Karštos salotos su vištiena ir feta

Pavasaris ragina ieškoti žalios spalvos, virtuvėje ji, žinoma, atsiranda žalumynų, pirmų ilgavaisių agurkų formomis.
© Fotolia nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Štai tuomet ir gaminu šias puikias salotas, kurias galima tiekti tiek pietums, tiek vakarienei. Gamyba tikrai trumpa, rezultatas garantuotai geras, o skonis… kaip visada – skonio reikalas. Man patinka saldžiai/sūriai/aštriai, keli ragautojai prašė druskos, ją be vargo galima užmalti ant šiltų salotų. Arba išspausti kelis taškelius majonezo (kaip nuotraukoje). Bet būtinai pirmiausiai pabandykite be šių priedų.

2 porcijoms reikia pasiruošti:

0,5 vištos krūtinėlės (galima keisti kalakutiena)
2 saujas (apie 100g) šviežios sultenės
1 ilgavaisį agurką
100 g fetos tipo sūrio
1 v.š. sezamo sėklų
1 v.š. ciberžolės
0,5 a.š. džiovinto čiobrelio
0,5 a.š. harisos (ar žiupsnelį maltos aitriosios paprikos)
100 ml sezamų aliejaus
0,5 apelsino sulčių
0,5 citrinos sulčių

Vištienos filė supjaustau nedideliais gabaliukais. Sultenę nuplaunu koštuve ir palieku nuvarvėti, nedideliais kubeliais supjaustau agurką. Įkaitinu keptuvę su sezamų aliejumi ir suberiu paukštienos gabaliukus. Vis pamaišau mentele, tuo pat metu po pusę paruoštų daržovių sudėlioju į porcijines lėkštes. Sutrupinu fetą ir taipogi suberiu į lėkštes ant daržovių.

Vištienai pabalus (po 8-10 min. nuo kepimo pradžios), suberiu čiobrelius ir harisą, dengiu keptuvę dangčiu ir palieku kelioms minutėms pasitroškinti. Tuo metu išspaudžiu apelsino ir citrinos sultis.

Į keptuvę su besitroškinančia vištiena supilu sultis ir lukteliu, kol viskas pradeda kunkuliuoti, tuomet beriu ciberžolę ir sezamo sėklas, permaišau, palaukiu, kol keptuvės turinys užkunkuliuoja ir jį greitai šaukštu supilu ant paruoštų salotų.

Feta aptirpsta, daržovės prisigeria padažo ir aromatų. Tereikia greitai sėsti prie stalo.

Skanaus!

kumucia.com
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Gardieji Kijevo kotletai

Skanių nekasdieniškų kotletų receptas.

Baltojo šokolado putėsiai su damų piršteliais

Su charizmatiškaisiais virtuvės virtuozais Ali Gadžijevu ir Gian Luca Demarco pasigaminkite vasariškų, Viduržemio jūros dvasia alsuojančių patiekalų.

Morkų pyragas su sūrio glaistu

Dalinuosiu šauniu morkų pyrago receptu. Išbandytas ir įvertintas artimųjų jau ne vieną kartą. Minkštutis, purus, lengvai pagaminamas.

Gaivios smidrų salotos

Gaivios ir lengvos salotos nebijantiems eksperimentuoti. Jos puikiai įsitaisys prie bet kurio mėsos patiekalo.

Minkštas ir purus varškės apkepas su razinomis

Esu išbandžius įvairiausių varškės apkepo receptų, kol eksperimentuodama galiausiai atradau tą patį pačiausią savo skoniui. Minkštas, purus - tiesiog tirpstantis burnoje.

Kinų virtuvė: kalakutiena su anakardžių riešutais

Jeimegstate kinų virtuvės patiekalus, Jums būtinai reikia pabandyti pagaminti patiekalą pagal šį receptą. Nesudėtinga ir skanu.

Pikantiška mišrainė su vištiena, pupelėm ir česnakiniais duonos skrebučiais

Soti, išraiškingo skonio mišrainė, labai tiksianti vakarėliams ir šventėms. Jei mišrainės iš karto nevalgote, skrebučius dėkite prieš patiekdami, nes jie suminkštės.

Keksiukai su šokolado gabaliukais (1)

Minkšti, purūs, labai gardūs keksiukai su šokolado gabaliukais.

Kokius prieskonius geriausia rinktis kepant mėsą ant grotelių?

Termometro stulpeliams pranašaujant vasarišką šilumą, artėjantis savaitgalis puikiai tinka skelbti grilio sezono pradžią. Ant grotelių paruoštas maistas – puiki alternatyva kasdien keptuvėje gaminamiems patiekalams. Nors mėsą rekomenduojama valgyti kelis kartus per savaitę, tačiau norint, kad ji organizmui atiduotų visas gerąsias savybes, reikia pasirinkti tinkamą mėsos rūšį, kiekį bei paruošimo būdą.

Daržovės tempuroje

„Kai už lango pilka, noras prisivalgyti žalumos tampa nevaldomas. Traškūs salotų, špinatų lapai, sultingi ridikėliai, paprikos, brokoliai ir kitos daržovės nuspalvina dieną artėjančio pavasario spalvomis“, – sako šios rubrikos autorė ir fotografė Giedrė Barauskienė.