Kaip pasigaminti moliūgų tyrę

Šį rudenį nusprendžiau būtinai bent keletą kepinių išbandyti su moliūgais. Niekada nebuvau ragavusi ir kepusi kažką iš moliūgo. Gamindavau tik trintą sriubą, kuri beje, labai labai skani.

Ir štai atėjo ta diena, kai parsitempiau iš turgaus keletą kilogramų moliūgo, susiradau keletą skanių receptų, bet susidūriau su problema. Visuose receptuose reikėjo moliūgo tyrės. Kaip ją paruošti? Virti? Kepti? Kokioj temperatūroje? Kiek laiko? Kokios konsistencijos ji turėtų būti? Tiek ir dar daugiau klausimų sukosi galvoje.

Bet radau labai greitą ir lengvą sprendimą. Ir štai pateikiu jį jums. Šią moliūgų tyrę galima naudoti visuose kepinių receptuose: sūrio tortuose, keksiukuose, pyraguose, vyniotiniuose ir kt.


Patarimai, pastebėjimai. Aš turėjau apie 1 kg 300 g svorio moliūgą. Iš tokio kiekio, atėmus žievę, sėklas ir iškepus bei susmulkinus gavosi apie 800 g tyrės.

Jei moliūgų masė labai vandeninga, sukrėskite ją į sietelį ir pakabinkite virš dubens valandai ar dviems, kad vanduo nuvarvėtų.


Ingredientai


Saldaus moliūgo (vidus - oranžinės spalvos)


Asmeninio albumo nuotr.


Gaminimo eiga


* Moliūgą supjaustykite nedideliais gabalais, griežinėliais. Moliūgo žievę galite palikti. Ji lengvai nusiplups moliūgui iškepus.

* Dėkite moliūgą į kepimo popieriumi ar folija išklotą kepimo formą ir kepkite apie valandą 200ºC įkaitintoje orkaitėje, kol įsmeigus peilį moliūgas bus minkštas.

* Išimkite kepimo formą iš orkaitės, leiskite 5 minutes atvėsti (tiek, kad nebūtų karšta paimti į rankas).

Moliūgą nulupkite, supjaustykite ir susmulkinkite smulkintuvu.

* Jei moliūgų masė labai vandeninga, sukrėskite ją į sietelį ir pakabinkite virš dubens valandai ar dviems, kad vanduo nuvarvėtų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis