Kalakutienos paštetas su braškėmis ir šokoladu

Patiks gurmaniško skonio mėgėjams ir ne tik. Verta išbandyti.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Iki 10 porcijų reikės:

300 g kalakutienos kepenėlių
2 didelių obuolių
1 morkos
pusės nedidelio saliero gumbo
1 svogūno
50 g sviesto
kelių laurų lapų
1 šaukšto garstyčių
1 šaukšto sojų padažo
150 g braškių
50 g juodojo šokolado
druskos
citrininių pipirų

Gaminame

* Į dubenį sudėti kepenėles, supilti sojų padažą, garstyčias, įberti druskos, pipirų, gerai išmaišyti. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepenėles sudėti į kepimo skardą ir pakepti orkaitėje 30 minučių.

* Nulupti morką, svogūną, saliero gumbą ir obuolius. Morką ir saliero gumbą supjaustyti smulkiais šiaudeliais, svogūnus – smulkiais kubeliais, o obuolius – stambiais kubeliais.

* Į keptuvę dėti sviestą, morkas su salieru ir svogūnus, viską kepti tol, kol morkos suminkštės. Tada keptas kepenėles ir paruoštas daržoves, obuolius, laurų lapus sudėti į puodą, užpilti vandens, kad apsemtų pusę kepenėlių kiekio. Troškinti vis maišant, kol vanduo išgaruos.

* Tada nuimti nuo viryklės ir viską sutrinti elektriniu trintuvu iki vienalytės masės. Gautą paštetą sudėti ant maistinės plėvelės ir susukti ploną ilgą vyniotinį. Palaikyti šaltai porą valandų, kol atvės.

* Supjaustyti braškes plonais griežinėliais ir išdėlioti lėkštėje, paštetą išvynioti iš maistinės plėvelės ir dėti ant braškių, ant viršaus užtarkuoti šokolado ir patiekti. Labiausiai tinka su mėgstama duonele.

Daugiau vasariškų receptų rasite knygoje „Uogos ir vaisiai“ www.virtuvesknyga.lt

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Bulvių kroketai su varške ir sūriu

Tinka kaip patiekalas arba garnyras.

Tradiciniai Kijevo kotletai

Skanių nekasdieniškų kotletų receptas.

Koldūnų apkepas su špinatais ir sūriu

Koldūnus, užuot išvirus, galima apkepti su dviejų rūšių sūriu ir špinatais ir gauti labai neblogą rezultatą. O jei dar virtinukai naminiai…

Mielinės pusryčių bandelės

Šias bandeles kepu, tešlą paruošusi iš vakaro. Būtinai valgome šviežias, ką tik iš orkaitės ištrauktas.

Firminis obuolių pyragas

Obuoliai krituoliai tiesiog prašosi į krepšį, o išsiilgusieji rudeninio obuolinio skonio tiesiog reikalauja šio pyrago. Kasdien.

Kaip pasigaminti moliūgų tyrę (1)

Šį rudenį nusprendžiau būtinai bent keletą kepinių išbandyti su moliūgais. Niekada nebuvau ragavusi ir kepusi kažką iš moliūgo. Gamindavau tik trintą sriubą, kuri beje, labai labai skani.

Persikų duonelė su graikiniais riešutais

Visiems persikų ir persikinių kepinių mėgėjams. Duonelė drėgna, minkštutė, kvapni. Tiek vaisių, tiek riešutų kiekį galite pakeisti pagal savo skonį. Aš mielai šiuo receptu pasinaudosiu dar kartą!

Purus, trapus ir drėgnas varškės pyragas (5)

Purus, trapus, gana drėgnas ir labai draugiškas (gaunasi tokio dydžio, kad visus draugus pavaišinsit) pyragas!

Traškieji bulvių ir sūrio blynai (1)

Tarkuotų bulvių blynų iki šiol net nemokėjau kepti. Bandymų buvo, bet nesėkmingų. Tai prisvildavo, tai subyrėdavo, tai skonis neįtikdavo - prėska, nuobodu, per paprasta. Iki šio recepto...

Perlinių kruopų troškinys su daržovėmis ir antiena

Jei tik mėgstate troškinius, tuomet ir šis patiekalas neabejotinai Jums patiks. Tereikia viską sudėti į kepimo indą ir pašauti į orkaitę.