Keksiukai su šokolado gabaliukais

Minkšti, purūs, labai gardūs keksiukai su šokolado gabaliukais.
© www.bakingsecrets.lt

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Super skanūs keksiukai su šokolado gabaliukais. Minkštučiai, puručiai. Kodėl? Dėl stebuklingų dviejų šaukštų grietinės! Neįtikėtina, kad toks mažas kiekis, gali stipriai įtakoti tekstūrą. Bet gali. Turbūt ne vienam kils klausimas, o kam cinamonas keksiukams su šokoladu? Išgauti stipresnį šokolado skonį. Tokio mažo kiekio cinamono tikrai nepajusite. Čia ne cinamoniai keksiukai. Chi chi.

Turėtų gautis 12 normalaus dydžio keksiukų. Kadangi aš kepiau labai didelėse keksiukų formelėse ir tešlos įdėjau dvigubai, man gavosi 6 milžiniški muffin'ai.

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

2 kiaušiniai
1/3 puodelio balto cukraus
1/3 puodelio rudo cukraus
2/3 puodelio pieno
1/2 puodelio (apie 110 g) tirpinto sviesto
2 šaukštai grietinės
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
2 puodeliai miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
¼ šaukštelio druskos
¼ šaukštelio cinamono
1 puodelio (apie 100-150 g) juodo ar pieniško šokolado gabaliukų

Gaminimo eiga

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200ºC. Keksiukų formą išklokite popieriniais keksiukų krepšeliais.

Keksiukai su šokolado gabaliukais
© www.bakingsecrets.lt

2. Mažame dubenyje sumaišykite šokolado gabaliukus su 3 šaukštais miltų (paimkite iš nurodyto kiekio). Šio žingsnio reikia, kad šokoladas tolygiai pasiskirstytų tešloje ir visi gabaliukai nenuskęstų į dugną.

3. Dideliame dubenyje sumaišykite kiaušinius, abiejų rūšių cukrų ir vanilę, pieną, grietinę ir sviestą.

Keksiukai su šokolado gabaliukais
© www.bakingsecrets.lt

4. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. Suberkite į mišinį ir išmaišykite. Maišykite tol, kol miltai įsimaišys į tešlą. Nepermaišykite, kitaip keksiukai nebus purūs.

Keksiukai su šokolado gabaliukais
© www.bakingsecrets.lt

5. Galiausiai įmaišykite šokolado gabaliukus.

6. Dideliu ledų šaukštu padalinkite tešlą tarp keksiukų krepšelių ir kepkite apie 15-18 minučių.

www.bakingsecrets.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Šventiniam savaitgaliui – vištienos troškinys ir kakaviniai sausainiai

Šventinį savaitgalį reikia švęsti ir smagiai praleisti laiką, sako virtuvės šefai Gian Luca ir Ali Gadžijevas.

Cinamonais kvepianti minkšta „Beždžionių“ duona

Smagus pavadinimas, kitaip sakant cinamoninių bandelių pyragas, o šios tikrai minkštos ir purios. Pyrago pjaustyti tikrai neapsimoka, o valgyti skaniausia dar šiltą, mūsų šeimyna susėdo aplink stalą ir tiesiog plėšėm kamuoliukus ir valgėm, kaip beždžioniukai.

Pats skaniausias biskvitinis pyragas su abrikosais

Maistas man kelia džiaugsmą, o ypač, kai jis spalvotas. Šį pyragą man visada kepdavo mama, o aš daviau jam vardą "Saulė". Kepkite jį savo artimiesiems ir džiuginkite juos.

Šventėms – traškiausi vafliai

Prieš kokią savaitę pasidalinau mamos keptų vaflių nuotrauka savo Instagrame, ir sulaukiau keletos prašymų pasidalinti patikrintu receptu. Ką gi, ėmėmės malonaus darbo: mama iškepė, o aš nufotografavau ir dalinuosi pačių skaniausių ir traškiausių vaflių receptu.

Beata Nicholson: vasario 16-ąją ant stalo – tarpukario receptai

Kulinarijos laidų ir knygų autorė Beata Nicholson kviečia Vasario 16-sios šventimui pradėti ruoštis jau dabar.

Valentino dienai – raudonojo aksomo tortas

Labai skanus, minkštas, drėgnas Raudonojo Aksomo (Red Velvet) tortas.

Užgavėnėms – 5 blynų receptai

Užgavėnės! Net jei nevysite šiandien žiemos, blynų prisikirsti – būtina! Ir pamaitinti ne tik šeimą, bet ir į duris pasibeldusius persirengėlius.

Maisto tinklaraštininkė Asta: sveikesni blynai – be didelių pastangų

Vasario 10 dieną Rumšiškėse praūžė Užgavėnių šventė, kurioje lankytojai ne tik galėjo prisidėti prie žiemos varymo iš kiemo pramogų, bet ir paraugauti trispalvių blynų.

Receptai savaitgaliui: itališkos duona ir sūrios karamelės pyragas (1)

Virtuvės šefai Ali Gadžijevas ir Gian Luka pateikia šio savaitgalio receptus.

Medaus tortas

Vienas iš klasika laikomų tortų, kurie visada sulaukia dėmesio!