Kalakutienos kepsneliai su pomidorų ir paprikų padažu

Itin paprastas ir lengvai paruošiamas patiekalas. Iš tikrųjų per retai vartojame kalakutieną, nes man ji asmeniškai skanesnė nei vištiena. Žodžiu, pats laikas pasitaisyti.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

4 porcijoms reikės:

~600 g kalakutienos krūtinėlės file;
rūkytos paprikos, džiovintų čiobrelių;
druskos, maltų juodųjų pipirų;
miltų kepsnių apvoliojimui;
2 raudonųjų paprikų;
2 svogūnų;
~500 g konservuotų pomidorų savo sultyse;
1,5 a.š. džiovintų bazilikų;
2 skiltelių česnako;
2 v.š. raudojo vyno acto.

Kalakutienos kepsneliai su pomidorų ir paprikų padažu
© Asmeninio albumo nuotr.

Gaminame

* Kalakutienos file supjaustykite ~1 cm storio kepsneliais. Iš abiejų pusių apibarstykite rūkyta paprika, džiovintais čiobreliais, druska ir maltais juodaisiais pipirais.

* Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šlakelį aliejaus.

* Kiekvieną kepsnelį apvoliokite miltuose, nupurtykite jų perteklių, dėkite į keptuvę ir apskrudinkite iš abiejų pusių. Sudėkite į lėkštę ir uždenkite folija.

* Toje pačioje (prieš tai išpilkite aliejaus likučius) kur kepėte kalakutieną, įpilkite šlakelį aliejaus, sudėkite griežinėliais pjaustytus svogūnus, šiaudeliais - raudonąją papriką ir kepkite tol, kol daržovės suminkštės. Tuomet sudėkite išspaustą česnaką, džiovintus bazilikus, supilkite raudonąjį vyno actą ir pakepkite apie minutę. Pilkite konservuotus pomidorus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir palaukite kol užvirs.

* Troškinkite keletą minučių ir tada dar 1-2 minutėms sudėkite iškeptus kalakutienos kepsnelius. Išjunkite ugnį.

* Patiekite su ryžiais.

Skanaus.

oditele.blogspot.com
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Karamelinis riešutų pyragas

Riešutai ir karamelė - ar gali būti tobuliau? Mūsų šeimoje švenčių be šio pyrago nebūna, o kartais kepu jį dovanoms.

Soti ir skani sūrio sriuba su vištiena

Labai švelnaus skonio sriuba. Kadangi ji pakankamai tiršta, tad yra labai soti.

Naminė pica su dešrelėmis ir daržovėmis

Ne kartą teko įsitikinti, kad namie kepta pica visuomet pateisina lūkesčius, nes tai tik jūsų pasirinkti mėgstami ingridientai. Ir nors kartais atrodo dedi tą patį, bet kas kartą ji gaunasi vis skirtinga.

Pyragėliai su obuoliais

Prieš kelias savaites dalyvavau TV laidoje apie maisto gamybą, ir žinote ką? Galutinai užsitvirtinau sau, kad tai, ką gaminu aš, iš šono daugeliui atrodo labai sudėtinga. Gaila, kad montažo metu prapuolė keletas esminių dalykų, kuriuos pasakojau apie tai, kodėl man viskas taip paprasta.

Kiaulienos pjausniai

Tai gana paprastas, nesudėtingas kiaulienos pjausnių receptas.

Gardieji grietinėčiai

Paprasti, minkšti, trapūs grietinėčiai su varške.

Kondensuoto pieno pyragas su persikais

Minkštas, skanus, paprastas kondensuoto pieno pyragas su konservuotais persikais.

Sūriu pagardintas bulvių plokštainis

Jeigu norėsite sotesnio ir aromatingesnio plokštainio, šis variantas kaip tik tai ko ieškote.

Traškieji sezamų sausainiai

Paprasti, greiti, pigūs, traškūs ir labai skanūs sezamų sausainiai.

Tradicinis tinginys be pieno produktų (4)

Naminį tinginį aš labai mėgstu, laaaabai, bet pradėjus riboti pieno produktus, supratau, kad šito skanėsto teks atsisakyti.