Keksas su obuoliais

Tinkamiausi saldiems kepiniams – rūgštūs ir saldžiarūgščiai obuoliai. Išbandykite su jais šį skanėstą.

Populiariausi straipsniai:
- V. Baublienė: apie apsirijimus ir pavasarį
- Stiklinė vandens padės išvengti insulto ir infarkto
- Kaip įrengti darbo vietą, kad jus lydėtų sėkmė
- Laimėkite naująjį kremą nuo senėjimo
- Vištienos ir pievagrybių suktinukai

Reikės:

150 g sviesto,
150 g cukraus,
1 šaukštelio vanilinio cukraus,
3 kiaušinių,
200 g miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
trupučio druskos,
1 šaukšto citrinų žievelių,
1-2 obuolių.

Kaip gaminti

* Obuolius nuplaukite, išimkite sėklas, supjaustykite storesniais griežinėliais.

* Kambario temperatūros sviestą, cukrų, vanilinį cukrų ir druską ištrinkite iki purumo.

* Įmaišykite po vieną trynius. Tada – miltus, kepimo miltelius, citrinų žieveles.

* Pabaigoje įmaišykite iki putų išplaktus baltymus. Masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite 180 °C orkaitėje apie 15 min.

* Ant kiek sutvirtėjusios tešlos paviršiaus sudėliokite obuolio griežinėlius ir kepkite dar 40-45 min. 160 laipsnių orkaitėje.

****

Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis