Kaip tinkamai laikyti uogas ir vaisius

Prasideda derliaus metas, tad pateikiame informaciją, kuri bus naudinga ne tik sodininkui ir daržininkui.
© Adobe Stock

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Obuolius laikykite atskirai nuo kitų vaisių, šaldytuve.

Bananus laikykite kambario temperatūroje. Patartina juos įdėti į popierinį maišelį ar tiesiog į spintelę. Jeigu laikysite vaisių inde, jie sunoks greičiau ir pradės juoduoti.

Citrusiniai vaisiai reikalauja skirtingų laikymo sąlygų. Apelsinus, citrinas ir žaliąsias citrinas dėkite į šaldytuvą, o mandarinus ir greipfrutus geriau laikykite kambario temperatūroje. Jeigu kambario temperatūroje laikomų vaisių neplanuojate suvalgyti per 3–4 dienas, saugokite juos nuo stiprios saulės šviesos. Norėdami, kad vaisiai švieži išliktų ilgiau, laikykite juos šaldytuve, o prieš vartodami išimkite anksčiau ir kurį laiką palaikykite kambario temperatūroje, skonis bus geresnis.

Jeigu norite, kad melionai ar arbūzai ilgiau būtų švieži, laikykite juos šaldytuve. 2–5 dienas šie vaisiai gali būti laikomi ir kambario temperatūroje. Pasirinkus tokį laikymo būdą svarbu vaisius apsaugoti nuo saulės šviesos.

Vynuoges laikykite šaldytuve arba suvartokite greitai. Nepamirškite, kad jų nereikia plauti prieš dedant į šaldytuvą. Plaukite tik prieš valgydami – vynuogės ilgiau išliks šviežios.

Ananasus galite laikyti kambario temperatūroje, tačiau nepamirškite, kad juos reikėtų suvalgyti per dvi dienas. Jeigu norite, kad vaisiai ilgiau išliktų švieži, įdėkite į plastikinį maišelį ir laikykite šaldytuve. Tokiomis sąlygomis ananasai bus švieži 5 dienas.

Mangus laikykite kambario temperatūroje. Jeigu nusipirkote nevisiškai prinokusių, laikykite vaisių inde šalia bananų, taip jie greičiau prinoks.

Kivius laikykite šaldytuve. Jeigu nusipirkote nevisiškai prinokusių, laikykite vaisių inde šalia bananų, taip jie greičiau prinoks. Jeigu laikote kivius šaldytuve, bent valandą prieš valgydami juos išimkite ir palaikykite kambario temperatūroje, skonis bus geresnis.

Kriaušes laikykite šaldytuve. Jeigu nusipirkote nevisiškai prinokusių, laikykite vaisių inde šalia bananų.

Kaulavaisius (slyvas, persikus, abrikosus, nektarinus, vyšnias) laikykite šaldytuve. Jeigu nusipirkote nevisiškai prinokusių, laikykite vaisių inde šalia bananų.

Daugiau patarimų apie uogas ir vaisius rasite knygoje „Uogos ir vaisiai“ www.virtuvesknyga.lt

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Karamelinis riešutų pyragas

Riešutai ir karamelė - ar gali būti tobuliau? Mūsų šeimoje švenčių be šio pyrago nebūna, o kartais kepu jį dovanoms.

Soti ir skani sūrio sriuba su vištiena

Labai švelnaus skonio sriuba. Kadangi ji pakankamai tiršta, tad yra labai soti.

Naminė pica su dešrelėmis ir daržovėmis

Ne kartą teko įsitikinti, kad namie kepta pica visuomet pateisina lūkesčius, nes tai tik jūsų pasirinkti mėgstami ingridientai. Ir nors kartais atrodo dedi tą patį, bet kas kartą ji gaunasi vis skirtinga.

Pyragėliai su obuoliais

Prieš kelias savaites dalyvavau TV laidoje apie maisto gamybą, ir žinote ką? Galutinai užsitvirtinau sau, kad tai, ką gaminu aš, iš šono daugeliui atrodo labai sudėtinga. Gaila, kad montažo metu prapuolė keletas esminių dalykų, kuriuos pasakojau apie tai, kodėl man viskas taip paprasta.

Kiaulienos pjausniai

Tai gana paprastas, nesudėtingas kiaulienos pjausnių receptas.

Gardieji grietinėčiai

Paprasti, minkšti, trapūs grietinėčiai su varške.

Kondensuoto pieno pyragas su persikais

Minkštas, skanus, paprastas kondensuoto pieno pyragas su konservuotais persikais.

Sūriu pagardintas bulvių plokštainis

Jeigu norėsite sotesnio ir aromatingesnio plokštainio, šis variantas kaip tik tai ko ieškote.

Traškieji sezamų sausainiai

Paprasti, greiti, pigūs, traškūs ir labai skanūs sezamų sausainiai.

Tradicinis tinginys be pieno produktų (4)

Naminį tinginį aš labai mėgstu, laaaabai, bet pradėjus riboti pieno produktus, supratau, kad šito skanėsto teks atsisakyti.