrets.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Makaronų apkepas sūrio padaže ir traškia plutele (1)

Kreminis patiekalas su trupučiu traškios plutelės – tai, ką mėgsta, ko gero, visi. Tam, kad jų paragautumėte, reikės makaronų „vamzdelių“ ir šio recepto.

3 receptai su pomidorais: sriuba, pyragas, užkandis

Vasara įsibėgėjo ir jau nudžiugino pomidorų gerbėjus gausiu derliumi. Lietuvoje ypač vertinami šviežiai užauginti pomidorai, kurie išsiskiria savo spalva, sultingu skoniu ir kvapu.

Užkandžiui – įdarytas prancūziškas batonas (1)

Vienas didelis karštas sumuštinis. O iš tikrųjų tai šauni idėja jūsų pusryčių stalui.

Bulvių paplotėliai su įdaru (2)

Bulvių mėgėjams paplotėliai neabejotinai patiks. O skanus įdaras privers „čepsėti“ iš skanumo.

360 puslapių pasaka apie Lietuvą

Ši istorija prasideda prie vakarienės stalo, lėkštėje, pilnoje stebuklingų kvapų, skonių, emocijų ir prisiminimų. Tankiuose mūsų mažos šalies, vardu Lietuva, miškuose, plačiose pievose ir šaltuose upių mėliuose. Laukuose ir ežeruose. Nuo žemės iki dangaus. Laikais, kai mūsų gyvenimo istorijos buvo apjuostos persipynusių įvykių grandine: gamtos gimimu, brendimu, mirtimi ir atgimimu.

Kokosiniai sausainiai – tiesiog tirpsta burnoje!

Gardžių kokosinių sausainių receptas.

Duona be miltų - lengvas ir išbandytas receptas (6)

"Duona be miltų mūsų namuose atsirado po 600-ojo bandymo sumažinti angliavandenių kiekį racione, - juokiasi Lina, paprašyta pasidalinti gardžios duonos receptu. - Angliavandeniai, aišku, grįžo, bet duona be miltų liko ir ne vieno svečio geru žodžiu iki šiol minima".

Kibinai su kopūstais (tešla be kiaušinių) (1)

Kibinus galite daryti ir didesnius arba formuoti bandeles. Įdarui irgi galima dėti ir kitų daržovių (aš dėjau tiesiog tai, ką turėjau šaldytuve). Labai gera ir greitai padaroma tešla, kibinai išlieka minkštučiai net po kelių dienų.

Šokoladinis pyragas su slyvomis

Pyrago receptą išsiplėšiau iš vieno žurnalo. Pyragas yra puikus ir ypač tiks laukiantiems svečių. Jis gana sunkus, labai sotus. Žodžiu - pamaitinsite ne vieną žmogų!

Pusryčių keksiukai

Minkštučiai, ne per daug saldūs. Skanu užsitepti džemo, tačiau gardūs ir vieni. Ir… tikrai gana sotūs!