Kakavinis pyragas be kiaušinių ir be riebalų

 (6)
Super lengvai pagaminamas pyragas, kuris gali būti laisvai transformuojamas į prabangų porėtą ir drėgną tortą, skoniu primenantį Juodo miško ir Kalėdinio meduolio miksą. Net menką patirtį virtuvėje turintys konditeriai lengvai pagamins šį skanėstą.
Kakavinis pyragas be kiaušinių ir be riebalų
© Fotolia nuotr.

Šis pyragas garsus tuo, kad jame nėra kiaušinių ir gyvulinių riebalų, todėl tinkamas besimaitinantiems kitaip. O darom taip.

3 st. miltų (kvietinių ar speltos)
1,5 st. rudojo cukraus
0,5 st. kakavos miltelių
2 a.š. sodos
2 a.š. vanilinio cukraus

Viską sumaišau tiesiog kepimo formoje, tuomet įjungiu orkaitę, nustatau 180º, o į sausų produktų mišinį supilu:

2 v.š. obuolių acto
1 st. aliejaus (saulėgrąžų, žemės riešutų ar alyvuogių)
2-3 lašus romo esencijos (galima keisti vanilės esencija)
2 st. šilto vandens

* Viską kruopščiai maišau, kol produktai susijungia į tirštą tešlą be gumuliukų. Kepimo formą įkeliu ant grotelių orkaitėje ir palieku kepti apie 40-50 min. Pyrago baigtumas tikrinamas mediniu pagaliuku, jį įbedus į pyragą ir ištraukus, pagaliukas turi būti sausas.

Kakavinis pyragas be kiaušinių ir be riebalų
© kumucia.com nuotr.

* Pyragą galima valgyti tiesiog tokį, kiek pabarstytą cukraus pudra. O jei norisi labiau ypatingo deserto – iškepusį ir atvėsusį pyragą pjaustau į dvi ar tris lygias dalis ir pertepu sekančiais variantais:

* Saldusis-gardusis. Pusė indelio rududu (ar gerą valandą virto sutirštinto pieno skardinėje), 180 g maskarponės sūrio, 180 g filadelfijos sūrio (be priedų), viskas išplakama mikseriu iki vientisos konsistencijos.

* Gaivusis. 250 ml rūgščios uogienės, 2 v.š. kakavos miltelių ir 2 v.š. krakmolo. Maišoma, kol masė tampa “kreminė”.

50/50. Viena dalis pertepama gaiviuoju kremu, kita dalis lengvuoju.
Tortą galima aplieti lydytu šokoladu, pabarstyti kokoso drožlėmis.

kumucia.com
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Trinta moliūgų sriuba

Švelnaus skonio, be galo kvapni ir skani sriuba.

Plokštainis „Magdė“

Senovinis trapios tešlos plokštainis-pyragas „Magdė“, perteptas marmeladu, cinamonu ir kakaviniu kremu su želatina.

Jautienos dešrelės su pupelėmis

Puikus rudeniškas troškinys.

Iš bulvių: nauji patiekalai jūsų stalui (1)

Jeigu vyktų nuobodžiausių daržovių rinkimai, tikėtina, juos be konkurencijos laimėtų bulvės. Šeimininkės jų paprastai griebiasi tada, kai šaldytuve nebelieka jokių kitų produktų.

3 rudens patiekalai – jausitės žvalūs ir figūra padailės

Ruduo – metas, kuomet norisi ne tik keisti savo mitybos įpročius, bet ir sočiau pavalgyti. O, kad maistas nesukeltų „tingulio“ , o atvirkščiai – skatintų veikti, rinkitės lengvesnius daržovių patiekalus.

Močiutės spurgytės – skaniausios

Turbūt neskanių spurgų nebūna, bet labiausiai atsimename tas, kurios vaikystėje mums kepdavo mama arba močiutė.

Švilpikai su pievagrybių padažu (9)

Šis patiekalas primena vaikystę, kąsnis švilpiko ir, žiūrėk, jau skęstu prisiminimuose!

Virtų bulvių cepelinai (3)

Gardus patiekalas pietums. Pasigaminus daugiau galima užšaldyti šaldymo kameroje.

Net 4 obuolių pyrago receptai

Jei reiktų rinkti rudens desertų karalių, neabejotinai tai būtų obuolių pyragas. Šio skanumyno receptų galima suskaičiuoti galybes. Įsipilkite šiltos arbatos į termo-puodelį ir įsidėkite obuolių pyrago į priešpiečių dėžutę – o ko ne tobulas planas po darbo ar savaitgaliui pasivaikščioti su draugais.

Marinuota paprika su medumi (2)

Marinuoju jau ne pirmą kartą - labai skanu kaip užkandis ar garnyras. Prieskonius galima dėti pagal savo skonį arba nedėti visai. Labai patinka tai, kad greitai ir paprastai padaroma!

Varškinės tešlos obuolių pyragas

Iki šiol mano favoritas buvo Perlinis obuolių pyragas. Dabar į pirmą vietą iškyla šis. Ypač skanus pyrago viršus - cukrus karamelizuojasi į traškią plutelę.

Makaronai su grybais ir rūkyta lašiša

Makaronai su grybais turi kažkokį ypatingą ryšį, ne kitaip. Beprotiškai skanu, todėl savo virtuvėje vis sugrįžtu prie šito klasikinio derinio.

Žemaičių blynai iš šviežių bulvių derliaus (15)

Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl galite gaminti drąsiai, be baimės, kad masė kepant subyrės.

Karamelinis tinginys su šokoladu

Tinginys - labai skanus, saldus, su karameliniu-šokoladiniu prieskoniu.

Sausainiukai su obuoliais (2)

Aš ir vėl grįžtu su tobulais sausainiukais, kurių receptą prikeliu KIEKVIENĄ rudenį. Jie per daug geri, kad vėl nepasidalinčiau.
Pn rgs. 30d.
13°...19°
Št spa. 01d.
11°...17°
Sk spa. 02d.
8°...20°
Pr spa. 03d.
9°...15°
An spa. 04d.
7°...12°