Kalakutienos kepsneliai su pomidorų ir paprikų padažu

Itin paprastas ir lengvai paruošiamas patiekalas. Iš tikrųjų per retai vartojame kalakutieną, nes man ji asmeniškai skanesnė nei vištiena. Žodžiu, pats laikas pasitaisyti.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

4 porcijoms reikės:

~600 g kalakutienos krūtinėlės file;
rūkytos paprikos, džiovintų čiobrelių;
druskos, maltų juodųjų pipirų;
miltų kepsnių apvoliojimui;
2 raudonųjų paprikų;
2 svogūnų;
~500 g konservuotų pomidorų savo sultyse;
1,5 a.š. džiovintų bazilikų;
2 skiltelių česnako;
2 v.š. raudojo vyno acto.

Kalakutienos kepsneliai su pomidorų ir paprikų padažu
© Asmeninio albumo nuotr.

Gaminame

* Kalakutienos file supjaustykite ~1 cm storio kepsneliais. Iš abiejų pusių apibarstykite rūkyta paprika, džiovintais čiobreliais, druska ir maltais juodaisiais pipirais.

* Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šlakelį aliejaus.

* Kiekvieną kepsnelį apvoliokite miltuose, nupurtykite jų perteklių, dėkite į keptuvę ir apskrudinkite iš abiejų pusių. Sudėkite į lėkštę ir uždenkite folija.

* Toje pačioje (prieš tai išpilkite aliejaus likučius) kur kepėte kalakutieną, įpilkite šlakelį aliejaus, sudėkite griežinėliais pjaustytus svogūnus, šiaudeliais - raudonąją papriką ir kepkite tol, kol daržovės suminkštės. Tuomet sudėkite išspaustą česnaką, džiovintus bazilikus, supilkite raudonąjį vyno actą ir pakepkite apie minutę. Pilkite konservuotus pomidorus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir palaukite kol užvirs.

* Troškinkite keletą minučių ir tada dar 1-2 minutėms sudėkite iškeptus kalakutienos kepsnelius. Išjunkite ugnį.

* Patiekite su ryžiais.

Skanaus.

oditele.blogspot.com
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Skanusis plokštainis „Magdė“ (4)

Senovinis trapios tešlos plokštainis-pyragas „Magdė“, perteptas marmeladu, cinamonu ir kakaviniu kremu su želatina.

Kitokie traškūs bulviniai blynai (4)

Dviejų tarkių bulviniai blynai.

A. Užkalnis: koks yra pagrindinis gero restorano uždavinys (2)

Andrius Užkalnis išduoda, kodėl į vienus restoranus žmonės grįžta, o į kitus – ne.

Sūrio sriuba su pievagrybiais (1)

Tai išties viena skaniausių sriubų.

Morkų pyragas su razinomis ir kakavine glazūra (4)

Rudeninių spalvų turtingo skonio pyragas.

Tiršta kokosų sriuba su daržovėmis ir mėsa

Tirštos ir sočios sriubos pačios tinkamiausios, kai orai savo šiluma nebelepina. Išbandykite.

Tortas „Paukščių Pienas“ (1)

Torto receptą radau vienoje socialinuio tinklo grupėje. Tortą aš pakeičiau taip, kaip man apasirodė, kad bus skaniau ir paprasčiau.

Žuvies pyragas su bulvių košės plutele (1)

Nerealiai skanu! Nežinau, ar manim kas betikės, nes kasdien rėkiu, koks fatastiškas patiekalas.

Airiška duona su razinomis

Skani, saldi airiška sodos duona su razinomis ir apelsinų žievele.

Pyragėliai su uogų įdaru

Mini galette su bruknių įdaru. Idėją pamačiau viename užsienio tinklaraštyje. Kadangi tokią tešlą esu gaminusi jau ne kartą, tai ėmiau savo seną išbandytą receptą, tik įdarą beveik nubeždžionavau. Labai gardūs pyragėliai, burnoje tirpstanti trapi tešla. Mmmm….