Karštos salotos su vištiena ir feta

Pavasaris ragina ieškoti žalios spalvos, virtuvėje ji, žinoma, atsiranda žalumynų, pirmų ilgavaisių agurkų formomis.
© Fotolia nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Štai tuomet ir gaminu šias puikias salotas, kurias galima tiekti tiek pietums, tiek vakarienei. Gamyba tikrai trumpa, rezultatas garantuotai geras, o skonis… kaip visada – skonio reikalas. Man patinka saldžiai/sūriai/aštriai, keli ragautojai prašė druskos, ją be vargo galima užmalti ant šiltų salotų. Arba išspausti kelis taškelius majonezo (kaip nuotraukoje). Bet būtinai pirmiausiai pabandykite be šių priedų.

2 porcijoms reikia pasiruošti:

0,5 vištos krūtinėlės (galima keisti kalakutiena)
2 saujas (apie 100g) šviežios sultenės
1 ilgavaisį agurką
100 g fetos tipo sūrio
1 v.š. sezamo sėklų
1 v.š. ciberžolės
0,5 a.š. džiovinto čiobrelio
0,5 a.š. harisos (ar žiupsnelį maltos aitriosios paprikos)
100 ml sezamų aliejaus
0,5 apelsino sulčių
0,5 citrinos sulčių

Vištienos filė supjaustau nedideliais gabaliukais. Sultenę nuplaunu koštuve ir palieku nuvarvėti, nedideliais kubeliais supjaustau agurką. Įkaitinu keptuvę su sezamų aliejumi ir suberiu paukštienos gabaliukus. Vis pamaišau mentele, tuo pat metu po pusę paruoštų daržovių sudėlioju į porcijines lėkštes. Sutrupinu fetą ir taipogi suberiu į lėkštes ant daržovių.

Vištienai pabalus (po 8-10 min. nuo kepimo pradžios), suberiu čiobrelius ir harisą, dengiu keptuvę dangčiu ir palieku kelioms minutėms pasitroškinti. Tuo metu išspaudžiu apelsino ir citrinos sultis.

Į keptuvę su besitroškinančia vištiena supilu sultis ir lukteliu, kol viskas pradeda kunkuliuoti, tuomet beriu ciberžolę ir sezamo sėklas, permaišau, palaukiu, kol keptuvės turinys užkunkuliuoja ir jį greitai šaukštu supilu ant paruoštų salotų.

Feta aptirpsta, daržovės prisigeria padažo ir aromatų. Tereikia greitai sėsti prie stalo.

Skanaus!

kumucia.com
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Obuolių pyragas su razinomis ir migdolais

Turiu išsisaugojusi kelis dar nė karto nebandytus obuolių pyragų receptus.

Skanusis plokštainis „Magdė“ (5)

Senovinis trapios tešlos plokštainis-pyragas „Magdė“, perteptas marmeladu, cinamonu ir kakaviniu kremu su želatina.

Ryžių salotos su daržovėmis ir kepenėlėmis

Daugelis kepenėles troškina su grietinėle, bet iš jų galima puikiai pagaminti skanias salotas. Būtinai išbandykite.

Kitokie traškūs bulviniai blynai (4)

Dviejų tarkių bulviniai blynai.

A. Užkalnis: koks yra pagrindinis gero restorano uždavinys (2)

Andrius Užkalnis išduoda, kodėl į vienus restoranus žmonės grįžta, o į kitus – ne.

Sūrio sriuba su pievagrybiais (1)

Tai išties viena skaniausių sriubų.

Morkų sriuba su jogurtu ir kmynais (2)

Ši „šilkinė“ morkų sriuba gardinta tik įprastais prieskoniais ir patiekta su jogurtu. Sriuba lengva, greitai paruošiama.

Morkų pyragas su razinomis ir kakavine glazūra (4)

Rudeninių spalvų turtingo skonio pyragas.

Tiršta kokosų sriuba su daržovėmis ir mėsa

Tirštos ir sočios sriubos pačios tinkamiausios, kai orai savo šiluma nebelepina. Išbandykite.

Tortas „Paukščių Pienas“ (1)

Torto receptą radau vienoje socialinuio tinklo grupėje. Tortą aš pakeičiau taip, kaip man apasirodė, kad bus skaniau ir paprasčiau.