Kalakutienos paštetas su braškėmis ir šokoladu

Patiks gurmaniško skonio mėgėjams ir ne tik. Verta išbandyti.

Iki 10 porcijų reikės:

300 g kalakutienos kepenėlių
2 didelių obuolių
1 morkos
pusės nedidelio saliero gumbo
1 svogūno
50 g sviesto
kelių laurų lapų
1 šaukšto garstyčių
1 šaukšto sojų padažo
150 g braškių
50 g juodojo šokolado
druskos
citrininių pipirų

Gaminame

* Į dubenį sudėti kepenėles, supilti sojų padažą, garstyčias, įberti druskos, pipirų, gerai išmaišyti. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepenėles sudėti į kepimo skardą ir pakepti orkaitėje 30 minučių.

* Nulupti morką, svogūną, saliero gumbą ir obuolius. Morką ir saliero gumbą supjaustyti smulkiais šiaudeliais, svogūnus – smulkiais kubeliais, o obuolius – stambiais kubeliais.

* Į keptuvę dėti sviestą, morkas su salieru ir svogūnus, viską kepti tol, kol morkos suminkštės. Tada keptas kepenėles ir paruoštas daržoves, obuolius, laurų lapus sudėti į puodą, užpilti vandens, kad apsemtų pusę kepenėlių kiekio. Troškinti vis maišant, kol vanduo išgaruos.

* Tada nuimti nuo viryklės ir viską sutrinti elektriniu trintuvu iki vienalytės masės. Gautą paštetą sudėti ant maistinės plėvelės ir susukti ploną ilgą vyniotinį. Palaikyti šaltai porą valandų, kol atvės.

* Supjaustyti braškes plonais griežinėliais ir išdėlioti lėkštėje, paštetą išvynioti iš maistinės plėvelės ir dėti ant braškių, ant viršaus užtarkuoti šokolado ir patiekti. Labiausiai tinka su mėgstama duonele.

Daugiau vasariškų receptų rasite knygoje „Uogos ir vaisiai“ www.virtuvesknyga.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis