Karštos salotos su vištiena ir feta

Pavasaris ragina ieškoti žalios spalvos, virtuvėje ji, žinoma, atsiranda žalumynų, pirmų ilgavaisių agurkų formomis.
© Fotolia nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Štai tuomet ir gaminu šias puikias salotas, kurias galima tiekti tiek pietums, tiek vakarienei. Gamyba tikrai trumpa, rezultatas garantuotai geras, o skonis… kaip visada – skonio reikalas. Man patinka saldžiai/sūriai/aštriai, keli ragautojai prašė druskos, ją be vargo galima užmalti ant šiltų salotų. Arba išspausti kelis taškelius majonezo (kaip nuotraukoje). Bet būtinai pirmiausiai pabandykite be šių priedų.

2 porcijoms reikia pasiruošti:

0,5 vištos krūtinėlės (galima keisti kalakutiena)
2 saujas (apie 100g) šviežios sultenės
1 ilgavaisį agurką
100 g fetos tipo sūrio
1 v.š. sezamo sėklų
1 v.š. ciberžolės
0,5 a.š. džiovinto čiobrelio
0,5 a.š. harisos (ar žiupsnelį maltos aitriosios paprikos)
100 ml sezamų aliejaus
0,5 apelsino sulčių
0,5 citrinos sulčių

Vištienos filė supjaustau nedideliais gabaliukais. Sultenę nuplaunu koštuve ir palieku nuvarvėti, nedideliais kubeliais supjaustau agurką. Įkaitinu keptuvę su sezamų aliejumi ir suberiu paukštienos gabaliukus. Vis pamaišau mentele, tuo pat metu po pusę paruoštų daržovių sudėlioju į porcijines lėkštes. Sutrupinu fetą ir taipogi suberiu į lėkštes ant daržovių.

Vištienai pabalus (po 8-10 min. nuo kepimo pradžios), suberiu čiobrelius ir harisą, dengiu keptuvę dangčiu ir palieku kelioms minutėms pasitroškinti. Tuo metu išspaudžiu apelsino ir citrinos sultis.

Į keptuvę su besitroškinančia vištiena supilu sultis ir lukteliu, kol viskas pradeda kunkuliuoti, tuomet beriu ciberžolę ir sezamo sėklas, permaišau, palaukiu, kol keptuvės turinys užkunkuliuoja ir jį greitai šaukštu supilu ant paruoštų salotų.

Feta aptirpsta, daržovės prisigeria padažo ir aromatų. Tereikia greitai sėsti prie stalo.

Skanaus!

kumucia.com
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Karamelinis riešutų pyragas

Riešutai ir karamelė - ar gali būti tobuliau? Mūsų šeimoje švenčių be šio pyrago nebūna, o kartais kepu jį dovanoms.

Soti ir skani sūrio sriuba su vištiena

Labai švelnaus skonio sriuba. Kadangi ji pakankamai tiršta, tad yra labai soti.

Naminė pica su dešrelėmis ir daržovėmis

Ne kartą teko įsitikinti, kad namie kepta pica visuomet pateisina lūkesčius, nes tai tik jūsų pasirinkti mėgstami ingridientai. Ir nors kartais atrodo dedi tą patį, bet kas kartą ji gaunasi vis skirtinga.

Pyragėliai su obuoliais

Prieš kelias savaites dalyvavau TV laidoje apie maisto gamybą, ir žinote ką? Galutinai užsitvirtinau sau, kad tai, ką gaminu aš, iš šono daugeliui atrodo labai sudėtinga. Gaila, kad montažo metu prapuolė keletas esminių dalykų, kuriuos pasakojau apie tai, kodėl man viskas taip paprasta.

Kiaulienos pjausniai

Tai gana paprastas, nesudėtingas kiaulienos pjausnių receptas.

Gardieji grietinėčiai

Paprasti, minkšti, trapūs grietinėčiai su varške.

Kondensuoto pieno pyragas su persikais

Minkštas, skanus, paprastas kondensuoto pieno pyragas su konservuotais persikais.

Sūriu pagardintas bulvių plokštainis

Jeigu norėsite sotesnio ir aromatingesnio plokštainio, šis variantas kaip tik tai ko ieškote.

Traškieji sezamų sausainiai

Paprasti, greiti, pigūs, traškūs ir labai skanūs sezamų sausainiai.

Tradicinis tinginys be pieno produktų (4)

Naminį tinginį aš labai mėgstu, laaaabai, bet pradėjus riboti pieno produktus, supratau, kad šito skanėsto teks atsisakyti.