Kakavinis pyragas be kiaušinių ir be riebalų

 (6)
Super lengvai pagaminamas pyragas, kuris gali būti laisvai transformuojamas į prabangų porėtą ir drėgną tortą, skoniu primenantį Juodo miško ir Kalėdinio meduolio miksą. Net menką patirtį virtuvėje turintys konditeriai lengvai pagamins šį skanėstą.
© Fotolia nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Šis pyragas garsus tuo, kad jame nėra kiaušinių ir gyvulinių riebalų, todėl tinkamas besimaitinantiems kitaip. O darom taip.

3 st. miltų (kvietinių ar speltos)
1,5 st. rudojo cukraus
0,5 st. kakavos miltelių
2 a.š. sodos
2 a.š. vanilinio cukraus

Viską sumaišau tiesiog kepimo formoje, tuomet įjungiu orkaitę, nustatau 180º, o į sausų produktų mišinį supilu:

2 v.š. obuolių acto
1 st. aliejaus (saulėgrąžų, žemės riešutų ar alyvuogių)
2-3 lašus romo esencijos (galima keisti vanilės esencija)
2 st. šilto vandens

* Viską kruopščiai maišau, kol produktai susijungia į tirštą tešlą be gumuliukų. Kepimo formą įkeliu ant grotelių orkaitėje ir palieku kepti apie 40-50 min. Pyrago baigtumas tikrinamas mediniu pagaliuku, jį įbedus į pyragą ir ištraukus, pagaliukas turi būti sausas.

Kakavinis pyragas be kiaušinių ir be riebalų
© kumucia.com nuotr.

* Pyragą galima valgyti tiesiog tokį, kiek pabarstytą cukraus pudra. O jei norisi labiau ypatingo deserto – iškepusį ir atvėsusį pyragą pjaustau į dvi ar tris lygias dalis ir pertepu sekančiais variantais:

* Saldusis-gardusis. Pusė indelio rududu (ar gerą valandą virto sutirštinto pieno skardinėje), 180 g maskarponės sūrio, 180 g filadelfijos sūrio (be priedų), viskas išplakama mikseriu iki vientisos konsistencijos.

* Gaivusis. 250 ml rūgščios uogienės, 2 v.š. kakavos miltelių ir 2 v.š. krakmolo. Maišoma, kol masė tampa “kreminė”.

50/50. Viena dalis pertepama gaiviuoju kremu, kita dalis lengvuoju.
Tortą galima aplieti lydytu šokoladu, pabarstyti kokoso drožlėmis.

kumucia.com
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Šventiniam savaitgaliui – vištienos troškinys ir kakaviniai sausainiai

Šventinį savaitgalį reikia švęsti ir smagiai praleisti laiką, sako virtuvės šefai Gian Luca ir Ali Gadžijevas.

Cinamonais kvepianti minkšta „Beždžionių“ duona

Smagus pavadinimas, kitaip sakant cinamoninių bandelių pyragas, o šios tikrai minkštos ir purios. Pyrago pjaustyti tikrai neapsimoka, o valgyti skaniausia dar šiltą, mūsų šeimyna susėdo aplink stalą ir tiesiog plėšėm kamuoliukus ir valgėm, kaip beždžioniukai.

Pats skaniausias biskvitinis pyragas su abrikosais

Maistas man kelia džiaugsmą, o ypač, kai jis spalvotas. Šį pyragą man visada kepdavo mama, o aš daviau jam vardą "Saulė". Kepkite jį savo artimiesiems ir džiuginkite juos.

Šventėms – traškiausi vafliai

Prieš kokią savaitę pasidalinau mamos keptų vaflių nuotrauka savo Instagrame, ir sulaukiau keletos prašymų pasidalinti patikrintu receptu. Ką gi, ėmėmės malonaus darbo: mama iškepė, o aš nufotografavau ir dalinuosi pačių skaniausių ir traškiausių vaflių receptu.

Beata Nicholson: vasario 16-ąją ant stalo – tarpukario receptai

Kulinarijos laidų ir knygų autorė Beata Nicholson kviečia Vasario 16-sios šventimui pradėti ruoštis jau dabar.

Valentino dienai – raudonojo aksomo tortas

Labai skanus, minkštas, drėgnas Raudonojo Aksomo (Red Velvet) tortas.

Užgavėnėms – 5 blynų receptai

Užgavėnės! Net jei nevysite šiandien žiemos, blynų prisikirsti – būtina! Ir pamaitinti ne tik šeimą, bet ir į duris pasibeldusius persirengėlius.

Maisto tinklaraštininkė Asta: sveikesni blynai – be didelių pastangų

Vasario 10 dieną Rumšiškėse praūžė Užgavėnių šventė, kurioje lankytojai ne tik galėjo prisidėti prie žiemos varymo iš kiemo pramogų, bet ir paraugauti trispalvių blynų.

Receptai savaitgaliui: itališkos duona ir sūrios karamelės pyragas (1)

Virtuvės šefai Ali Gadžijevas ir Gian Luka pateikia šio savaitgalio receptus.

Medaus tortas

Vienas iš klasika laikomų tortų, kurie visada sulaukia dėmesio!