Kalakutienos paštetas su braškėmis ir šokoladu

Patiks gurmaniško skonio mėgėjams ir ne tik. Verta išbandyti.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Iki 10 porcijų reikės:

300 g kalakutienos kepenėlių
2 didelių obuolių
1 morkos
pusės nedidelio saliero gumbo
1 svogūno
50 g sviesto
kelių laurų lapų
1 šaukšto garstyčių
1 šaukšto sojų padažo
150 g braškių
50 g juodojo šokolado
druskos
citrininių pipirų

Gaminame

* Į dubenį sudėti kepenėles, supilti sojų padažą, garstyčias, įberti druskos, pipirų, gerai išmaišyti. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepenėles sudėti į kepimo skardą ir pakepti orkaitėje 30 minučių.

* Nulupti morką, svogūną, saliero gumbą ir obuolius. Morką ir saliero gumbą supjaustyti smulkiais šiaudeliais, svogūnus – smulkiais kubeliais, o obuolius – stambiais kubeliais.

* Į keptuvę dėti sviestą, morkas su salieru ir svogūnus, viską kepti tol, kol morkos suminkštės. Tada keptas kepenėles ir paruoštas daržoves, obuolius, laurų lapus sudėti į puodą, užpilti vandens, kad apsemtų pusę kepenėlių kiekio. Troškinti vis maišant, kol vanduo išgaruos.

* Tada nuimti nuo viryklės ir viską sutrinti elektriniu trintuvu iki vienalytės masės. Gautą paštetą sudėti ant maistinės plėvelės ir susukti ploną ilgą vyniotinį. Palaikyti šaltai porą valandų, kol atvės.

* Supjaustyti braškes plonais griežinėliais ir išdėlioti lėkštėje, paštetą išvynioti iš maistinės plėvelės ir dėti ant braškių, ant viršaus užtarkuoti šokolado ir patiekti. Labiausiai tinka su mėgstama duonele.

Daugiau vasariškų receptų rasite knygoje „Uogos ir vaisiai“ www.virtuvesknyga.lt

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Karamelinis riešutų pyragas

Riešutai ir karamelė - ar gali būti tobuliau? Mūsų šeimoje švenčių be šio pyrago nebūna, o kartais kepu jį dovanoms.

Soti ir skani sūrio sriuba su vištiena

Labai švelnaus skonio sriuba. Kadangi ji pakankamai tiršta, tad yra labai soti.

Naminė pica su dešrelėmis ir daržovėmis

Ne kartą teko įsitikinti, kad namie kepta pica visuomet pateisina lūkesčius, nes tai tik jūsų pasirinkti mėgstami ingridientai. Ir nors kartais atrodo dedi tą patį, bet kas kartą ji gaunasi vis skirtinga.

Pyragėliai su obuoliais

Prieš kelias savaites dalyvavau TV laidoje apie maisto gamybą, ir žinote ką? Galutinai užsitvirtinau sau, kad tai, ką gaminu aš, iš šono daugeliui atrodo labai sudėtinga. Gaila, kad montažo metu prapuolė keletas esminių dalykų, kuriuos pasakojau apie tai, kodėl man viskas taip paprasta.

Kiaulienos pjausniai

Tai gana paprastas, nesudėtingas kiaulienos pjausnių receptas.

Gardieji grietinėčiai

Paprasti, minkšti, trapūs grietinėčiai su varške.

Kondensuoto pieno pyragas su persikais

Minkštas, skanus, paprastas kondensuoto pieno pyragas su konservuotais persikais.

Sūriu pagardintas bulvių plokštainis

Jeigu norėsite sotesnio ir aromatingesnio plokštainio, šis variantas kaip tik tai ko ieškote.

Traškieji sezamų sausainiai

Paprasti, greiti, pigūs, traškūs ir labai skanūs sezamų sausainiai.

Tradicinis tinginys be pieno produktų (4)

Naminį tinginį aš labai mėgstu, laaaabai, bet pradėjus riboti pieno produktus, supratau, kad šito skanėsto teks atsisakyti.