Kakavinis sezamų tortas su karamelinės maskarponės kremu

Visai neseniai aprašiau vieną labai nesudėtingo, bet labai solidaus, torto su maskarpone receptą. Ir vieno solidaus žmogaus šventės proga buvau paprašyta paruošti ką nors gardaus. Prisiminiau, kad kadaise kepdavau kakavinius keksiukus su sezamo sėklomis ir kaip skaniai jos traškėdavo kepiniuose. Todėl nieko nelaukiant ėmiausi biskvito tešlos.

Jai pasiruošiau:

5 kiaušinius
5 v.š. rudojo cukraus
5 v.š. tyro aliejaus
10 v.š. kvietinių miltų
2 v.š. kakavos miltelių
2 v.š. sezamo sėklų
1 a.š. kepimo miltelių (galima keisti gesinta soda)

Viename inde sumaišau miltus, kakavą, kepimo miltelius ir sezamų sėklas. Į kitą įmušu kiaušinius, pradedu juos plakti, po vieną šaukštą dedant cukrų, kol jis pilnai ištirpsta, o kiaušinių masė tampa balta. Supilu aliejų ir vėl kelias minutes plaku. Suberiu sausąjį mišinį ir neskubant šaukštu maišau, kol abi masės susijungia į vientisą tešlą. Ją pilu į silikoninę torto formą ir šaunu į iki 180C įkaitintą orkaitę. Kepu apie 45-50 minučių. Biskvitą ištraukiu, atvėsinu ir ilgu plonu peiliu nupjaunu jo “kepurę”, o likusį supjaustau į tris lygias dalis. Jei biskvitą kepsite didesnėje formoje (∅28), kaip aš šį kartą, tuomet užteks vieno pjūvio per pusę.

Asmeninio albumo nuotr.

Pasiruošiu sirupą sulaistymui ir kremą, sirupui nedideliame puode užkaičiu 0,5 l vandens ir, jam užvirus, įpilu

50 ml tamsaus romo

2 v.š. rudojo cukraus

Cukrui ištirpus, išjungiu ugnį ir palieku atvėsti. Tuo metu pasigaminu kremą.

500 g maskarponės

200 g karamelizuoto kondensuoto pieno

suplaku plakikliu iki vientisos masės. Formuoju tortą, dedu vieną lakštą biskvito, sulieju trečdaliu sirupo, sutepu trečdaliu kremo, vėl lakštas-sirupas-kremas, galiausiai paskutinis lakštas ir paskutiniai sirupas ir kremas. Dalį kremo galima palikti papuošimui.

Sutrupinu nupjautąją biskvito dalį ir apibarstau torto viršų. Galima apiberti ir smulkintais graikiniais riešutais.

Palaikau šaldytuve bent 4 h.

Asmeninio albumo nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis