Kalakutienos paštetas su braškėmis ir šokoladu

Patiks gurmaniško skonio mėgėjams ir ne tik. Verta išbandyti.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Iki 10 porcijų reikės:

300 g kalakutienos kepenėlių
2 didelių obuolių
1 morkos
pusės nedidelio saliero gumbo
1 svogūno
50 g sviesto
kelių laurų lapų
1 šaukšto garstyčių
1 šaukšto sojų padažo
150 g braškių
50 g juodojo šokolado
druskos
citrininių pipirų

Gaminame

* Į dubenį sudėti kepenėles, supilti sojų padažą, garstyčias, įberti druskos, pipirų, gerai išmaišyti. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepenėles sudėti į kepimo skardą ir pakepti orkaitėje 30 minučių.

* Nulupti morką, svogūną, saliero gumbą ir obuolius. Morką ir saliero gumbą supjaustyti smulkiais šiaudeliais, svogūnus – smulkiais kubeliais, o obuolius – stambiais kubeliais.

* Į keptuvę dėti sviestą, morkas su salieru ir svogūnus, viską kepti tol, kol morkos suminkštės. Tada keptas kepenėles ir paruoštas daržoves, obuolius, laurų lapus sudėti į puodą, užpilti vandens, kad apsemtų pusę kepenėlių kiekio. Troškinti vis maišant, kol vanduo išgaruos.

* Tada nuimti nuo viryklės ir viską sutrinti elektriniu trintuvu iki vienalytės masės. Gautą paštetą sudėti ant maistinės plėvelės ir susukti ploną ilgą vyniotinį. Palaikyti šaltai porą valandų, kol atvės.

* Supjaustyti braškes plonais griežinėliais ir išdėlioti lėkštėje, paštetą išvynioti iš maistinės plėvelės ir dėti ant braškių, ant viršaus užtarkuoti šokolado ir patiekti. Labiausiai tinka su mėgstama duonele.

Daugiau vasariškų receptų rasite knygoje „Uogos ir vaisiai“ www.virtuvesknyga.lt

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Obuolių pyragas su razinomis ir migdolais

Turiu išsisaugojusi kelis dar nė karto nebandytus obuolių pyragų receptus.

Skanusis plokštainis „Magdė“ (5)

Senovinis trapios tešlos plokštainis-pyragas „Magdė“, perteptas marmeladu, cinamonu ir kakaviniu kremu su želatina.

Ryžių salotos su daržovėmis ir kepenėlėmis

Daugelis kepenėles troškina su grietinėle, bet iš jų galima puikiai pagaminti skanias salotas. Būtinai išbandykite.

Kitokie traškūs bulviniai blynai (4)

Dviejų tarkių bulviniai blynai.

A. Užkalnis: koks yra pagrindinis gero restorano uždavinys (2)

Andrius Užkalnis išduoda, kodėl į vienus restoranus žmonės grįžta, o į kitus – ne.

Sūrio sriuba su pievagrybiais (1)

Tai išties viena skaniausių sriubų.

Morkų sriuba su jogurtu ir kmynais (2)

Ši „šilkinė“ morkų sriuba gardinta tik įprastais prieskoniais ir patiekta su jogurtu. Sriuba lengva, greitai paruošiama.

Morkų pyragas su razinomis ir kakavine glazūra (4)

Rudeninių spalvų turtingo skonio pyragas.

Tiršta kokosų sriuba su daržovėmis ir mėsa

Tirštos ir sočios sriubos pačios tinkamiausios, kai orai savo šiluma nebelepina. Išbandykite.

Tortas „Paukščių Pienas“ (1)

Torto receptą radau vienoje socialinuio tinklo grupėje. Tortą aš pakeičiau taip, kaip man apasirodė, kad bus skaniau ir paprasčiau.